search

Ons nieuws van woensdag 9 november 2016

Geen extra afleveringen voor Conviction
Series / Nieuws

Geen extra afleveringen voor Conviction

Is het einde voor Conviction nu al in zicht?

Slecht nieuws voor de fans van het drama Conviction. ABC heeft immers bekend gemaakt dat er buiten de dertien afleveringen van de reeks die waren aangekondigd geen extra episodes meer zullen verschijnen. Althans dit is vooralsnog niet het geval, want er is wel nog sprake van een optie voor een mogelijk tweede seizoen.

Opvallend is bovenstaand nieuws eigenlijk niet echt. ABC zou op dit ogenblik zelfs twijfelen over het tijdstip waarop de reeks wordt uitgezonden. Dit is momenteel maandagavond om 22h00, maar dat lijkt de serie niet bepaald goed te doen, in tegendeel. De ratings vallen heel wat lager uit dan in eerste instantie werd verwacht en dat is een doorn in het oog van het netwerk.

Bovenstaande is uiteraard alles behalve positief voor Conviction, maar toch is er nog sprake van een optie op een tweede seizoen. We kunnen er evenwel niet omheen dat deze optie meer dan waarschijnlijk slechts een formaliteit is. De kans dat er daadwerkelijk nog een vervolg zal verschijnen lijkt op vandaag dan ook zeer klein, tenzij er alsnog betere resultaten wachten.

Ben jij een fan van de serie Conviction en zou je het jammer vinden als ze verdwijnt?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Robert De Niro en Julianne Moore in maffiaserie van Amazon
Series / Nieuws

Robert De Niro en Julianne Moore in maffiaserie van Amazon

David O. Russell (The Fighter, Silver Linings Playbook) zal alle zestien afleveringen schrijven en regisseren.

Er gingen al langere tijd geruchten, maar het is nu zeker dat Robert De Niro en Julianne Moore de hoofdrollen zullen spelen in een vooralsnog titelloze maffiaserie voor Amazon en The Weinstein Company. David O. Russell (The Figher, Silver Linings Playbook, Three Kings) zal alle zestien afleveringen schrijven en regisseren. De serie zal bestaan uit twee seizoenen van elk acht afleveringen. Het is nog onduidelijk wanneer de opnames moeten beginnen en wanneer het resultaat zal worden uitgezonden.

Over de verhaallijn is daarnaast nog helemaal niks bekend, maar we weten wel dat er meer partijen dan alleen Amazon interesse hebben getoond. FX zou net naast de rechten van de serie hebben gegrepen.

Alexandra Milchan, Scott Lambert, Megan Ellison, Harvey Weinstein en David Glasser zullen de nieuwe maffiaserie produceren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: Deutschland 83
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: Deutschland 83

Sfeervolle Duitse serie over Oost- en West-Duitsland.

Bedacht door: Anna Levine, Jörg Winger | Cast: Jonas Nay (Martin Rauch), Maria Schrader (Lenora Rauch), Ultirch Noethen (General Wolfgang Edel), Sylvester Groth (Walter Schweppenstette) e.a. | Zender: RTL

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog ontstond er een strakke scheiding tussen Oost en West-Duitsland. Aan de ene kant kwamen geheime diensten op die in dienst van de communisten in Rusland opereerden en aan de andere kant van de muur waren de westers georiënteerde diensten. De serie Deutschland '83 draait om een spion van de Oost-Duitsers.

In 1983 stuurt de Stasi de 24-jarige Oost-Duitser Martin Rauch over de grens. Hij moet als undercover spion opereren in West-Berlijn, waar hij al snel de assistent wordt van een West-Duitse ambtenaar. Op die manier moet Martin informatie verzamelen over de militaire plannen van de NAVO. Onttrokken aan de wereld zoals hij hem kende, komt Martin al snel terecht in het midden van de wapenwedloop in de Koude Oorlog.

De serie is goed ontvangen; op IMDb scoort deze gemiddeld een 8,2 met meer dan 5.000 stemmen. De kijkcijfers waren verder vooral in het begin goed, maar liepen daarna toch wat terug. In eerste instantie stemden meer dan 3 miljoen Duitsers af op RTL, tegen het einde van de serie waren dat er nog 1,63 miljoen.



Dvd: Deutschland '83 serie 1 | Duur: 6 uur | Release: november 2016 | Video: 1.78:1 | Audio: Duits, Dolby Digital 4.1; Italiaans 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Deens, Fins, Italiaans, Noors, Zweeds | Discs: 3x Dvd | EAN: 5-053083071240 | Met dank aan: Universal Pictures

Deutschland '83 wordt aangeleverd in een standaard Dvd-hoes. Voorop tref je een beeld van hoofdpersoon Martin Rauch aan, door midden gedeeld met aan de ene kant een grauwe, Oost-Duitse beeltenis en aan de andere kant een gekleurd, West-Duits beeld. De Dvd's hebben allemaal hetzelfde ontwerp en bevatten in totaal acht afleveringen.

Video en audio
De serie ziet er bijzonder goed uit op Dvd. Het geheel is sfeervol opgenomen en je ziet het detail dat in het maken is gaan zitten. De beelden zijn scherp en kleurrijk, waardoor het geheel lekker realistisch overkomt op tv. Ook de audio is goed, al zal de gemiddelde kijker vermoedelijk veel letten op de ondertiteling. Toch is het sfeervol en klinkt de show prima uit de boxen, waarbij dialoog mooi aangevuld wordt met muziek en actiescènes goed uit de luidsprekers komen.

Extra's
Er zitten een paar extra's op deze uitgave en dat vinden we mooi. Het gaat om een korte making of, een minidocu over de cast, eentje over de bedenkers van de serie en er is van het Duitse Goethe Institut een panel waarin gesproken wordt over het realisme van de serie.

Toekomst
Oorspronkelijk was Deutschland '83 gepland als een miniserie, met acht afleveringen. Maar de show werd zo goed ontvangen en scoorde in meerdere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, zoveel kijkers, dat men een tweede seizoen bestelde. Dat gaat Deutschland '86 heten. Een derde seizoen zou eventueel draaien om de val van de Berlijnse Muur in 1989.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitbreiding voor cast 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Uitbreiding voor cast 'Stranger Things'

Onder meer Lord of the Rings-acteur Sean Astin voegt zich toe aan de cast.

De cast van Netflix-serie Stranger Things is weer iets groter geworden. Entertainment Weekly meldt dat Sean Astin, Linnea Berthelsen en Paul Reiser getekend hebben om in de serie te spelen. Van hen is ook al bekend wie ze spelen. Volgens EW speelt nieuwkomer Berthelsen de rol van Roman:

"Een emotioneel beschadigde, magnetische jonge vrouw die toen ze kind was een groot verlies geleden heeft. Ondanks dat ze niet woont in Hawkins, is ze op mysterieuze wijze verbonden met de bovennatuurlijke gebeurtenissen in het lab."

Reiser speelt de rol van Dr. Owens: "Een belangrijk man binnen het Department of Energy met een opruimmissie, die de taak krijgt de gebeurtenissen van vorig jaar onder het tapijt te vegen."

En Astin is ene Bob Newby: "Een vriendelijke voormalig nerd die naar de middelbare school ging met Joyce en Hopper en nu de lokale Hawkins RadioShack leidt."

Het tweede seizoen van Stranger Things gaat volgend jaar in première en speelt zich af in 1984.Over negen afleveringen laten showrunners Matt en Ross Duffer meer weten over het Upside Down en de Demogorgon.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Elektra terug in Marvels 'The Defenders'
Series / Nieuws

Elektra terug in Marvels 'The Defenders'

Blijkbaar is het geen spoiler.

Je zou bijna denken dat het een spoiler is, maar gezien de zeer publieke aankondiging, vinden Marvel en Netflix dat niet. Actrice Elodie Yung heeft getekend om terug te keren naar het TV-universum van Netflix, en zal in The Defenders te zien zijn als Elektra. Eerder speelde ze die rol al in Daredevil, maar aan het einde van het seizoen daarvan kwam ze om het leven.

Tegelijk was de wederopstanding van Elektra wel te verwachten: the Hand, de ninja's die de grote schurken zijn in het tweede seizoen van Daredevil geloven namelijk dat zij Black Sky is, iemand met superkrachten. Aan het einde van het tweede seizoen van Daredevil stoppen ze haar lichaam dan ook in een kist, en is het de vraag of ze als goeierik of slechterik terugkeert.

In The Defenders speelt Sigourney Weaver de schurk. Tegen haar en haar kompanen nemen Daredevil (Charlie Cox), Jessica Jones (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter) en Iron Fist (Finn Jones) het op. Wanneer de acht afleveringen te zien zijn is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.