search

Ons nieuws van dinsdag 24 februari 2015

Netflix kijktip: Luther
Series / Netflix Kijktip

Netflix kijktip: Luther

BBC serie over een detective gespeeld door Idris Elba.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Een van de tofste series die BBC de afgelopen paar jaar heeft uitgezonden, is toch zeker Luther, met de geweldige Idris Elba in de titelrol. Er komt misschien geen vierde seizoen meer (seizoen 1 t/m 3 zijn op Netflix te zien), maar later dit jaar komt er wel een speciale miniserie van twee afleveringen op de Britse zender.

In de eerste aflevering zie je meteen wat voor man Luther is en hoe zijn leven eruit ziet. Hij heeft tijdens zijn werk iemand vermoord en zijn vrouw heeft hem verlaten. Dan krijgt hij de schuld van de moord op zijn ex in de schoenen geschoven; iemand probeert hem erin te luizen. Ondertussen krijgt hij te maken met een zaak rond Alice, die duidelijk haar ouders heeft vermoord, maar toch ermee weg lijkt te komen. Van verdachte met wie hij een kat en muis spelletje speelt, verandert ze al snel in zijn luisterend oor waarbij ze hem inzicht verschaft in de manier waarop criminelen denken.

In het eerste seizoen draait het vooral om de spanning tussen Luther en Alice, maar deze afleveringen zorgen er ook voor dat je helemaal vertrouwd raakt met het personage van Luther. De seizoenen daarna hebben meer vaart. Met het casten van Idris Elba hadden de makers de perfecte Luther te pakken. Niet alleen is hij een goede acteur, hij doet het ook goed in de VS waar hij bekend werd door zijn rol van Stringer Bell in The Wire. Luther is dan ook een serie die eveneens in Amerika erg populair is geworden. Voor de rol van Alice hebben ze met Ruth Wilson (die laatst de Golden Globe won voor haar rol in The Affair) ook een geweldige actrice te pakken.

De seizoenen van Luther bestaan telkens uit een paar afleveringen maar duren elk wel een uur, een beetje zoals Sherlock. En net als die andere BBC- show is het een serie waar je bijna meteen (geef het twee afleveringen) verslaafd aan kan raken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Skye heeft superkrachten in teaser 'Agents of S.H.I.E.L.D.'
Series / Trailer

Skye heeft superkrachten in teaser 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

Het heeft allemaal met aardbevingen te maken.

Onderaan dit bericht vind je een teaser voor de midseason premiere van Marvels Agents of S.H.I.E.L.D.. De hoofdrol hierin is weggelegd voor het personage Skye, dat gespeeld wordt door Chloe Bennet. Zij blijkt een Inhuman te zijn en heeft bijzondere superkrachten. Hoogstwaarschijnlijk zien we in de nieuwe afleveringen hoe ze daarmee om leert te gaan. En het zal gezien de titel Aftershocks, van de aflevering, te maken hebben met aardbevingen.

In de tweede helft van het tweede seizoen staat Agent Coulson (Clark Gregg) van alle kanten onder druk. Zo is er Skye's vader Cal (Kyle MacLachlan), die nu wraak zoekt op Coulson voor het wegstelen van zijn kansen op wraak tegen Whitehall; een verontrustende samenwerking tussen voormalig S.H.I.E.L.D. agent Ward (Brett Dalton) en Agent 33; de enigmatische Raina (Ruth Negga) worstelt met haar transformatie in een Inhuman door de buitenaardse Obelisk en zoekt wraak; en Skye (Chloe Bennet) ontwikkelde mysterieuze krachten door de Obelisk en haar gebrek aan ervaring met haar nieuwe krachten vormen een bedreiging voor iedereen van wie ze houdt.

Ondertussen beginnen Bobbi (Adrianne Palicki) en Mack (Henry Simmons) met de volgende fase van een plan, dat grote gevolgen kan hebben voor Coulson en zijn team, die zich niet bewust zijn van de mysterieuze kracht die zich tegenover hen positioneert. En terwijl Hunter (Nick Blood) gedwongen wordt de belangrijkste keuze van zijn leven te maken, ontdekt Coulson dat zijn missie bedreigd wordt door deze schokkende twist.

De aflevering gaat op 3 maart in première in de Verenigde Staten.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alejandro Gonzalez Inarritu regisseert 'The One Percent'
Series / Nieuws

Alejandro Gonzalez Inarritu regisseert 'The One Percent'

De Oscarwinnaar regisseert de tv-serie officieel voor Starz.

De kersverse Oscarwinnaar en Birdman-regisseur Alejandro Gonzalez Inarritu gaat officieel aan de slag met een tv-serie. Hij heeft zich definitief verbonden aan The One Percent, waarvan hij enkele afleveringen zal schrijven en regisseren.

Volgens Variety zal de serie van de zender Starz hetzelfde magische realisme bevatten uit het eerdere werk van Inarritu. Het verhaal gaat over een worstelende boer die om moet zien te gaan met een bizarre ontwikkeling die zijn familiebedrijf zowel kan redden als om zeep kan helpen.

Hoofdrollen zijn reeds toebedeeld aan grote namen als Ed Harris, Hilary Swank en Ed Helms. Ook Birdman-schrijvers Armando Bo, Alexander Dinelaris en Nicolas Giacobone zijn betrokken.

Starz heeft gelijk tien afleveringen besteld en de opnames moeten begin volgend jaar aanvangen. Inarritu zal minimaal twee afleveringen regisseren zodat hij bepalend kan zijn in de toon van de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wesley Snipes in pilot 'Endgame'
Series / Nieuws

Wesley Snipes in pilot 'Endgame'

Hij wordt de leider van een mysterieus en dodelijk spel in Las Vegas.

De zender NBC gaat in zee met Wesley Snipes. De acteur die april 2013 werd ontslagen uit de gevangenis - en tot op heden alleen te zien was in de film The Expendables 3 - krijgt een rol in de pilot van de beoogde serie Endgame.

De serie wordt omgeschreven als een thriller met een hoog octaangehalte in de gedurfde wereld van Las Vegas. Het hoofdpersonage is Alex, een beveiligingsexpert die betrokken raakt bij een mysterieus spel waarin hij genoodzaakt is de held uit te hangen om zodoende vele levens te redden. Snipes zal de rol spelen van de schurkachtige spelleider Johnson.

Snipes zal te zien zijn naast namen als Philip Winchester (Strike Back) en Damon Gupton (Whiplash).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede trailer 'House of Cards' seizoen 3
Series / Trailer

Tweede trailer 'House of Cards' seizoen 3

Het gaat niet lekker tussen Claire en Francis.



Vlak voor de release van het derde seizoen van House of Cards, heeft Netflix nog een tweede trailer vrijgegeven. Die trailer kan je hierboven bekijken. Het geheel maakt duidelijk dat de zaken niet helemaal lekker gaan in huize Underwood. Er lijkt een bepaalde animositeit te ontstaan tussen hoofdpersonen Francis en Claire.

Het derde seizoen is vanaf 27 februari te streamen op Netflix. Het verhaal wordt zo'n zes maanden nadat Francis (Kevin Spacey) President en Claire (Robin Wright) First Lady werd, opgepikt. De problemen lijken zich voor Francis op te stapelen en van alle kanten doemen uitdagers op.

De eerste reacties op het seizoen zijn nog gemengd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.