search

Ons nieuws van vrijdag 15 september 2017

George R.R. Martins 'Nightflyers' krijgt groen licht
Series / Nieuws

George R.R. Martins 'Nightflyers' krijgt groen licht

Van de bedenker van Game of Thrones.

Syfy heeft besloten om George R.R. Martins Nightflyers groen licht te geven. De serie draait om een ruimtereis en zal mogelijk ook mede door Netflix betaald en geproduceerd worden. Deadline meldt dat er uitgebreide gesprekken plaatsvinden tussen Syfy en Netflix.

De bedoeling zou zijn om "Netflix de internationale distributierechten te geven, evenals de mogelijkheid om de serie in de Verenigde Staten uit te geven en mede te produceren". Showrunner van de serie is Dan Cerone. Een synopsis is er verder ook al:

Nightflyers vertelt het verhaal van acht wetenschappers en een krachtige telepaat, die contact willen maken met buitenaards leven. Daarom ondernemen ze een reis naar de rand van ons zonnestelsel, in een schip dat The Nightflyer heet. Dat wordt bemand door een kleine bemanning en een teruggetrokken kapitein. Maar als er angstaanjagende en gewelddadige gebeurtenissen plaatsvinden, beginnen ze elkaar te ondervragen - en blijkt het overleven van de reis zwaarder dan iedereen had durven denken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
David Lynch staat open voor meer 'Twin Peaks'
Series / Nieuws

David Lynch staat open voor meer 'Twin Peaks'

Maar dat zal nog lange tijd op zich laten wachten.

Twin Peaks is na drie seizoenen nog niet voorbij, zo lijkt het wel. Showtime liet wel in het verleden eens weten dat de franchise wat hen betreft zomaar een vierde seizoen krijgt, maar dat zal nog wel even duren. Bedenker David Lynch laat weten ook open te staan voor een nieuwe reeks.

"Het is nog te vroeg om te zeggen of die er zal komen. Maar mocht dat zo zijn, zal het een paar jaar duren, want het kostte me vier-en-een-half jaar om dit [derde] seizoen te schrijven en op te nemen," vertelde hij tegenover Entertainment Weekly. De regisseur wil dus wel, maar daar zal behoorlijk wat tijd overheen gaan dan.

Desgevraagd liet de regisseur verder weten niet bereid te zijn om in te gaan op het einde van het derde seizoen van de serie. Wat hem betreft moeten kijkers dat zelf interpreteren en is er geen plek voor om als bedenker aan te geven wat hij bedoelde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tijdssprong in 'The Walking Dead'?
Series / Nieuws

Tijdssprong in 'The Walking Dead'?

Acteur Andrew Lincoln vertelt!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Zit er een tijdssprong in The Walking Dead? Daar lijkt het wel op. In een van de trailers zagen we al dat Rick Grimes (Andrew Lincoln) wel heel oud was, en de acteur vertelde daar nu over dat het dan wel in de toekomst moet liggen.

"Mijn instinct is, dat het een geweldige manier om een verhaal te vertellen is. Dat was althans mijn gevoel. Ik vond het interessant, en het geeft ons de kans o iets nieuws te doen, wat ik erg, erg interessant vind. Ik bedoel, het is een grijze Rick, een oudere Rick. Dus feitelijk moet het wel in de toekomst liggen," aldus Lincoln. Maar: "in oktober zal alles duidelijk worden. Hoewel, misschien ook wel niet. Het is nog wat vaag. K denk dat ik niet meer dan dat kan zeggen."

Wellicht dat de serie al snel besluit te laten zien dat de strijd met Negan (Jeffrey Dean Morgan) gewonnen wordt, om vervolgens de toekomst in te gaan en te kijken naar nieuwe verhalen om te vertellen. Vanaf 22 oktober weer te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'Game of Thrones' krijgt meerdere eindes
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'Game of Thrones' krijgt meerdere eindes

Niet iets dat compleet nieuw is overigens.

Het zevende seizoen van Game of Thrones is ondertussen afgelopen en opnieuw wist de serie opvallende kijkcijfers te noteren. Om ervoor te zorgen dat het kijken van het laatste seizoen zo spannend als mogelijk blijft, worden er verschillende slotscènes opgenomen van het afrondende achtste seizoen.

The Morning Call sprak met Casey Bloys, de programmabaas van HBO, en hij zei het volgende: "Ik weet dat er van het slot van Game of Thrones meerder versies worden opgenomen zodat niemand echt weet wat er gebeurt. Als je iets opneemt, dan weten mensen dat. Dus ze gaan meerdere versies opnemen zodat er tot het einde geen definitief antwoord is."

Het opnemen van verschillende slotscènes is niet nieuw. Dit gebeurde eerder voor series als Dallas, The Simpsons, Breaking Bad en HBO's eigen The Sopranos. In het geval van Game of Thrones zullen zelfs de acteurs niet weten welke scène het slotstuk is dat gebruikt wordt.

Het achtste seizoen zal bestaan uit zes afleveringen met een forse speelduur. Het is nog onbekend wanneer het seizoen debuteert op de betaalzender.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jim Carrey speelt hoofdrol in comedy-serie 'Kidding'
Series / Nieuws

Jim Carrey speelt hoofdrol in comedy-serie 'Kidding'

Het is voor het eerst in meer dan twintig jaar dat Carrey in een tv-serie te zien zal zijn.

Showtime heeft vandaag aangekondigd dat Jim Carrey de hoofdrol zal spelen in de nieuwe comedy-serie Kidding. Het is Carrey's eerste prominente rol in een tv-serie in wel twintig jaar tijd. Oscar-winnaar Michel Gondry, met wie Carrey eerder werkte aan de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind zal de serie regisseren. Het eerste seizoen zal bestaan uit tien afleveringen. Carrey en Gondry produceren de serie samen met Jason Bateman, Raffi Adlan en Michael Aguilar. Kidding is een creatie van Dave Holstein, die ook het script van de pilot-aflevering schreef en als showrunner zal fungeren.

Carrey speelt in Kidding de rol van Jeff, alias Mr. Pickles, een iconisch personage uit een kinderserie. Wanneer zijn familie in een crisis belandt, loopt het helemaal mis met Jeff en lijkt hij door te draaien. Dit leidt tot de nodige hilarische en hartbrekende taferelen.

Het is nog onbekend wanneer Kidding zal worden uitgezonden door Showtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  4. 4. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

  5. 5. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

Bekijk alle artikelen