search

Ons nieuws van woensdag 5 april 2017

IFC geeft Brockmire tweede seizoen
Series / Nieuws

IFC geeft Brockmire tweede seizoen

De komedie met Hank Azaria krijgt een vervolg in 2018.

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

IFC heeft bekend gemaakt dat haar komische serie 'Brockmire' een tweede seizoen krijgt. Het tweede seizoen zal bestaan uit acht nieuwe afleveringen en moet in 2018 verschijnen. Net zoals in het eerste seizoen het geval is zullen de afleveringen een tijdsduur hebben van 30 minuten.

In de serie Brockmire volgen we Jim Brockmire (Azaria), een zeer bekende Major League Baseball verslaggever. Toen hij achter de ontrouw kwam van zijn vrouw kreeg hij een publiekelijke breakdown. Deze was zo erg dat "Brutal Brockmire" viraal ging op het internet. Het verhaal van Brockmire is geschreven door Joel Church-Cooper (bekend van Undateable). De directie is in handen van Tim Kirby die op zijn beurt bekendheid wist te verwerven met onder meer Veep. Azaria zelf is bij het project betrokken als executive producer.

De cast van Brockmire bestaat buiten Hank Azaria ook uit Amanda Peet en Tyrel Jackson Williams. Ben jij een fan van de reeks en kijk je al uit naar het tweede seizoen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Serie over oprichter naaktblad Penthouse in de maak
Series / Nieuws

Serie over oprichter naaktblad Penthouse in de maak

Jerrick Media en Maven Pictures zullen de serie over Bob Guccione maken.

De levensloop van Penthouse-oprichter Bob Guccione zal in alle geuren en kleuren in tv-vorm worden gegoten door Jerrick Media en Maven Pictures. Guccione was een pornograaf en intellectueel die niet alleen het bekende naaktblad bedacht, maar ook het tijdschrijft Omni. Hij was daarnaast een investeerder in meerdere wetenschappelijke onderzoeken, financierde de beruchte filn Caligula en bezorgde Vogue-redactrice Anna Wintour een van haar eerste baantjes.

De serie zal verteld worden door de ogen van de vrouwen in Guccione's leven, waarvan we zowel zijn jaren als striptekenaar in Londen zien en de gloriejaren van Penthouse. Ook zien we hoe zijn ooit zo succesvolle bedrijf uiteindelijk failliet ging.

Er wordt momenteel hard gezocht naar scenaristen voor de serie. Rick Schwartz, Jeremy Frommer, Trudie Styler en Celine Rattray zullen allen dienst doen als uitvoerend producenten van de vooralsnog titelloze serie. Het is nog onbekend wanneer de serie zal worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Sherlock: The Abominable Bride'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Sherlock: The Abominable Bride'

De door miljoenen mensen bekeken special ziet er ook op Blu-ray goed uit.

Bedacht door: Mark Gatiss & Steven Moffat | Cast: Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes), Martin Freeman (Dr. John Watson), Una Stubbs (Mrs. Hudson), Rupert Graves (DI Lestrade), Mark Gatiss (Mycroft Holmes) e.a. | Jaar: 2010 - heden | Zender: BBC

De tijd tussen het derde en vierde seizoen van BBC-hit Sherlock was zo groot, dat men een special maakte. The Abominable Bride zou helemaal op zichzelf staan en moest een spookverhaal worden. Dat is nu op Blu-ray te koop in Nederland.

De mini-film begint als Dr. John Watson (Freeman) ontslagen wordt uit het leger en naar Londen reist. Daar ontmoet hij Sherlock Holmes (Cumberbatch), met wie hij al snel gaat samenwerken. Het duo doet in 1895 samen onderzoek naar een mysterieuze zaak, waarin een bruid mensen vermoordt, ondanks dat ze dood geacht wordt.

De aflevering had sterke kijkcijfers: het trok in het Verenigd Koninkrijk alleen al 11,6 miljoen kijkers en was daarmee het best bekeken programma van die week. Daarnaast was The Abominable Bride in bioscopen over de hele wereld te zien en deed hij het goed. In China keken bijvoorbeeld 1,7 miljoen mensen de film in de bioscoop en wist die wereldwijd 38 miljoen dollar op te halen aan de box office. Niet bepaald slecht voor een tv-serie…

Ook de ratings van de special mogen er wel zijn. Op de IMDb is er gemiddeld een 8,2 gegeven, met 26.403 ratings. Kortom: De kijker is positief over dit eenmalige speciale avontuur in de Victoriaanse era.



Blu-ray: Sherlock: The Abominable Bride | Duur: 89 minuten | Release: maart 2017 | Video: 16x9 (1.78:1) | Audio: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 1x Blu-ray | EAN: 8-719372-005057 | Met dank aan: DFW

DFW levert The Abominable Bride aan in een standard Blu-ray keepcase met daar een slipcover omheen. Voorop zien we een beeld van Sherlock en Watson, die er lekker ouderwets uitzien. Verder tref je binnenin één schijf aan, met daarop de film en alle extra's (en dat zijn er redelijk wat).

Beeld & Audio
Sherlock trekt internationaal behoorlijk wat kijkers en dus is het niet gek dat de BBC er flink wat geld in steekt. Dat zien we terug in het mooie productieontwerp en de keuzes achter de schermen. Sets zien er goed uit, met veel details en de scènes zijn lekker levendig. Tegelijk is er een wat duister kleurenpalet gekozen, maar dat past er wel bij want de beelden zien er mooi uit.

De audio is minstens net zo goed als de uitgave. Waar er internationaal voor een Dolby Atmos soundtrack gekozen is, krijgen we in Nederland een 5.1-score aangeleverd. Die is prima en maakt dat de show goed tot zijn recht komt. Vooral bij scènes met veel omgevingsgeluid klinkt het ontzettend goed.

Extra's
Er zitten flink wat extra's op deze uitgave. Er zijn twee flinke documentaires geleid door Mark Gatiss. Een daarvan duurt een half uur en heet A Study in Sherlock, waarin teruggekeken wordt naar de vorige drie seizoenen. Production Diary kijkt onder leiding van Gatiss naar de set waar de show is opgenomen.

Creating the Look is een half uur durende set van minidocumentaires, die draaien om de set in Afghanistan, Victoriaans Londen, kostuums en nog veel meer van dat soort zaken. Verder is er het Writers Interview met Steven Moffat en Mark Gatiss, die ingaan op wat voor hen de aantrekkingskracht is van de serie. Tot slot is er nog een twintig minuten durend interview met castleden, de Sherlocktology Q&A, waarin meerdere acteurs spreken.

Toekomst
Er is al een vierde seizoen gemaakt van Sherlock (waarvan we op een later moment de Blu-ray uitgave zullen recenseren), en dat werd net zo goed bekeken als het derde. De show is dus nog altijd succesvol, maar of er een vijfde reeks komt is nog lastig te zeggen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een gloednieuwe design voor Serietotaal
Series / Nieuws

Een gloednieuwe design voor Serietotaal

Mobile first en lekker snel!

Vandaag hebben we een nieuwe design live gezet voor Serietotaal. Door al onze ambities voor Filmtotaal hadden we een tijdje de handen niet vrij maar hopelijk maken we dat vandaag een beetje goed.

Voor deze nieuwe design hadden we 2 uitgangspunten: Mobile first en sneller kunnen rondsurfen. Daarnaast hebben we extra aandacht besteed een meer overzichtelijke serie en video pagina. De TVgids is helaas niet meer. Het publiek van deze site is hoofdzakelijk gericht op streamingdiensten dus daar zagen we te weinig toegevoegde waarde voor. Ook de gebruikersreacties zijn nu definitief verdwenen. Zoals we eerder hebben aangegeven zien we dat de discussie zich bijna geheel heeft verplaatst naar de sociale media.

Uiteraard is V1 (versie 1) altijd een startpunt om weer verder te kunnen werken en verfijnen. Maar we hebben hiermee een basis gecreëerd om de komende maanden ook weer een aantal nieuwe features aan de site toe te voegen. Maar daarover later meer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
2e seizoen 'American Gods' lijkt al besteld
Series / Nieuws

2e seizoen 'American Gods' lijkt al besteld

De opnames zouden in september van start gaan.

American Gods is nog niet begonnen met uitzenden, maar het lijkt erop dat zender Starz er al veel vertrouwen in heeft. Er zou al een tweede seizoen besteld zijn. Niet gek ook overigens, met showrunners Bryan Fuller en Michael Green. Het duo heeft nauw samengewerkt met schrijver Neil Gaiman, van het boek waar de show op gebaseerd wordt.

Omega Underground stelt dat de opnames al in september moeten beginnen in Toronto. Gek is dat niet, het schijnt een prestigeproject te zijn voor Starz, maar tegelijk heeft het netwerk in het verleden al eens gezegd dat er nog geen tweede seizoen besteld is. Toch verwachten we wel zoiets, al hangt het uiteindelijk af van het succes van American Gods.

De serie draait om ex-gevangene Shadow Moon (Ricky Whittle). Hij wordt vrijgelaten en weet niet wat hij met zijn leven aan moet. Dan besluit hij een baantje aan te nemen van de mysterieuze figuur Mr. Wednesday (Ian McShane). Die blijkt al snel een godheid van de oude wereld te zijn, iemand die vastbesloten is een oorlog te beginnen met de nieuwe goden.

Vanaf 30 april op tv.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' wordt ruw en hard
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' wordt ruw en hard

En hoe heet Sonequa Martin-Greens personage?

Er zijn weer wat details naar buiten gebracht rond Star Trek: Discovery. De CBS-serie heeft een hoofdrol voor actrice Sonequa Martin-Green, en haar naam is nu eindelijk onthuld. Daarnaast krijgen we van de actrice te horen hoe de serie volgens haar gaat verschillen van de rest van de franchise.

CBS plaatste onderstaande bericht op Twitter, waaruit blijkt dat Martin-Green de rol van First Officer Michael Burnham speelt. Zij is de nummer twee van de Discovery, onder Captain Lorca, een rol van Jason Isaacs. De naam van het personage is daarmee overigens anders dan eerst: eerder zou Martin-Green Lt. Commander Rainsford spelen, waarmee het erop lijkt dat sinds het vertrek van Bryan Fuller er achter de schermen een paar dingen in de serie veranderd zijn.


Verder vertelde Martin-Green aan TVLine wat het publiek kan verwachten. "Deze versie van Star Trek pakt het materiaal anders aan dan de anderen in het canon. Het wordt groter, ruwer en harder… en het verhaal bouwt op zichzelf. Het wordt een fantastische reis. Aangezien Star Trek altijd verteld is door de ogen van de kapitein, wordt de mindset ditmaal anders, op verfrissende en uitdagende manieren."

In de herfst zal de serie te zien zijn op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen