search

Ons nieuws van dinsdag 10 maart 2015

'Top Gear' tijdelijk niet op televisie
Series / Nieuws

'Top Gear' tijdelijk niet op televisie

Showhost Jeremy Clarkson raakte in een handgemeen met één van de producenten.

De BBC heeft Top Gear showhost Jeremy Clarkson geschorst, na een handgemeen met een producent. De hitserie is vooralsnog van het uitzendschema gehaald, terwijl de Britse omroep de gebeurtenissen onderzoekt. Afgelopen jaar kreeg Clarkson nog zijn laatste waarschuwing, nadat hij van racisme beschuldigd werd.

"Niemand anders is geschorst," liet de BBC weten. "Top Gear zal komende zondag niet uitgezonden worden. Vooralsnog heeft de BBC geen verder commentaar." De serie compleet van de buis halen zou grote gevolgen hebben voor de zender; wereldwijd levert de show jaarlijks meer dan tweehonderd miljoen dollar op.

Het is verder ook de populairste serie van BBC2, en wordt gemiddeld door zo'n vijf miljoen mensen bekeken in Engeland. Er is ook al een petitie begonnen om Clarkson terug te halen, waar al drieduizend fans voor getekend hebben.

Clarkson is al vaker in opspraak gekomen. De racisme-beschuldiging hield in dat Clarkson tijdens de opnames van een aflevering een kinderrijmpje opnoemde en op een bepaald moment het woord "nigger" tussendoor gooide. De BBC dreigde hem te ontslaan, maar de grote baas van de zender greep in en gaf de presentator een allerlaatste waarschuwing. Clarkson bood daarna zijn excuses aan.

De komende dagen zal waarschijnlijk meer duidelijkheid ontstaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Carice van Houten krijgt gastrol in 'The Simpsons'
Series / Nieuws

Carice van Houten krijgt gastrol in 'The Simpsons'

Ze is het Nederlandse nichtje van Millhouse.

Carice van Houten heeft een gastrol gekregen in The Simpsons. Entertainment Weekly meldt dat ze in een van de afleveringen van de komedie een stem mag inspreken. Van Houten spreekt de stem van Annika in, het Nederlandse nichtje van Millhouse.

Annika rookt e-sigaretten en Bart wordt verliefd op haar in de aflevering, die op 3 mei te zien moet zijn. Deze heeft verder de titel Let's Go Fly A Coot. Van Houten liet zelf weten vereerd te zijn met de gastrol. "Altijd als ik in Hollywood was en mensen vroegen me: 'wat is je doel, wat is je ultieme droom?', zei ik als eerste: 'een stemmetje in de Simpsons!' Cooler dan dit wordt 't niet. Ai caramba!"

In dit 26ste seizoen zijn er naast voor Van Houten ook gastrollen voor Pharrell, Will Forte, Nick Offerman en Sammy Hagar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actievolle nieuwe trailer Marvels 'Daredevil'
Series / Trailer

Actievolle nieuwe trailer Marvels 'Daredevil'

En is het de beste comic-serie ooit?



Hierboven zie je de eerste volledige trailer van Marvel/Netflix-serie Daredevil. De release is nog een maand van ons verwijderd en in de trailer zien we veel actie. Er wordt zelfs gerefereerd naar andere Marvel producten: Iron Man en Thor. Charlie Cox (Matt Murdock) en zijn grote tegenstander Vincent D'Onofrio (The Kingpin) spelen een belangrijke rol in bovenstaande beelden.

En daarnaast is er een eerste recensie van de serie, van de hand van de Observer. "Ik weet dat het nog vroeg in het jaar is, maar ik zeg het nu al: De best gechoreografeerde vechtscènes van 2015 zijn op Netflix te vinden, in Marvels Daredevil. We hebben de eerste vier afleveringen gezien en deze serie is als geen andere comic-verfilming op het kleine scher tot nu toe. Het mooie van Netflix is de vrijheid die het geeft. Daredevil wordt zo donker als het bronmateriaal vereist. Het is zo donker, bijna een betere Batman serie dan Gotham, een serie die Batman echt in zich heeft. Daredevil zal het comic book tv-landschap de komende jaren beheersen."

Marvel's Daredevil volgt de reis van Matt Murdock (Cox), die als jongetje blind raakte, maar in ruil daarvoor zijn andere zintuigen buitengewoon goed ontwikkelde. Nu vecht hij overdag tegen het onrecht als advocaat en 's nachts als superheld Daredevil, in Hell's Kitchen, New York City. Naast Cox en D'Onofrio spelen ook Elden Henson (Foggy Nelson), Deborah Ann Woll (Karen Page) en Rosario Dawson (Claire Temple) rollen in de serie.

Daredevil is op 10 april te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lucy Lawless gecast in 'Ash vs. Evil Dead'
Series / Nieuws

Lucy Lawless gecast in 'Ash vs. Evil Dead'

Bruce Campbell zal opnieuw de rol van demonenjager Ash spelen.

Lucy Lawless zal te zien zijn naast Bruce Campbell in de Starz-serie Ash vs. Evil Dead, een tv-vervolg op de befaamde Evil Dead-franchise. Het is nog onbekend welke rol Lawless precies zal spelen. De actrice werkte eerder samen met producenten Sam Raimi en Rob Tapert aan de serie Xena: Warrior Princess en was daarnaast te zien in Raimi's Spider-Man en Taperts Boogeyman.

De serie gaat over een aan lager wal geraakte Michigan State Trooper genaamd Amanda Fisher (Jill Marie Jones), die na de gruwelijke moord op haar partner op zoek gaat naar Ash (Campbell), om aan te tonen dat hij verantwoordelijk is voor de misdaad. Amanda komt er echter al snel achter dat Ash en zijn kornuiten de enige hoop zijn tegen de plaag van de Evil Dead.

De opnames van de serie gaan in de lente van start in Nieuw-Zeeland. Starz zal later dit jaar in totaal tien half uur durende afleveringen van de serie uitzenden. Sam Raimi zal de eerste aflevering van Ash Vs Evil Dead regisseren. Hij schreef deze samen met zijn broer Ivan, Craig DiGregorio en Tom Spezialy. Raimi zal de serie produceren samen met Campbell, Rob Tapert en DiGregorio.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spinoff 'The Walking Dead' krijgt groen licht voor twee seizoenen
Series / Nieuws

Spinoff 'The Walking Dead' krijgt groen licht voor twee seizoenen

AMC is naar verluidt dik tevreden met de pilot-aflevering.

AMC lijkt dik tevreden te zijn met de pilot-aflevering die onlangs werd gemaakt voor The Walking Dead-spinoff, want ze hebben het groen licht gegeven voor in ieder geval twee seizoenen. Het eerste seizoen zal, net als de oorspronkelijke serie, bestaan uit zes afleveringen van een uur. Van het tweede seizoen weten we helaas nog niet hoeveel afleveringen er gaan komen.

De serie, die nog geen officiële titel heeft, zou een prequel betreffen die zich afspeelt in Los Angeles aan het begin van de zombie-uitbraak. Cliff Curtis, Kim Dickens, Frank Dillane en Alycia Debnam Carey spelen de hoofdrollen.

Het eerste seizoen van de spinoff wordt ergens in de zomer uitgezonden door AMC. Waarschijnlijk zullen alle zes de afleveringen zijn uitgezonden voordat het zesde seizoen van The Walking Dead in oktober van start gaat. Het tweede seizoen van de spinoff zal in 2016 van start gaan..

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alter-ego Kara Danvers uit 'Supergirl' onthuld
Series / Foto's

Alter-ego Kara Danvers uit 'Supergirl' onthuld

De vrouwelijke Clark Kent.

Afgelopen weekend zagen we actrice Melissa Benoist nog in haar kostuum voor de superheldenserie Supergirl. De eerste indruk werd niet bepaald goed ontvangen. Mogelijk overtuigen bijgaande setfoto's iets meer. We zien Benoist in de rol van alter ego Kara Danvers, inclusief bril.

Danvers is uiteraard de vrouwelijke Clark Kent. Het personage uit de comics van DC Comics heeft de Kryptonische naam Kara Zor-El en komt naar de aarde nadat Krypton is verwoest. Het nichtje van Superman houdt haar krachten jarenlang verborgen, maar als ze 24 is besluit ze haar krachten te omarmen en in de voetsporen te stappen van haar neef.

Andere rollen zijn voor Mehcad Brooks (James "Jimmy" Olsen), Calista Flockhart (Cat Grant), David Harewood (Hank Henshaw) en Chyler Leigh (Alexandra "Alex" Danvers). De superheldenserie van CBS verschijnt mogelijk nog dit jaar op de buis.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Simpsons'-bedenker Sam Simon overleden
Series / Nieuws

'The Simpsons'-bedenker Sam Simon overleden

De negenvoudige Emmy-winnaar werd 59 jaar.

Negenvoudig Emmy winnaar Sam Simon is afgelopen zondag overleden op 59 jarige leeftijd. Op vroege leeftijd schreef hij afleveringen voor de series Taxi, Cheers en It's Garry Shandling's Show. Hij werd echter bekend door zijn bepalende aandeel in de wereldberoemde animatieserie The Simpsons, die hij samen bedacht/ontwikkelde met Matt Groening en James L. Brooks.

In 1993 stopte hij met zijn werk aan The Simpsons, maar stond daarna vermeld als uitvoerend producent. Een van zijn laatste activiteiten was zijn betrokkenheid bij de serie Anger Management uit 2012. Hij regisseerde zelfs een aflevering.

Simon was tweemaal gehuwd, van 1991 tot 1998 met Jennifer Tilly en in 2000 gedurende 3 weken met playmate Jami Ferell.

In 2012 hoorde de enorm welvarende Simon dat hij darmkanker had en dat hij niet meer kon genezen. Hij begon vervolgens met het opkopen van dierentuinen en circussen om zo dieren te kunnen bevrijden uit benarde situaties.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.