search

Ons nieuws van dinsdag 23 december 2014

Netflix kijktip: Lip Service
Series / Netflix Kijktip

Netflix kijktip: Lip Service

Het wel en wee van lesbiennes in Glasgow.

Met The L Word bleek dat een serie over het wel en wee van een aantal lesbiennes een groot publiek kon aanspreken. Dezelfde doelgroep die Sex and the City keek, konden zich ook inleven in deze serie en daarnaast was het voor holebi's een baanbrekende serie. In 2011 besloten ze in Engeland bij de BBC ook een soort L Word achtig iets te maken. Dit keer betrof het een aantal lesbiennes en hun vriendengroep in Schotland.

Centraal staat fotografe Frankie, die na een afwezigheid van twee jaar terugkeert naar Glasgow. Cat is de ex van Frankie en de onverwachte terugkomst van Frankie verwart haar. Ze heeft inmiddels een nieuwe relatie, maar heeft nog een hoop onverwerkte gevoelens voor Frankie. Een van hun gezamenlijke vriendinnen is Tess, die er een abonnement op lijkt te hebben om op de verkeerde vrouwen te vallen. Jay is een hetero vriend van de meiden, die vaak one night stands heeft ondanks zijn vaste relatie.

Het leuke aan Lip Service is de manier waarop de personages zijn uitgewerkt. Binnen de eerste aflevering heb je al een beeld van hoe ze in elkaar steken en weet je genoeg over hun achtergrond om te willen weten hoe het verder gaat. De liefde tussen Cat en Frankie vormt de spil van het eerste seizoen en de twee actrices Ruta Gedmintas en Laura Fraser hebben absoluut chemie. Het heeft wel een en ander geleend van The L Word. Zo is Frankie bijna een kopie van Shane' s personage. Ook zitten er behoorlijk wat seksscènes is, waardoor de serie in Engeland controversieel werd ontvangen. Toch is het ook op veel gebieden weer anders. Zo is het minder glossy en wat donkerder dan de Amerikaanse variant en speelt ook het grauwe Schotland een rol in de sfeer.

Op Netflix vind je zowel het eerste als tweede seizoen van Lip Service. Het eerste seizoen was ontzettend goed, het tweede is helaas een stuk minder. Omdat actrice Laura Fraser, die Cat speelt, een rol had gekregen in Homeland, kon ze niet heel het tweede seizoen meespelen. Daarom werd er abrupt een einde gemaakt aan de verhaallijn van Frankie en Cat en wordt plotseling de focus gelegd op andere personages en nieuwe verhaallijnen. Laura Fraser werd trouwens uit Homeland geknipt. Ze speelde in de pilot de vrouw van Brody, maar werd vervangen door Morena Baccarin. Kort daarna kreeg ze wel een rol in een andere topserie, namelijk Breaking Bad.

Hoewel er na het tweede seizoen sprake was van een derde, werd dit idee toch geschrapt. Toch zijn de twee seizoenen die er zijn, zeker de moeite waard.

Leuk detail: Alleen de actrice die Sam speelt, is in het echt ook lesbisch.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mike Colter is Luke Cage in Marvels 'A.K.A. Jessica Jones'
Series / Nieuws

Mike Colter is Luke Cage in Marvels 'A.K.A. Jessica Jones'

Eindelijk is er een acteur gevonden voor de geliefde superheld.

Marvel Entertainment heeft onthuld dat ze acteur Mike Colter hebben aangetrokken voor de rol van de superheld Luke Cage. Hij zal de rol moeten gaan spelen in A.K.A. Jessica Jones.

"Mike straalt de sterkte, schepte en diepte uit van Luke Cage," aldus showrunner en uitvoerend producent Melissa Rosenberg. "We zijn verheugd om het iconische Marvel personage tot leven te wekken."

En Jeph Loeb, baas van Marvel Television: "Fans verlangen naar een levende Luke Cage en in Mike hebben we de perfecte acteur gevonden. Ze zullen hem zien in A.K.A. Jessica Jones en krijgen te zien waarom hij zo'n belangrijke superheld is in de Marvel mythe."

De titelrol wordt ingevuld door Krysten Ritter. Colter is onder meer bekend van de serie als Halo: Nightfall en hij was te zien in The Good Wife en American Horror Story: Coven.

A.K.A. Jessica Jones wordt gemaakt door Marvel Television en ABC Studios en zal via Netflix te bekijken zijn, na de release van Daredevil en vermoedelijk nog in 2015.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Downton Abby' krijgt mogelijk film
Series / Nieuws

'Downton Abby' krijgt mogelijk film

Er wordt actief over gesproken.

In een interview met de Britse krant Mirror liet de cast van de ITV-serie Downton Abbey weten dat het een goede mogelijkheid is, dat er ooit een film van de serie komt. Er wordt zelfs al actief over gesproken door de producenten. Dit vertelde actrice Raquel Cassidy, die in de serie de rol van Phyllis Baxter speelt.

"Er wordt over gesproken en er is zeker de mogelijkheid van een Downton-film," aldus Cassidy. "Er is echte hoop. Er wordt over gesproken. Het is ook al meerdere keren genoemd en er is zowel commerciële als artistieke interesse in. Er zijn al vreemdere dingen gebeurd, dus houd ons in de gaten."

Downton Abbey is één van de populairste Britse series van het moment. Gemiddeld trekt een aflevering meer dan tien miljoen kijkers. Geen wonder dus dat er naast het vijfde seizoen ook al gewerkt wordt aan een zesde.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto HBO's 'Westworld'
Series / Foto's

Eerste foto HBO's 'Westworld'

En Jonathan Nolan vindt het de meest ambitieuze serie ooit.

Gisteren bood de Amerikaanse kabelaar HBO al een eerste blik op de gloednieuwe serie Westworld, via de jaarlijkse Yearender en nu is de eerste foto van de serie vrijgegeven. Die kan je hierboven bekijken. Verder ging producent Jonathan Nolan, die meeschreef aan de pilot, in op de serie.

De serie draait om een pretpark dat een soort simulatie van het Wilde Westen is. In het park bevinden zich verder vooral robots, dus geen acteurs. Nolan noemde de serie "fucked up". "Het is een plek waar je kunt zien wie je wil zijn en waar er geen consequenties aan je acties kleven. Er zijn geen regels en geen grenzen. Wat in Westworld gebeurt, blijft in Westworld."

"We proberen de meest ambitieuze en fucked up televisieserie ooit te maken. Iets waardoor je 's nachts wakker blijft, alles wat je achterna zit, daar gaat deze serie precies over," aldus Nolan. Hoofdrollen zijn er voor Anthony Hopkins, James Marsden, Evan Rachel Wood en Thandie Newton, Ed Harris, Miranda Otto en Jeffrey Wright.

In de loop van 2015 komt de serie naar het kleine scherm.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames Marvels 'Daredevil' afgerond
Series / Foto's

Opnames Marvels 'Daredevil' afgerond

En betere versies van de eerdere foto's.



Nadat we een paar dagen terug al twee foto's - waarvan hierboven en -onder betere versies - zagen, meldt showrunner en uitvoerend producent Steven DeKnight via Twitter dat de opnames erop zitten voor de eerste Marvel/Netflix superheldenserie. Deze focust zich uiteraard op de blinde held Daredevil.


De titelrol wordt vervuld door acteur Charlie Cox (Boardwalk Empire) en hij krijgt hulp van namen als Vincent D'Onofrio (The Kingpin), Rosario Dawson (Claire Temple / Night Nurse), Elden Henson (Foggy Nelson), Deborah Ann Woll (Karen Page), Bob Gunton (Leland Owlsely / The Owl), Vondie Curtis Hall (journalist Ben Urich), Toby Leonard Moore (Wesley) en Ayelet Zurer (Vanessa).

Daredevil is gemaakt door Marvel Television en ABC Studios en zal via Netflix te bekijken zijn, vermoedelijk in mei 2015.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.