search

Ons nieuws van woensdag 26 december 2018

Deze series worden van Netflix verwijderd (week 52)
Series / Nieuws

Deze series worden van Netflix verwijderd (week 52)

Niks nieuws!

Een klein kerstcadeautje. Er zijn geen nieuwe series verschenen op de verwijderlijst van Netflix. We hadden dat wel verwacht, want op 31 december verlopen veel licenties die Netflix in handen heeft. Maar dat heeft vooral zijn weerslag op films.

31 december
Ricky and Morty (3 seizoenen)
Pop Pixie (1 seizoen)
Mia and Me (2 seizoenen)

1 januari
The Koala Brothers (1 seizoen)

5 januari
Blue Mountain State (3 seizoenen)

14 januari
The Cliff (2 seizoenen)
The Team (1 seizoen)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC cancelt twee series
Series / Nieuws

NBC cancelt twee series

Beide series begonnen nochtans bijzonder sterk...

NBC heeft bekend gemaakt dat het niet verder gaat met twee van haar series. Het zou daarbij in eerste instantie gaan om 'Midnight, Texas'. Dit is enigszins opvallend, want de serie startte ijzersterk. Haar debuut in de zomer van 2017 was er dan ook één die de cast niet snel zal vergeten. Echter duurde het meer dan één jaar vooraleer het drama terug op de televisie verscheen. Bovendien was er ook het vertrek van showrunner Monica Owusu-Breen welke duidelijk zijn sporen had nagelaten. Ondanks het feit dat het tweede seizoen verscheen rond Halloween wist ze de vooropgestelde verwachtingen eigenlijk op geen enkel moment meer echt in te lossen.

Niet alleen 'Midnight, Texas' wordt afgevoerd. Ook de multicamera komedie 'Marlon' zal niet worden verlengd. De reeks die losjes was gebaseerd op het leven van de Wayans broers vertoont eigenlijk een beetje dezelfde geschiedenis als 'Midnight, Texas'. Ook het eerste seizoen van deze reeks begon immers uitstekend, maar het tweede wist nooit echt te overtuigen. Ondanks dit gegeven hadden fans van de serie toch nog steeds hoop op een vervolg. Die hoop werd nu door NBC dus duidelijk de kop ingedrukt.

NBC koos er eerder reeds voor om enkele van haar scripted series vaarwel te zeggen. Het ging daarbij niet alleen om 'Shades of Blue', maar ook om 'Reverie'.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crossover MCU-series 'Runaways' en 'Cloak and Dagger'?
Series / Nieuws

Crossover MCU-series 'Runaways' en 'Cloak and Dagger'?

Het zou zomaar kunnen!

Als het aan Ryan Sands, die de schurk Geoffrey Wilder speelt in Marvel-serie Runaways, komt er een crossover met andere MCU-series. Dat kan wel, want waar het eerste seizoen geen referenties naar het MCU bevatte, stond het tweede er juist bol van. Fans speculeren al langere tijd dat een crossover mogelijk is.

Zo zou het mogelijk zijn om een crossover te maken met die andere MCU-serie: Cloak & Dagger. Dat kan, omdat Cloak en Dagger in de comics ook al samenwerkten met de Runaways. Daarnaast zijn de series gemaakt voor eenzelfde publiek.

"Ik denk dat Cloak and Dagger een perfecte keuze zou zijn," aldus Ryan Sands in een AMA op Reddit. "Maar ik zou het ook gaaf vinden om samen met de Agents of SHIELD te zien te zijn."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kevin Spacey belooft comeback in bizarre video
Series / Video/clip/featurette

Kevin Spacey belooft comeback in bizarre video

Hij weet wat wij willen.

Het lijkt erop dat acteur Kevin Spacey van plan is om een comeback te maken in Hollywood. In een vrij bizarre video, waarin hij Frank Underwood nadoet - het personage dat hij vijf seizoenen speelde in Netflix-serie House of Cards - vertelt hij wel te weten wat iedereen wil.

"Natuurlijk, ze hebben geprobeerd om ons te scheiden. Maar wat wij delen is te sterk, te krachtig. Immers, we hebben alles gedeeld, jij en ik. Ik vertelde je mijn diepste, meest duistere geheimen. Ik liet je precies zien waar mensen toe in staat zijn. Ik choqueerde je met mijn eerlijkheid, maar bovenal daagde ik jou uit en liet ik je nadenken. En je vertrouwde me, zelfs al wist je dat je dat niet zou moeten doen. Dus we zijn niet klaar, wat ze ook zeggen. En bovenal, ik weet wat je wil. Je wil dat ik terugkeer," aldus Spacey. Hieronder kan je de video bekijken:



Spacey verdween uit het publieke beeld toen acteur Anthony Rapp bekendmaakte als tiener te zijn misbruikt door Spacey. Vervolgens ontkende Spacey, om daarna als homoseksueel uit de kast te komen. In de tussentijd hebben nog meer dan tien mannen zich gemeld, die Spacey ervan beschuldigen hen seksueel misbruikt te hebben. Ondertussen staat er een rechtszaak tegen de acteur gepland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review reboot 'S.W.A.T' (S1) - lekker schietwerk
Series / Blu-ray Review

Dvd review reboot 'S.W.A.T' (S1) - lekker schietwerk

De krachtigste politie-eenheid krijgt (weer) een eigen serie.

Bedenkers: Aaron Rahsaan Thomas | Shawn Ryan | Cast: Shemar Moore (Daniel "Hondo" Harrelson), Stephanie Sigman (Captain Jessica Cortez), Alex Russell (Jim Street), Lina Esco (Christina "Chris" Alonso), Kenny Johnson (Dominic Luca) e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-release: CBS

Het vertalen van een bekende (oude) bioscoopfilm naar het kleine scherm is ondertussen geen nieuws meer. De meeste zullen CBS' S.W.A.T. herkennen van de film uit 2003, met onder meer Colin Farrell en Samuel L. Jackson. Die film was echter al gebaseerd op een serie, namelijk de kortlevende ABC-serie S.W.A.T. (1975-1976). Met onder meer Shemar Moore, Stephanie Sigman en Alex Russell blijkt de reboot een redelijk succes. Een tweede seizoen laat namelijk prima kijkcijfers zien.

Sony Pictures Home Entertainment bracht seizoen 1 van S.W.A.T. onlangs uit op Dvd, inclusief een aantal extra's. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer.



In het debuutseizoen is de ex-marinier Daniel 'Hondo' Harrelson, geboren en getogen in Los Angeles, een S.W.A.T.-sergeant die net de leiding heeft gekregen over een gespecialiseerde eenheid dat de laatste halt moet toeroepen voor de politie. Hondo wordt heen en weer getrokken tussen zijn loyaliteit aan de stad waar hij opgroeide en zijn plicht ten opzicht van zijn collega-politieagenten, maar hij heeft alles in zich om een prima leider en een brug te zijn tussen die twee werelden.



Serie: S.W.A.T. - Seizoen 1 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 22 x ca. 41 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609635539 | Release: november 2018 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De zes Dvd-schijven van deze uitgave van het eerste seizoen van S.W.A.T. zitten vastgeklikt in een dikke doorzichtige Dvd-keepcase. In de binnenkant van de hoes staat extra info over de Nederlandse titels / synopsissen van de afzonderlijke afleveringen en extra's. Top!!

Beeld & geluid
De tweeëntwintig afleveringen van deze verder redelijk snelle productie staan verspreid over zes schijven. Dit is nog best redelijk, maar aan de beeldkwaliteit is het niet helemaal af te zien. De kleur is doorgaans netjes, al wat verzadigd, en de scherpte is nog best oké. Helaas treden er te vaak de basis Dvd-minpunten op. Advies: houd vast aan de kijkafstand, al zal het ook dan opvallen. Gelukkig hebben we nu bij een snelle wegkijk-serie, dus het is de vraag of de liefhebber smakt naar HD-beeld. De geluidstrack is surround en zoals vaker bij dit soort series erg basic, gericht op dialoog. De actiescènes worden vaak ondersteund door de standaard serie-deuntjes.

Paar extra's
De extra's uit deze uitgave zijn beperkt. Het blijft namelijk bij een aantal verspreide verwijderde scènes en een blooperreeks - de Gag Reel - op de zesde schijf. Verder moet je het doen met de 22 afleveringen.

Seizoen 2 draait al
Het tweede seizoen van S.W.A.T. startte in september dit jaar en trekt een blijvend aantal kijkers. Het seizoen bevindt zich op ongeveer de helft van het aantal afleveringen. Of er een derde seizoen verschijnt, is nog niet bekend. Lukt dit, dan overtreft het de bron-serie uit de jaren 70. Deze kwam tot slechts twee seizoenen. Check hieronder de trailer voor seizoen 2.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Judith immuun in 'The Walking Dead'?
Series / Nieuws

Judith immuun in 'The Walking Dead'?

Opvallend verhaal, mogelijk met waarheid.

Is Judith Grimes (Cailey Fleming) immuun voor het zombievirus dat ten grondslag ligt aan de gebeurtenissen van The Walking Dead? Acteur Tom Payne, die de rol van Jesus speelt, denkt van wel en dat als het zo is, dat idee een belangrijke rol gaat spelen ni de serie.

"Ik vind het interessant. Iemand anders had het er eerder ook al over. Iemand die dacht dat Rick immuun zou zijn," begon Payne tegenover de site Serieously. "Daar had ik nog niet over nagedacht. Maar ik denk dat het in de toekomst zeker een verhaallijn kan zijn. En ja, ik denk dat het wel logisch zou zijn dat ze immuun is. Dat zou cool zijn. En ergens wel grappig, als zij gebeten wordt en niet dood gaat, terwijl dat wel met Carl gebeurde toen hij gebeten werd."

Het lijkt erop dat er vermoedelijk voorlopig niets gedaan wordt met de oorsprong van het zombievirus. Dat vertelde Robert Kirkman, bedenker van de franchise, in het verleden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.