search

Ons nieuws van woensdag 3 juli 2024

'Bargain': wanneer beschaving wegvalt gaat het alleen nog maar om wapens, geld en nieren
Recensie

'Bargain': wanneer beschaving wegvalt gaat het alleen nog maar om wapens, geld en nieren

De spanning bereikt een kookpunt in deze Zuid-Koreaanse thriller waarin niemand elkaar kan vertrouwen.

Regie: Woo-sung Jeon | Cast: Jong-seo Jeong (Ju-young Park), Seon-kyu Jin (Hyung-su Roh), Ryul Chang (Geuk-ryeol Ko), Jae-hwi Shin (Chang-soo), Hyung-soo Park (Hee-sook), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 33-36 minuten | Jaar: 2022

SkyShowtime is nog een relatief kleine speler op de streamingmarkt, maar wil daar natuurlijk verandering in brengen. Vooralsnog wordt het aanbod gekenmerkt door cowboys, militairen en 'all-American heroes' als Tom Cruise en Kevin Costner, maar met de aankoop van de Zuid-Koreaanse thrillerserie Bargain richt de streamingdienst de blik op het oosten en gooit meteen hoge ogen.

Bargain vertelt een bizar verhaal dat de grenzen van het geloofwaardige opzoekt en soms overschrijdt. De serie is tot de nok gevuld met donkere, absurde humor, maatschappijkritiek en pijnlijke confrontaties, zowel in fysieke als mentale zin.
Zo toont de allereerste scène een man van boven de veertig die in een hotel heeft afgesproken met een jonge vrouw in schooluniform om tegen een flinke som geld haar maagdelijkheid te kopen. Wanneer hij ontdekt dat zij geen maagd meer is, wil hij nog maar een fractie van het afgesproken bedrag betalen voor haar diensten.

Er ontstaat een tegelijkertijd venijnige en lacherige sfeer tussen de twee. De kijker krijgt een akelig gevoel: dit loopt natuurlijk niet goed af. En jawel, voor ze het goed en wel doorhebben zitten ze beiden gevangen in een smerig complot rond orgaanhandel, in een gebouw dat niet al te stevig op zijn grondvesten staat. De architectuur van het hotel speelt een cruciale rol in de gebeurtenissen van de rest van de serie.

Orgaanhandelaars en hun klanten, een informant en een agent in een rode onderbroek en regenlaarzen zoeken hun weg door de kelders, kamers en gangen van wat intussen een labyrint is geworden. Al die fracties en personen hebben gemeen dat ze elkaar voor geen meter vertrouwen. In Bargain bestaan geen vrienden, enkel alleen tijdelijke bondgenoten.

Net als de personages wordt de kijker steeds met iets verrassends geconfronteerd. Er zijn geheime gangen, allerhande wapens duiken op en mensen zijn niet wat ze lijken. De serie blijft daardoor tot het einde onvoorspelbaar, al zorgt de structuur ervoor dat sommige sequenties wat repetitief zijn. Bargain vertelt namelijk een aaneengesloten avontuur van circa vier uur in een gebouw waarin iedereen vecht om te overleven, wat soms leidt tot een herhaling van zetten.

Het duurt mogelijk even voor de kijker het beseft, maar elke aflevering bestaat uit één lang shot. Als een slang beweegt de camera zich langs de mensen om steeds de juiste momenten vast te leggen. Dat hiervoor de timing en positionering precies moeten goed zijn vergt veel van de cameramensen en acteurs, maar Bargain slaagt erin om het er vloeiend en natuurlijk uit te laten zien. Slechts een enkele keer wordt de illusie verbroken doordat iemand net iets te duidelijk op zijn of haar beurt wacht om zich in een discussie of gevecht te mengen.

Door de lange takes en de claustrofobische omgeving heeft Bargain iets weg van een toneelstuk, waarin de personages onafgebroken tegen elkaar lullen. De enorm verhitte gesprekken zijn komisch, triest en angstaanjagend tegelijk. Ze tonen de slechtste kant van de mens, wanneer de beschavende omstandigheden wegvallen. K-drama blinkt uit in het portretteren van hufters, sukkels en losers, en Bargain is daarop geen uitzondering. De connectie met Squid Game is dan ook snel gelegd.

Vermoedelijk kenden de acteurs het draaiboek minutieus uit hun hoofd, omdat bij elke fout de gehele take opnieuw moest worden gedaan, maar toch laten ze de serie er uiterst natuurlijk, haast geïmproviseerd uitzien. Een indrukwekkende prestatie, vooral van Seon-kyu Jin als de hoerenloper en Jong-seo Jeon als zijn prooi, want dit tweetal wordt vrijwel onafgebroken door de camera gevolgd. De interacties tussen beide acteurs staan bol van de spanning, humor en emotie. Voeg dit bij het originele plot en het verbluffende camerawerk en SkyShowtime heeft een winnaar in handen. En dat zonder cowboyhoeden.Bargain is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 successeries krijgen van Netflix nog dit jaar een nieuw seizoen
Series / Specials

Deze 3 successeries krijgen van Netflix nog dit jaar een nieuw seizoen

In 2024 krijgen deze geliefde series een nieuw seizoen van de streamingdienst Netflix.

Netflix produceert heel wat series en regelmatig moet de streamingdienst moeilijke keuzes maken. Onderstaande drie series kunnen rekenen op volledige steun en krijgen dit jaar een nieuw seizoen.

Vikings: Valhalla


Verschijnt op: 11 juli | Seizoen: Seizoen 3 | Genre: Actie | Kijk op: Netflix

Deze maand wordt de serie Vikings: Valhalla afgerond met het derde en laatste seizoen, gelukkig voor de fans in één keer. De afronding wordt dus niet opgedeeld in meerdere delen.

Op Rotten Tomatoes staat de Tomatometer op 95 procent. In Vikings: Valhalla, het vervolg op Vikings, zijn honderd jaar verstreken en staat een nieuwe generatie legendarische helden op om hun eigen lot te bepalen en geschiedenis te schrijven.The Night Agent


Verschijnt op: eind 2024 | Seizoen: Seizoen 2 | Genre: Thriller | Kijk op: Netflix

In 2023 was de thriller The Night Agent een enorm succes. Na de release was de serie de op drie na best bekeken serie tijdens de eerste vier dagen. Netflix was er razendsnel bij om seizoen 2 aan te kondigen. De opnames daarvoor werden vorige maand afgerond.

In The Night Agent, goed voor 74 procent op Rotten Tomatoes, heeft een waakzame FBI-agent nachtdienst bij een noodnummer en krijgt een telefoontje waarmee hij in een gevaarlijke samenzwering rond een mol in het Witte Huis belandt.Squid Game


Verschijnt in: december 2024 | Seizoen: Seizoen 2 | Genre: Thriller | Kijk op: Netflix

In september 2021 verscheen op Netflix de bijzonder succesvolle Zuid-Koreaanse serie van Hwang Dong-hyuk. Ondertussen is er al de spelshow Squid Game: The Challenge verschenen en staat het tweede seizoen gepland voor december dit jaar, met Lee Jung-jae weer als Seong Gi-hun alias speler 456.

Squid Game werd niet alleen erg goed bekeken, maar staat ook op een sterke 95 procent op de Tomatometer. In de serie accepteren honderden berooide mensen een vreemde uitnodiging om deel te nemen aan een reeks kinderspellen. De prijs is verleidelijk hoog, maar op gevaar van eigen leven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klaar met 'Outlander'? Dan moet je ook deze prima serie snel gaan kijken
Series / Featured

Klaar met 'Outlander'? Dan moet je ook deze prima serie snel gaan kijken

Deze serie is perfect voor fans van Outlander: geschiedenis, drama en mysterie.

Ben je een toegewijde fan van de populaire serie Outlander? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk de hele serie al (minstens) één keer gekeken. In dit artikel geven we een kijktip voor als je een keer iets anders wil kijken dan Outlander, maar wel iets vergelijkbaars zoekt.

De Brits-Amerikaanse serie Outlander is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon en vertelt het verhaal van Claire Randall en haar man, Frank. Claire werkte als verpleegster in de Tweede Wereldoorlog en Frank is een historicus. Samen reizen ze af naar Schotland om zo onderzoek te doen naar de familie van Frank.

Domina


Heb je genoten van de avonturen van Claire en Frank? Dan is Domina de perfecte aanrader voor jou. De serie is in 2021 in première gegaan en bestaat uit twee seizoenen van ieder acht afleveringen, waardoor Domina perfect is om te binge-watchen.

Simon Burke, vooral bekend van The Irishman (uit 1978) en The Devil's Playground, heeft de serie zowel bedacht als geschreven. Hij werkte samen met regisseurs David Evans, Claire McCarthy en Debs Paterson.

Het plot


Domina volgt Livia Drusilla, de machtigste keizerin van Rome. De serie laat haar jeugd zien en hoe de moord op Julius Caesar haar beïnvloed heeft en hoe ze uiteindelijk de vrouw van keizer Augustus is geworden.Op Rotten Tomatoes scoort Domina een fantastische score van 82%. Ook het publiek is enthousiast over de serie. Zij geven de serie een score van 80%.

Prime Video


Ben je nieuwsgierig geworden naar Domina? Stream de serie dan op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit opvallende detail uit de jaren 80-hitserie 'Alf' ben je compleet vergeten
Series / Specials

Dit opvallende detail uit de jaren 80-hitserie 'Alf' ben je compleet vergeten

Alf is in de gelijknamige serie veel ouder dan je denkt.

Alf kent bijna iedereen. De serie die de kat-etende alien volgt, was in de jaren 80 een groot succes. Natuurlijk weet je dat Alf afkomstig is van de planeet Melmac, maar weet je ook hoe oud hij eigenlijk is?

Alf werd bedacht door poppenspeler Paul Fusco, die in de serie de levensgrote pop van Alf bediende en het buitenaards wezen tot leven bracht. Alf, wat staat voor Alien Life Form, stortte neer in de garage van de familie Tanner en werd opgenomen door het Amerikaanse gezin.

Gordon Shumway


Alf is niet de echte naam van de alien, maar een bijnaam die hij kreeg van de familie Tanner. Zijn echte naam is Gordon Shumway. Hij is een kleine alien met een spitse snuit en geheel bedekt met bruin-oranje haar. Hij heeft acht magen en een enorme trek in katten.

Alf wordt algemeen beschouwd als een van de weinige Melmaciërs die de catastrofe van zijn thuisplaneet hebben overleefd. Hij verbleef in het huis van de Tanners om zich verborgen te houden voor de regering en had zeer zelden interactie met iemand buiten het gezin.

Alf's verjaardag


In een ander artikel hier op SerieTotaal kon je al lezen dat Alf in de eerste aflevering van de serie een biertje dronk. Omdat de serie heel populair werd bij kinderen, bleef dat bij één aflevering. Maar zo kan je al weten dat Alf eigenlijk oud genoeg is om alcohol te drinken.Doordat Alf vooral voor kinderen was en ook wel jong lijkt te zijn, was dit helemaal niet het geval. Zo is Alf veel ouder dan je denkt. Hij is volgens de Aardse jaartelling geboren op 28 oktober 1756 op de oostzijde van de planeet Melmac. Op Melmac heeft hij 122 jaar lang een opleiding gevolgd aan een hogeschool.

Kijken?


Wil je Alf zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komische serie op Disney+ kijk je in één weekend uit: "perfecte serie"
Series / Specials

Komische serie op Disney+ kijk je in één weekend uit: "perfecte serie"

In deze romantische komedieserie reflecteert de eigenaresse van een platenzaak in Brooklyn op haar liefdesleven.

High Fidelity is een remake van de gelijknamige film uit 2000. In plaats van John Cusack zien we Zoë Kravitz in de hoofdrol. Als Robyn "Rob" Brooks, eigenaar van een zieltogende platenzaak in Brooklyn, deelt ze haar leven in volgens top vijf-lijstjes en populaire cultuur. Haar collega's bij Championship Vinyl zijn tevens goede vrienden.

In deze gemoedelijke sfeer slijten Rob, Cherise (Da'Vine Joy Randolph) en Simon (David H. Holmes) hun dagen. Af en toe komt er een klant en de rest van de tijd maakt het drietal lijstjes over diverse onderwerpen.

Top vijf


Rob doorbreekt regelmatig de vierde muur en praat rechtstreeks tegen de kijker. Het voornaamste onderwerp is haar liefdesleven. Ze heeft hier een lijstje voor dat ze de Top Vijf van Memorabel Gebroken Hart noemt. Nadat ze een jaar geleden gedumpt werd door Mac (Kingsley Ben-Adir), die naar Londen is verhuisd, heeft ze weer een date. Dit is namelijk de enige manier om koppelpogingen van haar broer te voorkomen.

Die avond komt ze echter volkomen onverwacht Mac tegen, die weer terug blijkt in de Verenigde Staten. Macs terugkeer compliceert de zaken voor Rob, aangezien ze beseft dat ze nog steeds gevoelens voor hem heeft. Ze vraagt zich af wat de dieper liggende redenen zijn voor het mislukken van haar relaties. Nadat ze ontdekt dat Mac al bijna een jaar lang een relatie heeft met iemand anders, besluit Rob om te achterhalen hoe het gaat met de overige mannen in haar Top Vijf.

Grof schandaal


De serie kreeg prima kritieken en ook de kijkers waren positief. Kravitz speelde haar rol met verve en de serie werd over het algemeen als geslaagd gezien. Jammer genoeg werd High Fidelity na één seizoen, dat tien afleveringen telde, al gecanceld. Michael Cuby was het hier totaal niet mee eens blijkens zijn recensie: "Deze perfecte serie werd niet vernieuwd voor een tweede seizoen. Het is maanden later en nog steeds vind ik de beslissing een grof schandaal. Ik heb in elk geval deze tien afleveringen om opnieuw te bekijken".High Fidelity kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NPO Kijktips: vier spannende en inspirerende series
Series / Specials

NPO Kijktips: vier spannende en inspirerende series

NPO Start biedt diverse interessante series die vaak over het hoofd worden gezien.

De Nederlandse streamingdienst NPO Start heeft veel leuke series, maar helaas wordt deze dienst vaak over het hoofd gezien. Als je weet welke series te vinden zijn op NPO Start heb je straks helemaal geen Netflix of Disney+ meer nodig. In dit artikel geven we vier kijktips.

The Sketch ArtistDeze Frans-Canadese thriller is gemaakt door Alexis Durand-Brault en Sophie Lorain en ging in 2021 in première. Later dat jaar werd de serie vernieuwd voor een tweede seizoen, maar deze is nog niet uit.

The Sketch Artist volgt Eve Garance. Ze heeft een bipolaire stoornis en werkt als tekenaar om misdaden op te lossen. Het mysterie dat ze niet heeft kunnen oplossen, is de verdwijning van haar jonge zoon, William.RundfunkAls je even aan niks wil denken en gewoonweg wil lachen is Rundfunk de ideale serie voor jou. Velen kennen de komedie wellicht nog van toen deze in 2015 op NPO 3 te zien was. Ondertussen zijn er al verschillende versies van de serie gemaakt, zoals Rundfunk, Rundfunk: Todesangstschrei en Rundfunk; Duco en Roy .

Rundfunk bestaat uit verschillende sketches die allemaal over Tim (Yannick van de Velde) en Erik (Tom van Kalmthout) gaan. Zij zijn twee beste vrienden die in het laatste jaar van hun middelbare school zitten.Dreaming Whilst BlackDeze Britse komedie op NPO Plus is ontstaan als webcast, maar is in 2023 als serie uitgebracht. Er zijn plannen om een vervolg te maken, maar deze zijn nog niet officieel.

Dreaming Whilst Black volgt het leven van Kwabena. Zijn grote droom is om als filmmaker te werken en op een dag besluit hij hier volledig voor te gaan. Dit blijkt echter veel moeilijker dan gedacht. Hoeveel heeft Kwabena over voor zijn droombaan?Karen PirieKaren Pirie op NPO Plus is gebaseerd op Inspector Karen Pirie, de boekenreeks van Val McDermid. Het verhaal van Karen is overgenomen door Emer Kenny. Samen met regisseur Gareth Bryn toverde hij de boeken om in een serie.

Karen Pirie is een brigadier en besluit de onopgeloste moordzaak van Rosie Duff op te lossen uit 1996. Na het luisteren naar een misdaadpodcast denkt Karen een detail te hebben gevonden dat de zaak kan oplossen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-schrijver hint op verfilming van megapopulaire game
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-schrijver hint op verfilming van megapopulaire game

George R.R. Martin heeft een zeer verrassend nieuwtje voor gamers.

De wereld kent George R.R. Martin natuurlijk vooral als schepper van het Westeros-universum waar Game of Thrones en House of the Dragon zich afspelen. De Amerikaanse schrijver heeft echter ook nog andere ijzers in het vuur.

Zo werkte hij in recente jaren ook mee aan de videogame Elden Ring, een actie-avonturenspel. Martin bedacht de spelomgeving en schreef ook delen van het script. Het spel werd de meest verkochte game ter wereld in 2022.

Nebula Award


Onlangs ontving Martin een Nebula Award voor zijn werk voor de game. In een blogpost ging hij vervolgens in op een mogelijke verfilming van het videospel. Hij had het volgende te melden:

''Oh, over die geruchten die je misschien gehoord hebt over een film of serie gebaseerd op 'Elden Ring'... Ik heb niets te melden. Geen woord, nope, helemaal niets, ik weet niets, van mij heb je nog geen piep gehoord, mum mum mum. Welk gerucht?''

Verfilming


Waarschijnlijk mag Martin officieel nog niets melden, maar de schrijver lijkt hier stevig te hinten op een verfilming van de game, mogelijk zelfs als serie. Als er daadwerkelijk goed nieuws komt dan lees je dat natuurlijk hier op SerieTotaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe scifiserie 'Neuromancer' komt naar Apple TV+
Series / Nieuws

Nieuwe scifiserie 'Neuromancer' komt naar Apple TV+

William Gibsons cyberpunkboek 'Neuromancer' wordt verfilmd met Callum Turner in de hoofdrol.

Callum Turner maakte eerder furore in Masters of the Air voor Apple TV+ en speelt nu in een nieuwe serie de hoofdrol. William Gibsons scifi-cyberpunkboek Neuromancer wordt verfilmd met Turner in de hoofdrol.

De Britse acteur speelt een uitgerangeerde hacker genaamd Case, die zijn dagen slijt in de dystopische onderwereld van Japan, Chiba City. Op een dag wordt hij gerekruteerd door Molly voor een aantrekkelijke opdracht.

Afspraak


Cases zenuwstelsel is namelijk beschadigd als straf voor het feit dat hij fraude heeft gepleegd. Molly belooft dat zijn zenuwen hersteld zullen worden mits hij zich aan de afspraak houdt.

Voor de rol van Molly is de Amerikaanse actrice Briana Middleton gecast, die eerder te zien was in The Tender Bar en de thriller Sharper.

Overig


Apple TV+ heeft akkoord gegeven voor een seizoen van tien afleveringen. Graham Roland en J.D. Dillard ontwikkelen de serie, waarbij Roland optreedt als showrunner en Dillard de eerste aflevering zal regisseren. Roland en Dillard treden tevens op als uitvoerend producent van de serie.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Binnenkort eindigt 'Cobra Kai': bekijk de trailer voor het laatste seizoen
Series / Trailer

Binnenkort eindigt 'Cobra Kai': bekijk de trailer voor het laatste seizoen

Het slotseizoen van 'Cobra Kai' brengt de dojo naar de Sekai Taikai wereldkampioenschappen karate.

De dojo gaat ervoor in het slotseizoen van de Netflix-serie en nemen deel aan de Sekai Taikai, oftewel het wereldkampioenschap karate. Dit laatste gebeurt zowel letterlijk als figuurlijk niet zonder slag of stoot.

Het laatste seizoen van Cobra Kai bestaat uit vijftien afleveringen en de eerste vijf afleveringen worden op 18 juli online gezet. De resterende tien afleveringen zullen op twee verschillende data online worden gezet, eind 2024 en ergens in 2025.

Terugkeer


In de levendige trailer, die doorspekt is met de nodige humor, zien we de groep weer vol overgave trainen. Het is duidelijk dat winnen het doel is.

Ze vragen zich natuurlijk af wie de tegenstanders zijn en de kijker wordt vrij vlug op de hoogte gesteld. Niemand minder dan Kreese (Martin Krove) is terug en hij heeft zijn groep klaargestoomd.

Afscheid


Het afscheid zou niet compleet zijn zonder Mr. Miyagi (Pat Morita). Weliswaar was hij nooit in de serie te zien aangezien Pat Morita voor de start van de serie overleed, maar de geliefde karatemeester heeft een kist in de kruipruimte van Daniels (Ralph Macchio) dojo achtergelaten.Cobra Kai seizoen 6.1 is te zien vanaf 18 juli op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday' breekt opvallend record: "op het wereldtoneel"
Series / Nieuws

'Wednesday' breekt opvallend record: "op het wereldtoneel"

Als we de producenten mogen geloven kunnen we een waanzinnig tweede seizoen verwachten.

Na het zeer succesvolle eerste seizoen van de Netflix-hit Wednesday wordt er momenteel druk gewerkt aan seizoen twee. Fans kunnen zich alvast opmaken voor een seizoen van een enorme omvang.

Het eerste seizoen, dat in Roemenië werd opgenomen, behaalde meer dan 250 miljoen views en won vier Emmy's. Eind vorig jaar werd onthuld dat de opnames voor het tweede seizoen zouden plaatsvinden in County Wicklow in Ierland, en nu blijkt dat dit de allergrootste productie ooit wordt voor het land.

Bestemmingsland voor vele producenten


Ierland is al langer een geliefde plaats voor producenten. De ongerepte natuur en prachtige locaties zijn vaker decor geweest voor grote series als The Tudors, Vikings en Game of Thrones.

Volgens Screen Ireland zal het tweede seizoen van Wednesday de grootste productie ooit zijn qua uitgaven. Nog nooit is er zoveel geld gemoeid met de productie van een serie in het land. Dit belooft veel goeds voor alle fans van de Netflix-hitserie.

Hoog bezoek op de set


De premier van Ierland, Taoiseach Simon Harris, bezocht de set en deelde in een verklaring: "Ik ben verheugd te zien dat Ierland steeds wordt gekozen als locatie voor het filmen van series en films. Dit ondersteunt onze economie, creëert banen, toont onze creatieve talenten en promoot ons land op het wereldtoneel."We zullen het ongetwijfeld gaan zien komend seizoen. Tot die tijd kan je nog eens alle afleveringen van Wednesday bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies voor de brutale serie 'My Lady Jane': dikke hit of teleurstelling?
Series / Nieuws

Eerste recensies voor de brutale serie 'My Lady Jane': dikke hit of teleurstelling?

My Lady Jane: moderne, magische historische serie met humor en romantiek, populair bij kijkers en critici.

Als je een saaie geschiedenisles verwacht, dan zal My Lady Jane je verbazen. Deze Britse historische serie speelt wel in de 16e eeuw af, maar is een modern verhaal over liefde en macht. Wat vinden critici op Rotten Tomatoes eigenlijk van deze serie?

My Lady Jane gaat over de adellijke Jane Grey. In het echt overleed ze al op haar zestiende, maar in de serie is ze een eigenwijze twintiger. Ze wordt gedwongen om mee te regeren aan het hof, maar wil eigenlijk niets liever dan bij haar geliefde zijn. Het enige probleem is dat hij overdag geen man is.

De torenhoge scores


Het is dus veilig om te stellen dat My Lady Jane geen waarheidsgetrouwe historische serie is. Zijn critici op Rotten Tomatoes blij met deze aanpassingen? Zeker! Zij belonen deze creatieve keuzes namelijk met een torenhoge score van 91% (op het moment van schrijven).

Aramide Tinubu omschrijft de serie perfect: "Een onstuimig en hilarisch avontuur vol magie, romantiek en gedurfde vrouwelijke personages die de controle over hun leven overnemen."

Herhaling?


Toch zijn er enkele kritieken. Zo benoemt Tara Bennett van IGN Movies dat de serie niet veel anders doet dan historische series zoals Bridgerton of The Great. Toch "werd de serie heel goed met het [brutale anachronistische] uitgangspunt."Volgens Amber Dowling van Globe and Mail is het zeker geen verrassing dat de serie zo populair is bij kijkers: "Het is een leuke serie met veel terugkerende grappen en cliffhangers om een ​​jonger publiek te interesseren, met als bonus stomende seksscènes, gechoreografeerde gevechten en historische kostuums."

Prime Vidoe


Ben je benieuwd geworden naar dit historische en magische verhaal? Stream dan My Lady Jane op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.