search

Ons nieuws van dinsdag 13 januari 2015

Netflix kijktip: Merlin
Series / Netflix Kijktip

Netflix kijktip: Merlin

BBC serie over de Koning Arthur legende.

De legende rond Koning Arthur vormt de basis voor vele films en tv-series. De BBC serie Merlin benaderde dit onderwerp net even anders door de focus te leggen op de tovenaar Merlin (Merlijn) en hem te volgen tijdens zijn jonge jaren.

Aan het begin van het eerste seizoen zien we hoe Merlin bij het hof terecht komt. Hij trekt in bij zijn oom Gaius, die hofarts is van de koning, de vader van de later zo beroemde Arthur. Merlin heeft echter een geheim; hij kan toveren. Dit moet hij proberen te verbergen, omdat iedereen die aan tovenarij doet wordt geëxecuteerd. Merlin wordt kamerheer van de nog erg onvolwassen Arthur. Hij komt er echter al snel achter dat hij een band heeft met de prins en doet daarom alles in zijn macht om hem te beschermen.

Het leuke is, dat je allerlei bekende namen hoort die horen bij de Arthur legende, maar dat deze op originele wijze worden geïntroduceerd. Zo is Guinevere (liever Gwen genoemd) het kamermeisje van de zus van Arthur. Ook wordt Arthur in het begin niet neergezet als de meest geweldige jongeman. Hij is namelijk pompeus en erg verwend. Maar het mooie van de serie is, dat je Arthur langzaam meer zeker ziet ontwikkelen.

Colin Morgan is werkelijk perfect gecast als Merlin. Hij weet zijn rol zoveel charme mee te geven, dat je als kijker onmiddellijk sympathie hebt voor zijn personage. Juist omdat de serie zoveel seizoenen heeft gekregen (de eerste twee zijn op Netflix te vinden) zie je hem ook opgroeien over de loop van de jaren. Inmiddels is hij in andere series als The Fall en films als Testament of Youth een echte leading man geworden.

De laatste Merlin aflevering werd alweer eind 2012 op de BBC uitgezonden. Sindsdien zijn er vaak geluiden geweest over een mogelijke Merlin film en geruchten over nieuwe afleveringen. Deze week verscheen her en der het gerucht online dat de BBC een reünie zou plannen voor 2016. Het bleek echter niet waar, dus (voorlopig) moeten we het hebben van de seizoenen die er zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede trailer 'Black Sails' seizoen 2
Series / Trailer

Tweede trailer 'Black Sails' seizoen 2

De matig bekeken serie van producent Michael Bay.



Enige tijd terug zagen we al de eerste nieuwe beelden uit de piraten-serie Black Sails van de zender Starz en producent Michael Bay. Hierboven zie je een tweede trailer van het tweede seizoen, welke op 17 januari van start gaat.

De serie werd overigens niet enorm donderend bekeken tijdens de première-afleveringen op Starz. Nog geen één miljoen kijkers stemden wekelijks af op Black Sails. Mogelijk laat het tweede seizoen betere cijfers zien.

Het tweede seizoen van de serie - een prequel op Robert Louis Stevensons boek 'Treasure Island' - zal overigens uit tien afleveringen bestaan. Seizoen 1 telde er 'slechts' acht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bloederige trailer tweede seizoen 'Penny Dreadful'
Series / Trailer

Bloederige trailer tweede seizoen 'Penny Dreadful'

Toen Lucifer viel, viel hij niet alleen...



Er is een eerste volledige trailer vrijgegeven voor het tweede seizoen van Showtime-serie Penny Dreadful. Er zijn beelden van nieuwe personages, de slechterik van het seizoen en een reeks oude bekenden. En dat op een verhaal van Eva Greens Vanessa, die ons vertelt dat "toen Lucifer viel, viel hij niet alleen." Het lijkt er dus op dat we nog heel wat horror kunnen verwachten.

In dit nieuwe seizoen vormen Vanessa (Green) en Ethan (Josh Hartnett) een diepere band, terwijl de groep, waaronder Sir Malcolm (Timothy Dalton), Dr. Frankenstein (Harry Treadaway) en Sembene (Danny Sapani) zich verenigen om de duistere krachten te verjagen die hen dreigen te vernietigen. Ondertussen vechten Dorian Gray (Reeve Carney), the Creature (Rory Kinnear) en Brona (Billie Piper) allemaal een eigen strijd. De slechterik wordt dit seizoen gespeeld door Helen McCrory, een personage dat de naam madame Kali draagt.

De uitzendingen van het nieuwe seizoen gaan op 26 april van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kyle MacLachlan keert terug in 'Twin Peaks'
Series / Foto's

Kyle MacLachlan keert terug in 'Twin Peaks'

En bekijk meteen de eerste foto van Special Agent Dale Cooper.

David Lynch heeft via zijn Twitter-account aangekondigd dat niemand minder dan Kyle McLachlan terugkeert voor het derde seizoen van de populaire serie Twin Peaks. Hij speelde daarin in 1990 en 1991 de rol van Special Agent Dale Cooper, die vooral hield van een goed kopje koffie.

Op dit moment schrijft Lynch samen met de mede-bedenker van de serie, Mark Frost, aan de scenario's. Hij zal zelf alle negen afleveringen die voor Showtime worden gemaakt regisseren. De serie speelt zich verder af in het heden en dat is dus precies vijfentwintig jaar na de gebeurtenissen in de oorspronkelijke reeks.

Centraal stond in de serie de moord op het mooie meisje Laura Palmer. De sheriff krijgt bij zijn onderzoek naar haar dood hulp van FBI-agent Dale Cooper, die langzaam maar zeker de geheimen van de stad weet te ontrafelen. In 2016 keert de serie terug.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op Lando Calrissian in 'Star Wars Rebels'
Series / Foto's

Eerste blik op Lando Calrissian in 'Star Wars Rebels'

De originele acteur Billy Dee Williams keert terug voor de stem.

De serie Star Wars Rebels weet flink de publiciteit te halen, aangezien er meerdere acteurs terugkeren om de stemmen in te spreken van de personages die zij speelden in de originele trilogie. In de negende aflevering "Idiot's Array" zien we Lando Calrissian, ingesproken door Billy Dee Williams.

Het personage was eerder te zien in Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back (1980) en Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi (1983) en zorgt ervoor dat Han Solo in handen komt van Darth Vader. Uiteindelijk keert Lando zich toch tegen het Galactische Keizerrijk.

Op 19 januari verschijnt de aflevering "Idiot's Array" op Disney XD. Naast bovenstaande afbeelding kun je hier een video bekijken van Entertainment Weekly en hieronder zie je nog twee afbeeldingen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onduidelijkheid over crossover 'Supergirl' met 'Arrow'
Series / Nieuws

Onduidelijkheid over crossover 'Supergirl' met 'Arrow'

Daarnaast zullen er snel aankondigingen volgen over de cast.

Er wordt al een tijdje door CBS gewerkt aan een serie rond Kara Zor-El, ofwel Supergirl. Tot de mogelijkheden rond de serie lijkt een crossover met The CWs Arrow en The Flash te behoren, maar tot dusverre is daar nooit een bevestiging van gekomen. In een interview met IGN ging Greg Berlanti, die alle drie de series produceert, in op de mogelijkheid.

"Zoveel moet goed gaan voor ons, om er een geweldige serie van te kunnen maken," begon Berlanti met zijn antwoord. "Maar, als ik kijk naar mezelf, dan zou ik dat [de crossover] graag willen zien. Maar dan moet er natuurlijk veel goed gedaan, om een goede serie te maken. En veel daarvan rust op geluk."

Dus de mogelijkheid bestaat zeker, als we Berlanti mogen geloven. Dat mag volgens The CW voorzitter Mark Pedowitz wel, want toen hem gevraagd werd naar het potentieel van een crossover, zei hij nog "vraag Greg maar!" Opmerkelijk is hierin wel een verhaal van CBS Entertainment voorzitter Nina Tassler. Zij zei in een ander interview juist dat de kans op een crossover klein is. "Dat is [van] een ander netwerk," vertelde ze over Arrow. "Dus ik denk dat we Supergirl op dit moment voor onszelf gaan houden."

Tot slot zouden er snel aankondigingen moeten volgen over de cast. "Ik hoop snel iets bekend te kunnen maken over de casting. En of we de pilot mogen maken of niet," aldus Berlanti. "Ik zou zeggen dat het geheel dichter bij The Flash ligt dan Arrow. Dat is waarschijnlijk de beste manier om het te omschrijven."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'iZombie'
Series / Trailer

Eerste trailer 'iZombie'

En de serie van The CW heeft een premièredatum.



The CW heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de serie iZombie en tegelijk bekend gemaakt wanneer de film zijn première beleeft. Dat zal op 17 maart het geval zijn, direct na de aflevering van The Flash. Nu is er overigens ook al een extreem lange beschrijving vrijgegeven voor de serie. Denken jullie dat je 'm wil zien?

Olivia "Liv" Moore was een gedisciplineerde, overijverige medisch student die haar complete leven gepland had… Totdat ze een feestje bezocht dat onverwacht veranderde in een zombie-vreetfestijn. Als één van de nieuwe ondoden, doet Liv haar best om zich onder de mensen te mengen en er zo menselijk mogelijk onder te zien.

Nu ziet ze eruit als een Gothic, met bijzonder bleke huid en bijna wit haar. Haar houding is veranderd van actief naar uitgeput. De verandering in Liv verbijstert haar moeder, haar voormalig verloofde Major en haar beste vriend en kamergenoot Peyton, die het energieniveau en de persoonlijkheid heeft die Liv ooit had.

Gelukkig voor Liv, weet ze een manier te vinden om haar oneindige lust naar menselijke breinen te omzeilen. Ze neemt een baan bij een lijkschouwer in Seattle. Met dit werk kan ze zoveel hersenen van Jane en John Doe lichamen eten als ze wil. Ondanks dat ze haar geheim zorgvuldig verbergt, ontdekt haar baas, Dr. Ravi Chakrabarti, haar geheim en wordt hij bijzonder enthousiast van de wetenschappelijke mogelijkheden. Ondanks het enthousiasme van haar baas, blijft Liv veroordeelt tot een eeuwigheid zonder hoop en doel. Tot ze zich realiseert dat ze met elke hersen die ze eet, ze een deel van de herinneringen van die persoon krijgt. Liv begint plotseling visioenen te krijgen vanuit het perspectief van moordslachtoffers.

Tot de verbazing van Dr. Ravi en moordonderzoeker Clive Babineaux, heeft Liv vaak gedetailleerde kennis van plaats delicten en motieven die ze niet eenvoudig kan verklaren. Ze doet zich voor als helderziende en onderzoekt samen met Detective Babineaux om de misdaden te onderzoeken en te ontdekken wie verantwoordelijk is. Het is niet hetzelfde als weer in leven zijn, maar nu kan Liv een doel vinden in haar ondode bestaan, door Clive te helpen moorden op te lossen."


Hoofdrollen in de serie zijn er voor Rose McIver (Liv), Malcolm Goodwin (Clive Babineaux), Rahul Kohli (dr. Ravi Chakrabarti), Robert Buckley (Major Lilywhite), Alexandra Krosney (Peyton Charles), David Anders (Blaine DeBeers) en Nora Dunn (Eva Moore).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.