search

Ons nieuws van zondag 25 oktober 2015

Steven Spielbergs 'Amazing Stories' krijgt remake
Series / Nieuws

Steven Spielbergs 'Amazing Stories' krijgt remake

De jaren '80-serie had bijdrages van regisseurs als Martin Scorsese, Joe Dante, Clint Eastwood en Robert Zemeckis

NBC maakt werk van een remake van Amazing Stories, een anthologieserie die liep van 1985 tot 1987. De show - een bedenksel van Steven Spielberg - vertelde tal van uiteenlopende verhalen over het onverklaarbare en het bovennatuurlijke. Bryan Fuller, de man achter Pushing Daisies en Hannibal, zal zich samen met Amblin TV over de nieuwe versie gaan ontfermen.

Hoewel Amazing Stories het maar twee seizoenen volhield, sleepte de serie maar liefst vijf Emmy's in de wacht. Dit had waarschijnlijk iets te maken met de grote namen die aan het project meewerkten, waaronder Martin Scorsese (GoodFellas), Joe Dante (Gremlins), Clint Eastwood (American Sniper), Robert Zemeckis (Back to the Future), Irvin Kershner (The Empire Strikes Back), Ken Kwapis (The Office), Tobe Hooper (The Texas Chainsaw Massacre), Burt Reynolds (Boogie Nights) en componist John Williams. Hopelijk is dit een voorbode voor de remake.

EW bericht dat Fuller momenteel bezig is met het schrijven van de pilot. Hij zal de Amazing Stories-herziening ook gaan produceren, evenals Justin Falvey en Darryl Frank (Under the Dome, Extant).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Serie op Dvd: The Casual Vacancy
Series / Blu-ray Review

Serie op Dvd: The Casual Vacancy

De miniserie naar een boek voor volwassenen van Harry Potter-schrijfster J. K. Rowling.

Regie: Jonny Campbell | Cast: Rory Kinnear (Barry Fairbrother), Emily Bevan (Mary Fairbrother), Michael Gambon (Howard Mollison), Julia McKenzie (Shirley Mollison), Rufus Jones (Miles Mollison), Keeley Hawes (Samantha Mollison), Hetty Baynes (Maureen Lowe), e.a. | Uitzending serie: 2014 | Tv-zenders: BBC | HBO

De Britse schrijfster J. K. Rowling is uiteraard voornamelijk bekend van haar boeken over Harry Potter. In 2012 lanceerde ze echter een compleet afwijkend verhaal, gericht op volwassenen. BBC en HBO pakte het boek op en eerder dit jaar verscheen een driedelige miniserie, met dezelfde titel als het boek: The Casual Vacancy.

Het boek wist miljoenen exemplaren te verkopen en uiteraard was er goede hoop op dat de serie ook zou slagen. Dit bleek echter niet helemaal uit te komen. Ondanks redelijke kijkcijfers, vooral in Groot-Brittannië, was de ontvangst mager. De serie scoorde namelijk 44 procent op Rotten Tomatoes. Ook het publiek bleek niet zo enthousiast, gezien de 6,6 op de IMDb. Onlangs verscheen The Casual Vacancy op Dvd.

Synopsis
Op het eerste gezicht is Pagford een idyllisch Engels dorpje met een charmant marktplein en een eeuwenoud klooster. Maar voorbij de uiterlijke schijn ligt een stad die wordt verscheurd door oorlog: de rijken tegen de armen, de tieners tegen hun ouders, vrouwen tegen hun mannen, leraren tegen hun leerlingen. In Pagford is niets wat het lijkt.



Dvd: The Casual Vacancy - Miniserie | Aantal discs 1 x Dvd | Afleveringen: 3 x ca. 58 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Spaans | Extra's: An Introduction to The Casual Vacancy | Adapting The Casual Vacancy | Casting The Casual Vacancy | EAN: 5051888219218 | Release: oktober 2015 | Met dank aan: Warner Home Video

De schijf van deze Dvd uitgave van de miniserie The Casual Vacancy zit verpakt in een amaray Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. Details over de drie afleveringen zijn niet terug te vinden in de hoes. Wel is er een korte beschrijving van de extra's.

De Dvd laat een net beeld - met een verhouding van 1.78 : 1 - zien, met voornamelijk rijke kleuren en een redelijk scherp beeld, al kan dit niet tippen aan high definition. De schijf heeft een surround Dolby Digital track gekregen en deze is voornamelijk te horen tijdens de muzikale ondersteuning. Dialoog in verder prima te volgen.

Aantal extra's
Warner heeft drie featurettes toegevoegd aan de schijf. De eerste, 'An Introduction to The Casual Vacancy', is voornamelijk een uitleg van het verhaal door vooral regisseur Jonny Campbell, scriptschrijver Sarah Phelps en producent Ruth Kenley-Letts.

'Adapting The Casual Vacancy' is eveneens een aaneenschakeling van interviewfragmenten met de eerder genoemde personen. Ook 'Casting The Casual Vacancy' wordt vergelijkbaar ingestoken en gaat uiteraard over de cast en hun rollen.

Alle featurettes worden begeleid met wat beelden van achter de schermen, maar vooral ook beelden uit de serie zelf.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
BBC zendt 'Sherlock: The Abominable Bride' uit op 1 januari 2016
Series / Nieuws

BBC zendt 'Sherlock: The Abominable Bride' uit op 1 januari 2016

Benedict Cumberbatch en Martin Freeman beginnen een paar maanden na deze special met de opnames van het vierde seizoen.

Terwijl iedereen geduldig wacht op het vierde seizoen van de populaire serie Sherlock met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman, heeft BBC One nu aangekondigd dat de mysterieuze 'Sherlock Special' nu officieel de titel The Abominable Bride zal dragen en uitgezonden zal worden op PBS en BBC One op Nieuwjaarsdag, ofwel 1 januari 2016. De special speelt zich, in tegenstelling tot de moderne setting van de serie, af in de Victoriaanse tijd.

Dit betreft de eerste keer dat een aflevering van Steven Moffats serie op dezelfde dag wordt uitgezonden in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Dit werd wel eerder gedaan met kerstspecials van Doctor Who, eveneens een serie van Moffat.

Via het Twitter-account van BBC One werd tevens aangekondigd dat Moffat en co-scenarist Mark Gattis keihard werken aan de scripts van het vierde seizoen, waarvan de opnames in het voorjaar van 2016 van start moeten gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie gaan er dood in seizoen 6 van 'The Walking Dead'?
Series / Nieuws

Wie gaan er dood in seizoen 6 van 'The Walking Dead'?

Met de walkers en menselijke gevaren lijkt het nog moeilijker voor de groep om te overleven.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead staat erom bekend om met regelmaat hoofdpersonages dood te laten gaan. In het nieuwe seizoen lijkt de groep van Rick het nog moeilijker te hebben. Naast de walkers krijgen ze ook te maken met steeds meer gevaren van andere overlevenden, zoals een gevaarlijke groep genaamd de Wolves.

The Hollywood Reporter hield daarom een poll om te kijken hoe liefhebbers van de serie de kansen inschatten van de personages om dood te gaan in het nieuwe seizoen. Rick wordt gezien als het meest veilige personage. Uit de poll kwam naar voren dat slechts 001 procent denkt dat hij het komende seizoen het loodje gaat leggen. Daryl en Carol scoorden ook 001 procent.

Glenn heeft volgens de kijkers een grotere kans om dood te gaan, zijn kansen om deze serie eruit te worden geschreven werd geschat op 30 procent. Abraham zou een 50/50 kans hebben en Deanna is met 99.9 procent min of meer een zekerheid om seizoen 7 niet te halen evenals Jessie, die hetzelfde scoorde.

Sasha kreeg 35 procent, Tara 20 en Eugene 5 procent. Het lot van Father Gabriel wordt niet bemoedigend ingeschat. Zijn kans om dood te gaan werd geschat op 70 procent.

Wij hebben bij Serietotaal ook een poll waar je kan stemmen op het personage waarvan je denkt dat het seizoen 7 niet gaat halen. Deze vind je hier.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.