search

Ons nieuws van vrijdag 21 juni 2019

Eerste trailer 'The Terror' seizoen 2!
Series / Nieuws

Eerste trailer 'The Terror' seizoen 2!

De anthology-serie keert terug met een nieuwe verhaallijn en cast.

AMC heeft vandaag de eerste trailer vrijgegeven van The Terror: Infamy, het tweede seizoen van de anthology-serie. Toen het eerste seizoen in 2018 werd uitgebracht was het de bedoeling dat deze zou gelden als eenmalige miniserie. Het succes bij critici en publiek zorgde uiteraard voor een vraag naar meer. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

Het nieuwe seizoen speelt zich af in een gevangenenkamp voor Japanse Amerikanen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en bevat de nodige parallellen met de huidige actualiteiten. Uiteraard is er natuurlijk ook een bovennatuurlijk horror-element in het nieuwe seizoen. Waar de op de Noordpool gestrande scheepvaarders uit seizoen 1 te kampen hadden met een mystiek monster, is er in het nieuwe seizoen sprake van een boosaardige geest die het eerder genoemde gevangenenkamp terroriseert.

Talent voor en achter de camera
Het script van The Terror: Infamy werd geschreven door Max Borenstein (Godzilla) en Alexander Woo (Manhattan). Woo doet tevens dienst als showrunner van het nieuwe seizoen, dat bestaat uit 10 afleveringen. In seizoen 2 zien we Derek Mio als Chester Nakayama, Kiki Sukezane als Yuko; een mysterieuze vrouw uit Chesters verleden, Cristina Rodio als Luz; Chesters geheime liefde, Shingo Usami als Henry Nakayama; Chesters vader, Naoko Mori als Asako Nakayama; Chesters moeder en George Takei als Yamato-san, een voormalige visser en leider van zijn gemeenschap. The Terror: Infamy beleeft zijn premiere op 12 augustus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur wil Norman Reedus' Daryl in 'Fear the Walking Dead'
Series / Nieuws

Acteur wil Norman Reedus' Daryl in 'Fear the Walking Dead'

Verdere cross-overs in Walking Dead universum?

Acteur Austin Amelio is in het vijfde seizoen van Fear the Walking Dead te zien. Hij startte zijn TWD-carrière in The Walking Dead en nu wil hij dat Daryl Dixon ook de overstap maakt. "Misschien Daryl, ja. Het zou leuk zijn, de boel een beetje te mixen."

De acteur die in de franchise het personage Dwight speelt, sprak met BUILD Series. De kans dat Dixon, de rol van Norman Reedus, de overstap maakt valt te betwijfelen. Reedus heeft eerder aangegeven in de hoofdserie te blijven, tot wanneer de serie ook zal stoppen.

Op 2 juni startte het vijfde seizoen van Fear the Walking Dead en in oktober keert The Walking Dead terug voor het tiende seizoen. Recent werd duidelijk dat er wordt gewerkt aan een derde serie. Deze reeks zal ongetwijfeld meer nieuwe gezichten naar de franchise brengen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Demi Moore gecast in scifi-serie 'Brave New World'
Series / Nieuws

Demi Moore gecast in scifi-serie 'Brave New World'

Ze zal te zien zijn naast o.a. Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story) in de miniserie.

Demi Moore is de nieuwste toevoeging aan de alsmaar groeiende cast van Brave New World, een miniserie gebaseerd op de gelijknamige literaire klassieker van Aldous Huxley. De serie werd afgelopen februari officieel aangekondigd en gaat over een utopische samenleving die vrede en stabiliteit heeft weten te realiseren door monogamie, privacy, geld, familie en geschiedenis te verbannen.

Alden Ehrenreich speelt in de serie de rol van John the Savage, een jongeman die buiten de New World opgroeit en wiens aanwezigheid in New London leidt tot een verstoring van de sociale orde. Moore zal in de serie een terugkerende rol hebben als de ruwe moeder van Johns moeder Linda. Naast Ehrenreich en Moore zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor o.a. Jessica Brown Findlay, Harry Lloyd, Kylie Bunbury, Hannah John-Kamen, Sen Mitsuji, Joseph Morgan en Nina Sosanya.

Een serie van Universal en Amblin
Brave New World is een project dat wordt gemaakt door Universal Content Productions en Amblin Television. David Wiener schrijft het script en Owen Harris regisseert de eerste twee afleveringen. Uitvoerend producenten zijn Grant Morrison, Darryl Frank, Justin Falvey en Brian Taylor.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur boos over cancellen 'Swamp Thing'
Series / Nieuws

Acteur boos over cancellen 'Swamp Thing'

Het blijft ook een apart verhaal.

Acteur Derek Mears is verbaasd over het annuleren van Swamp Thing. De serie is op DC Universe te zien, maar slechts na 1 aflevering al stopgezet. Dat schijnt te maken te hebben met belastingvoordelen die niet meer verstrekt zouden worden in de Amerikaanse staat waar de opnames plaatsvinden.

De franchise is bedacht door Len Wein en Bernie Wrightson en vertelt het verhaal van Alec Holland. Hij is een wetenschapper die verandert in een bizarre vorm, die we kennen als Swamp Thing. Hij ziet eruit zoals je bovenaan dit bericht kan zien op de foto.

Hartverscheurend eind
Mears is er niet heel blij mee dat de serie nu al klaar is; hij vond het ontzettend jammer en hartverscheurend en vooral omdat alles koek en ei leek. "Het is een vreemde realiteit om in te bestaan; we weten officieel niet waarom de serie geannuleerd is. En, zelfs als je dat doet, moet je de fans dan niet een kans geven alles te zien?"

Wat de acteur betreft, is de serie over negen afleveringen als deze eindigt hoe dan ook prachtig.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Y' krijgt nieuwe showrunner!
Series / Nieuws

'Y' krijgt nieuwe showrunner!

Geen getreur dus, de serie komt er.

Het laatste dat we hoorden over Y, de serie die FX laat maken rond de comic Y: The Last Man, is dat deze showrunners Aida Mashaka Croal en Michael Green kwijt was. Creatieve verschillen leidden ertoe dat ze moesten vertrekken bij de productie. Nu is er een nieuwe showrunner.

The Hollywood Reporter meldt vandaag dat Eliza Clark getekend heeft als nieuwe showrunner van de serie. Het is nog altijd de bedoeling dat de serie in 2020 te zien is, dus dat is een interessante ontwikkeling. Vermoedelijk zal, als de pilot bevalt, de serie pas eind van het jaar te zien zijn.

Heel veel werk
Clark laat aan The Hollywood Reporter weten dat ze heel bekend is met het materiaal. "Een decennium geleden heb ik het materiaal van Y: The Last Man van kaft tot kaft verslonden. De serie introduceerde me in de bijzondere wereld van Brian K. Vaughan en Pia Guerra".

De serie draait om Yorick, die samen met zijn aapje de laatste man op de wereld is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Straks elke week 'Star Trek' te zien
Series / Nieuws

Straks elke week 'Star Trek' te zien

Maar wel allemaal met een ander gevoel.

Er is straks altijd een Star Trek-serie te zien. Elke week opnieuw moet er dan een aflevering te zien zijn, voor het eerst in de franchise. Dat zat er al een beetje aan te komen, want er zijn eind dit jaar twee series tegelijk te zien geweest. En: er zijn er meer op komst!

Dat laat producent en franchisehoofd Alex Kurtzman weten tijdens een interview met Deadline. "Het plan is om meerdere series te maken." De gedachte is om dan elk van die series een heel eigen stem en gevoel te geven, zodat mensen ook niet verveeld raken en er klaar mee zijn.

Twee of drie jaar
De plannen worden ook lang vooruit gemaakt, twee tot drie jaar volgens Kurtzman. "Het kost ongeveer een jaar om van het schrijven tot een eindproduct te komen," aldus de beste man. En daarom is er ook veel tijd nodig eer het ideaalbeeld realiteit is.

In elk geval werkt men nu aan het derde seizoen van Discovery, is eind dit jaar Picard te zien en is er een geanimeerde serie te zien rond de mensen die op de lagere dekken werken en eentje rond Philippa Georgiou.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.