search

Ons nieuws van woensdag 25 januari 2017

Bryan Singer regisseert pilot 'X-Men' tv-serie
Series / Nieuws

Bryan Singer regisseert pilot 'X-Men' tv-serie

Grote naam voor de nieuwe superheldenserie.

FOX heeft niemand minder dan Bryan Singer bereid gevonden om de pilot te regisseren van de reeds aangekondigde X-Men tv-serie. Singer heeft uiteraard flinke roots in de X-Men franchise. Hij regisseerde vier films en is als producent betrokken.

Singer is verantwoordelijk voor de twee eerste en twee laatste delen in de franchise, respectievelijk X-Men (2000), X2: X-Men United (2003), X-Men: Days of Future Past (2014) en X-Men: Apocalypse (2016). Overigens is Singer ook geen onbekende met tv-klussen. Zo regisseerde hij de twee eerste afleveringen van House, M.D. en was hij de man achter de pilot van Battle Creek.

Naast dat Singer de eerste aflevering van de X-Men tv-serie regisseert, is hij ook uitvoerend producent, samen met Jim Chory, Simon Kinberg, Jeph Loeb en Lauren Shuler Donner. Het verhaal komt uit het brein van tevens uitvoerend producent Matt Nix.

De serie heeft nog geen titel en focust zich op twee gewone ouders die er achter komen dat hun kinderen mutantenkrachten hebben. De familie slaat op de vlucht voor de overheid en sluit aan bij ondergronds netwerk van mutanten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fox bestelt pilot 'X-Men' serie van Bryan Singer
Series / Nieuws

Fox bestelt pilot 'X-Men' serie van Bryan Singer

De show speelt zich af in het filmuniversum.

Er is nog steeds weinig bekend over de X-Men serie waar zender FOX aan werkt, maar we zijn weer een stapje dichterbij een onthulling van die plannen. Nu is er namelijk een echte pilot besteld voor de serie van showrunner en bedenker Matt Nix.

Naar het schijnt draait de serie om "twee menselijke ouders, die erachter komen dat hun kinderen mutanten zijn, en gedwongen op de vlucht moeten slaan voor een vijandelijke regering, en zich bij een ondergronds netwerk van mutanten voegen om te overleven."

De serie zou zich afspelen in hetzelfde universum als de films, en een rolletje hebben voor de Sentinels. Nix betwijfelde wel of er ooit interactie tussen film- en seriepersonages zou zijn. "Het erkent wel de gebeurtenissen in de films," vertelde hij, maar de kans op een crossover schatte hij klein in.

Overigens kunnen we ook melden dat Bryan Singer, regisseur van meerdere films in de franchise, de pilot gaat maken voor Fox. Dat is dus goed nieuws voor de liefhebber van films als X-Men, X-Men 2, Days of Future Past en Apocalypse.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The Librarians krijgt vierde seizoen
Series / Nieuws

The Librarians krijgt vierde seizoen

En dat slechts enkele dagen na de finale van het derde seizoen...

Het derde seizoen van de serie The Librarians was goed voor een mooie 5,4 miljoen kijkers. Dit was dan ook meteen genoeg reden voor TNT om er voor te kiezen om een vierde seizoen aan te kondigen. Opvallend detail, de première van het vierde seizoen zal er nog later dit jaar komen!

The Librarians is duidelijk bezig aan een tweede leven. De geschiedenis van de reeks neemt ons namelijk reeds mee terug in de tijd naar het jaar 2004. Uiteindelijk werd ze terug opgepikt in 2014 en dat met succes. The Librarians is meteen ook de laatste originele serie van TNT waarvan een vervolg wordt aangekondigd. De cast van The Librarians bestaat onder meer uit Rebecca Romijn, Christian Kane, Lindy Booth en John Harlan Kim.

Ben jij een fan van de serie The Librarians en kijk jij al uit naar wat het vierde seizoen van de reeks allemaal voor jou in petto zal hebben?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'The Young Pope'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'The Young Pope'

Een prachtige uitgave van de duurste Italiaanse serie ooit.

Bedenker: Paolo Sorrentino | Cast: Jude Law (Lenny Belardo), Diane Keaton (Sister Mary), Silvio Orlando (Cardinal Voiello), Javier Cámara (Cardinal Gutierrez) e.a. | Jaren: 2016 "“ heden | Zender: HBO

Met een budget van 45 miljoen dollar, is The Young Pope de duurste Italiaanse tv-productie ooit. Gek is het niet dat dit budget gegeven werd, want hij werd bedacht en gemaakt door regisseur Paolo Sorrentino, die veelal succesvolle en goed ontvangen films afleverde.

The Young Pope is een aparte serie met tien afleveringen. Hierin wordt Lenny Belardo gekozen als de eerste Amerikaanse Paus. Hij noemt zichzelf Pius XIII en is een onvoorspelbare en complexe persoonlijkheid. Iemand die bekend staat als aartsconservatief, maar tegelijk als meelevend met de zwakken en armen. Dus gebruikt hij, zonder te denken over gevolgen, zijn macht als Paus om het Vaticaan te hervormen en de strijd aan te binden met de hovelingen.

De kijkcijfers waren in de Verenigde Staten in elk geval prima: meer dan een half miljoen mensen stemden erop af. Critici waren ook positief: gemiddeld scoort de serie volgens RottenTomatoes een 7,1. Dat komt vooral door het originele uitgangspunt en de stijlvolle manier van weergeven. Daarmee wordt het melodrama dat soms de overhand neemt, terzijde geschoven en is het een sterke serie.



Blu-ray: The Young Pope seizoen 1 | Schijven: 3 | Speelduur: 10 x 55 minuten | Video: 16:9 / 1.78: 1 | Audio: Engels, DTS-HD MA 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | EAN: 5-407003480856 | Met dank aan: Lumière

The Young Pope wordt aangeleverd in een nette Blu-ray keepcase, die net iets dikker is dan een normaal filmexemplaar. Daar omheen vinden we een slipcover, zoals gebruikelijk is bij televisieseries. Voorop zien we een beeld van de Lenny, die zichtbaar geconcentreerd is en ergens naartoe loopt. Op de achtergrond een in verval geraakte Sint-Pieterskerk. Achterop de uitgave tref je verder het gebruikelijke materiaal aan: een synopsis, wat lovende recensies en technische details. Kijk je in de hoes, tref je drie schijven aan, elk met een ander beeld. Verder staat daar specifiek op aangegeven welke aflevering op welke schijf staat.

Beelden en Audio
Paolo Sorrentino staat bekend als een visueel regisseur. Iemand die voor prachtige beelden weet te zorgen en daar is The Young Pope absoluut geen uitzondering op. Niet alleen zijn de kleuren briljant, en sommige shots voor een tv-serie heel inventief, ook is het geheel gewoon gedetailleerd. The Young Pope biedt precies wat je verwacht van een HBO-serie, namelijk hoge kwaliteit. En die komt volledig tot zijn recht in de Blu-ray uitgave.

Ook wat audio betreft doet Sorrentino vaak iets bijzonders, namelijk balanceren tussen briljant gekozen moderne muziek, en klassieke muziek. Dat doet hij ook met deze serie, waarbij soms wellicht wat teveel nadruk ligt op muziek. Daarbij gaat dialoog zelden verloren, maar als het gebeurt is dat jammer. Tegelijk moet opgemerkt worden dat het past bij de stijl van de regisseur, dus echt een klacht is het niet.

Tweede seizoen
Tegenover The Hollywood Reporter liet Sky Italia, dat samen met HBO, Canal+ en Freemantle Media de serie maakte, weten dat er een tweede seizoen komt. Er wordt althans wel aan gewerkt, maar nog niets staat vast in steen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mogelijk nieuwe acteurs 'Arrested Development'
Series / Nieuws

Mogelijk nieuwe acteurs 'Arrested Development'

Een deel van het nieuwe seizoen zou als prequel gefilmd worden.

Nu Netflix eindelijk een manier gevonden heeft om een vijfde seizoen te maken van hitserie Arrested Development, komen de eerste nieuwtjes hierover naar buiten. Volgens TVLine, dat doorgaans redelijk betrouwbaar is, wordt de helft van de serie een prequel, met compleet nieuwe cast.

De hoofdpersonen zouden dan opnieuw gecast worden en vervangen door jongere acteurs, om zo de cast niet teveel te belasten. De belangrijkste reden waarom het seizoen er nog niet is gekomen, is immers juist omdat iedereen telkens te druk bleek. Op deze manier is er minder werk van ze nodig en zou het mogelijk zijn.

Tegelijk is het een constructie die al eens toegepast werd in het vierde seizoen, toen Seth Rogen en Kristen Wiig de rollen van een jongere George en Lucille Bluth speelden. Toch moet opgemerkt worden dat het idee nog niet helemaal vastligt, maar dat er in elk geval gekeken wordt naar de mogelijkheid.

De productie van deze nieuwe reeks zou later dit jaar, in juni, van start gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Titels & regisseurs afleveringen 'Iron Fist' onthuld
Series / Nieuws

Titels & regisseurs afleveringen 'Iron Fist' onthuld

Wat zeggen ze over de volgende Marvel-serie?

Netflix en Marvel hebben elf van de dertien titels van superheldenserie Iron Fist bekendgemaakt. Daarnaast is bekendgemaakt welke regisseurs de afleveringen rond Finn Jones' superheld gaan maken. Het gaat hierbij niet om alle titels. Maar goed, het onderstaande geeft in elk geval een mooie indicatie van wat we vanaf 17 maart kunnen verwachten. Zonder verder omhaal hieronder de titels en regisseurs.

Aflevering 1: Snow Gives Way, geregisseerd door John Dahl
Aflevering 2: Shadow Hawk Takes Flight, geregisseerd door John Dahl
Aflevering 3: Rolling Thunder Cannon Punch, geregisseerd door Tom Shankland
Aflevering 4: Eight Diagam Dragon Palm, geregisseerd door onbekend
Aflevering 5: Under Leaf Pluck Lotus, geregisseerd door Uta Briesewitz
Aflevering 6: Immortal Emerges From Cave, geregisseerd door onbekend
Aflevering 7: Felling With Tree Routes, geregisseerd door Farren Blackburn
Aflevering 8: The Blessing of Many Fractures, geregisseerd door Kevin Tancharoen
Aflevering 9: The Mistress Of All Agonies, geregisseerd door Jet Wilkinson
Aflevering 10: Onbekend, geregisseerd door onbekend
Aflevering 11: Lead Horse Back To Stable, geregisseerd door Deborah Chow
Aflevering 12: Onbekend, geregisseerd door onbekend
Aflevering 13: Dragon Plays With Fire, geregisseerd door Stephen Surjik

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.