search

Ons nieuws van maandag 15 december 2014

Poll: Overweeg jij om je TV-abonnement op te zeggen?
Series / Poll

Poll: Overweeg jij om je TV-abonnement op te zeggen?

Er zijn nu zoveel alternatieven; is een tv-abonnement nog wel nodig?

Onlangs vertelde de grote baas van Netflix, Reed Richards, tijdens een interview dat hij gelooft dat traditionele televisie tegen 2030 niet meer bestaat. On-demand en streamingdiensten zouden het stokje dan compleet overgenomen hebben van reguliere uitzendingen.

Wellicht valt er ook wel iets te zeggen voor de woorden van Richards. Er zijn steeds meer streamingdiensten in Nederland en de rest van de wereld. Zo kan je hier gebruik maken van Netflix, Videoland en NLZiet. Maar ook bieden zo ongeveer alle grote televisiezenders tegenwoordig de mogelijkheid om on-demand uitzendingen terug te kijken, bijvoorbeeld via Kijk, RTL XL en NPO Uitzending Gemist.

Anderzijds zijn de kijkcijfers van reguliere televisie-uitzendingen nog altijd hoog. Als je kijkt naar de gemiddelde top tien van best bekeken programma's op een dag, zitten er daar altijd wel een stuk of vijf of zes bij, die meer dan één miljoen kijkers trekken. Onze vraag aan jullie is dus: overwegen jullie, gezien het grote on-demand aanbod, om je televisieabonnement op te zeggen? We horen graag waarom wel of niet!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag POLL: Meerderheid wil 'Game of Thrones'-film over Daenerys
Series / Poll

Uitslag POLL: Meerderheid wil 'Game of Thrones'-film over Daenerys

Andere populaire verhaallijnen waren die van Arya Stark en Jon Snow.

Twee weken geleden vroegen we jullie van welke Game of Thrones verhaallijn jullie graag een film zouden willen zien. Uit de poll kwam een duidelijke favoriete kandidaat naar voren, namelijk de drakenvrouw Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) die in de serie enkele steden heeft veroverd en probeert haar macht te vestigen. Maar liefst 26 procent van de mensen die stemden, gaf hier de voorkeur aan.

Andere populaire verhaallijnen waren die van Arya Stark (Maisie Williams), die in de serie naar Braavos zeilt om te trainen en die van Jon Snow (Kit Harington) en de Night's Watch.

Meereen (Daenerys Targaryen) - 26%
Braavos (Arya Stark) 20%
At the Wall (Jon Snow en de Night's Watch) 15%
King's Landing (de Lannisters) 10%
Beyond the Wall (de Wildlings) 8%
Anders, namelijk… 8%
The North (Bran Stark) 6%
Dreadfort (Theon Greyjoy) 3%
The Eyrie (Sansa Stark) 2%
Dragonstone (Stannis Baratheon) 2%

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede spin-off voor 'Criminal Minds'
Series / Nieuws

Tweede spin-off voor 'Criminal Minds'

CBS heeft vertrouwen in het misdaaddrama.

De Amerikaanse zender CBS gaat opnieuw aan de slag met een spin-off van de serie Criminal Minds. Volgens TVLine zal de negentiende aflevering van seizoen 10 dienen als een achterdeur naar een nieuwe spin-off.

In de aflevering zal een nieuwe elite-team van profilers worden geïntroduceerd. Het team reist de gehele wereld over om met de lokale politie onderzoek te doen naar misstanden van Amerikaanse burgers in het buitenland. De aflevering wordt geschreven door showrunner Erica Messer.

CBS' Criminal Minds startte in 2005 en kreeg in 2011 de spin-off Criminal Minds: Suspect Behavior, waarin onder meer Oscarwinnaar Forest Whitaker te zien was. Heel succesvol was de spin-off niet, aangezien het al na één seizoen stop werd gezet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George Clooney maakt tv-serie over de filmwereld van de jaren '90
Series / Nieuws

George Clooney maakt tv-serie over de filmwereld van de jaren '90

De 'ER'-ster slaat de handen ineen met regisseur Bennett Miller (Moneyball, Foxcatcher).

George Clooney, die in de jaren '90 doorbrak met de ziekenhuisserie ER, staat op het punt om terug te keren in de televisiewereld. De acteur/regisseur gaat een show maken over de filmwereld van de jaren '90 en krijgt daarbij hulp van Peter Tolan (Rescue Me) en Bennett Miller (Foxcatcher, Moneyball). Het wordt een zwarte komedie-/dramaserie waarvan elke aflevering een uur zal gaan duren.

Vulture meldt dat de show zich zal afspelen in het begin van de jaren negentig en dat we de filmwereld bekijken vanuit de ogen van de studiobazen die destijds de lakens uitdeelden. Clooney, diens partner Grant Heslov en Tolan treden op als uitvoerende producenten. Laatstgenoemde zal de pilot schrijven, terwijl deze wordt geregisseerd door Miller.

Hoewel de personages fictief zullen zijn, maakt Clooney gebruik van zijn herinneringen aan de betreffende tijd om het geheel vorm te geven. De show is nog niet verbonden aan een tv-netwerk, maar dat is volgens Vulture slechts een kwestie van tijd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Synopsissen en clip 'Agent Carter'
Series / Video/clip/featurette

Synopsissen en clip 'Agent Carter'

Waar gaan de eerste twee afleveringen van de nieuwe Marvel / ABC serie over?



Hierboven kun je een clip bekijken van Marvel / ABC-serie Agent Carter. Daarnaast zijn er synopsissen vrijgegeven van de eerste twee afleveringen van de serie. Die kun je hieronder lezen. Rollen in de serie, die zeven afleveringen zal tellen, worden gespeeld door Hayley Atwell, Dominic Cooper, Costa Ronin, Lyndsy Fonseca, Shea Whigham, Enver Gjokaj en Chad Michael Murray.

De eerste aflevering, Now is Not the End, heeft de volgende omschrijving: "De oude bekende, Howard Stark, neemt contact op met Peggy. Hij wordt ervan beschuldigd zijn dodelijkste wapen op de wereld losgelaten te hebben en kan niemand meer vertrouwen. Om Peggy te helpen zijn naam te zuiveren, eist Stark dat zijn butler, Edwin Jarvis, haar in alles bijstaat, of ze dat nou wil of niet. Maar de risico's zijn groot: Als ze gepakt wordt, zou Agent Carter als verrader aangemerkt worden en de rest van haar dagen in de gevangenis door moeten brengen… of erger."

En de tweede aflevering, Bridge or Tunnel heeft ook een synopsis. "Howard Starks dodelijkste wapen is in handen van zijn vijand gevallen, en alleen Agent Carter kan het terughalen. Maar kan ze dat doen voordat haar undercover missie ontdekt wordt door SRR Chief Dooley en Agent Thompson?"

De twee uur durende première-aflevering wordt op 6 januari uitgezonden in de Verenigde Staten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Charlie Sheen mogelijk in finale 'Two and a half Men'
Series / Nieuws

Charlie Sheen mogelijk in finale 'Two and a half Men'

Ashton Kutcher lijkt te zeggen van wel.

Ashton Kutcher, die in 2011 de hoofdrol van Charlie Sheen overnam in Two and a Half Men heeft mogelijk een belangrijke verrassing rond de laatste aflevering van de serie onthuld. Sheen claimde eerder dit jaar nog dat hij in gesprek was met Warner Bros. Television om terug te keren naar de serie en die gesprekken lijken succesvol geweest te zijn.

Kutcher was te gast bij de Ellen DeGeneres Show en vertelde dat de finale van de serie nog niet opgenomen is. Wel weet hij hoe de serie eindigt. Details wilde Kutcher daar niet echt over geven: "Ik weet niet of ik erover mag praten… Ik vrees ervoor. Ja, ik ben een beetje bang."

Vervolgens vroeg Kutcher daarna of Sheen in de finale voor zou komen. Waarop Kutcher knikte en zei: "Als je werkt op de Warner Bros. studio, en je hoort sirenes, kom me dan redden!" Daarop voelde Degeneres aan dat ze gelijk had en zei ze: "Dus Charlie komt terug." Waarop Kutcher dat ontkende en vervolgens begon te giechelen en te grijzen.

De video is helaas offline gehaald, dus je kunt niet meer zelf kijken hoe Kutcher reageert. De vermoedens lijken in ieder geval dat hij per ongeluk de geplande rol van Sheen in de finale verklapt heeft. De laatste aflevering van de serie moet op 19 februari 2015 te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.