search

Ons nieuws van dinsdag 6 februari 2018

Blu-ray recensie: 'House of Cards' seizoen 5
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'House of Cards' seizoen 5

Laatste seizoen met Kevin Spacey erin.

Cast: Kevin Spacey (Francis Underwood), Robin Wright (Claire Underwood), Kate Mara (Zoe Barnes), Corey Stoll (Congreslid Peter Russo), Michael Gill (President Walker) | Jaren: 2013 - heden | Release: Netflix

Het vijfde seizoen van House of Cards was doodgewoon, maar heeft nu toch iets opmerkelijks. Door de beschuldigingen van seksuele intimidatie aan het adres van acteur Kevin Spacey, besloot Netflix namelijk de samenwerking met de acteur op te zeggen. Waardoor dit het laatste seizoen met Spacey als Frank Underwood is.

Tijdens de presidentiële verkiezingen lopen de spanningen in het Witte Huis op, wanneer Frank en Claire door hun politieke carrières navigeren en hun relaties herdefiniëren - vooral die met elkaar. Seizoen vijf van het met Emmy's bekroonde politieke drama wordt gemarkeerd door gewelddadige machtspelletjes, nieuwe bondgenootschappen, verrassend verraad en zoals altijd, een drang om koste wat kost te winnen - en niet alleen door Frank Underwood.



Blu-ray: House of Cards seizoen 5 | Duur: 683 min. / 13 afleveringen | Release: december 2017 | Video: 1080p (2.00:1) | Audio: Engels DTS-HD 5.1, Frans, Duits Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Frans, Engels, Nederlands Discs: 4x Blu-ray | EAN: 8-712609-643411 | Met dank aan: Sony Pictures

Net als de voorgaande seizoenen heeft House of Cards een mooie uitgave gekregen. De schijven zitten in een uitklapbare hoes, die van sterk kartonachtig materiaal met een plastic laagje gemaakt is. Daardoor past die perfect bij uitgaven van eerdere reeksen, maar blijft eigenlijk hetzelfde ding bestaan als bij al die andere reeksen. Ook nu zit het blaadje met synopsissen aan de achterkant vastgeplakt, wat toch jammer aan blijft voelen. Verder is het een van de mooiere uitgaven die we elk jaar krijgen.

Ook dit vijfde seizoen van de Netflix-serie ziet er goed uit. De serie is digitaal opgenomen, waardoor het geheel erg mooie details heeft. Zo zie je de textuur van de huid van personages en kleine details op bijvoorbeeld een jasje waar een haartje op te zien is. Dat soort detaisl brengen de serie tot leven en maken het een constant genot om maar te kijken. Dat wordt overigens aangevuld met een sterke audio, waarin helaas wel soms de balans tussen muziek en dialoog verloren gaat. Dialoog kan dan heel zacht zijn en muziek veel te hard gemixt.

Extra's
Extra's zitten er niet op deze uitgave en dat blijft jammer.

Toekomst
Na het gedoe met Kevin Spacey, heeft Netflix besloten zijn hitserie nog een afsluitende reeks te geven. Spacey zelf is niet te zien, wel speelt Robin Wright weer een hoofdrol. Zij zal de enige hoofdpersoon spelen, en mag acht afleveringen maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zes andere parken in 'Westworld'
Series / Nieuws

Zes andere parken in 'Westworld'

Maar welke?

Dankzij de viral site van HBO-serie Westworld weten we nu iets meer over de toekomst van de serie. Het lijkt erop dat er nog heel wat nieuwe parken verkend gaan worden in de show van Jonathan Nolan en Lisa Joy. Het einde van het eerste seizoen liet al zien dat er een wereld met samoerai zou zijn en de site bevestigt dat. Maar er worden ook andere parken getoond.

Uit de viral site blijkt dat er in totaal zes parken gebouwd zijn door Delos, elk met een eigen thema. Die parken zijn niet allemaal helemaal afgebouwd, maar we lezen wel al iets over Samurai World. Daarnaast wordt ernaar gehint dat er ook nog andere locaties zijn: Roman World en Medieval World.

Dat is behoorlijk interessant, want er werd al naar het bestaan van de parken gehint, zonder dat er echt details werden vrijgegeven. Mooi is overigens ook de onthulling dat James Delos de oprichter van de parken is; hij zou naar het schijnt in de serie voorkomen.

Het tweede seizoen van Westworld is vanaf 22 april op HBO te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'A Series of Unfortunate Events' voorbij na S3
Series / Nieuws

'A Series of Unfortunate Events' voorbij na S3

Op 30 maart gaat het tweede seizoen van start.

Wat al verwacht werd, is vandaag officieel bevestigd. Netflix-serie A Series of Unfortunate Events komt na het derde seizoen al tot een einde. Dat laat acteur Neil Patrick Harris, die de rol van de schurkachtige Count Olaf speelt, weten tijdens een interview met TVGuide.

"We gaan drie seizoenen maken. We houden ons heel bewust aan de boeken. We hebben wel een paar personages toegevoegd die je niet in de boeken zult vinden, wat liedjes die je waarschijnlijk niet in de boeken had kunnen stoppen, maar voor het grootste deel houden we ons helemaal aan de boeken," aldus Harris.

Netflix liet onlangs weten dat het tweede seizoen van de serie op 30 maart in première zal gaan. Het seizoen is gebaseerd op boek vijf (The Austere Academy) tot en met negen (The Carnivorous Carnival). Het derde seizoen baseert zich op de laatste vier boeken in de reeks van Lemony Snicket.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook 'Conan the Barbarian' wordt tv-serie
Series / Nieuws

Ook 'Conan the Barbarian' wordt tv-serie

Game of Thrones-krachten in het spel.

Volgens TV Line werkt Amazon Studios sinds kort aan een tv-serie gebaseerd op de bekende en reeds verfilmde 'Conan the Barbarian'-boeken van Robert E. Howard.

In de serie zullen we naar verluidt te zien krijgen hoe de zwaardkunstenaar wordt weggedreven uit zijn thuisland en om moet gaan met de mysterieuze en verraderlijke samenleving waarin hij terecht komt. Hij wordt gezien als een hersenloze barbaar.

De krachten achter de serie zijn in handen van Colony-bedenker Ryan Condal en Fargo-uitvoerend producent Warren Littlefield. Samen met Game of Thrones-regisseur Miguel Sapochnik wordt de serie naar het kleine scherm gebracht.

In het verleden stapten Arnold Schwarzenegger en Jason Momoa in de huid van Conan. Ook verschenen er tal van games, comics en tv-series gebaseerd op de boeken.

Amazon Studios lijkt grootse plannen te hebben. Recent kondigde de partij ook de Lord of the Rings-serie aan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix en Ryan Murphy maken comedy-serie 'The Politician'
Series / Nieuws

Netflix en Ryan Murphy maken comedy-serie 'The Politician'

Murphy was eerder verantwoordelijk voor series als Glee, American Horror Story en The People vs. O.J. Simpson.

Volgens Deadline heeft Netflix een van de grootste tv-deals van het jaar gesloten door de biedingsoorlog rondom Ryan Murphy's nieuwe comedy-serie The Politician te winnen. De hoofdrol in de serie wordt gespeeld door Tony Award-winnaar Ben Platt. Naar verluidt zal hij vergezeld worden door Oscar-winnaars Barbra Streisand en Gwyneth Paltrow. Platt, Streisand en Paltrow zullen daarnaast allen dienst doen als producenten van de serie.

Afgezien van het feit dat de serie commentaar zal geven op het huidige politieke klimaat in Amerika, is er nog niet veel over bekend. The Politician werd bedacht door Murphy en zijn partner Brad Falchuk en Ian Brennan. Elk seizoen van The Politician, waarvan twee seizoenen al vaststaan, zal zich op een andere politieke strijd richten, waarbij het hoofdpersonage is betrokken.

Platt zal er voor zorgen dat veel van de afleveringen muzikale gedeeltes zullen bevatten. Murphy zal de pilot-aflevering regisseren. Als de deal helemaal rond is, zal ook Streisand mogelijk afleveringen regisseren.

The Politician is Murphy's tweede originele serie voor Netflix. Binnenkort krijgen we namelijk ook Ratched. een prequel op de film One Flew Over the Cuckoo's Nest. Sarah Paulson zal hierin de jongere versie van de wrede Nurse Ratched spelen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.