search
Blu-ray recensie - 'Hotel Adlon'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie - 'Hotel Adlon'

Puike serie over een van de meest vooraanstaande hotels van Duitsland.

Cast: Josefine Preuß (Sonja Schadt), Heino Ferch (Louis Adlon), Marie Bäumer (Hedda Adlon), Wotan Wilke Möhring (Friedrich Loewe), Rosemarie Fendel (Sonja Schadt) | Jaren: 2013 | Release: ZDF

Eén van de meest luxueuze hotels van Duitsland ligt in Berlijn: het Hotel Adlon. Dat werd in 1907 geopend en functioneerde gedurende de jaren twintig en dertig als hotspot voor invloedrijke sterren en wereldleiders. Daardoor speelden zich flink wat belangrijke gebeurtenissen af in het hotel, dat door de familie Adlon gerund werd. Genoeg reden voor de ZDF om een miniserie over de hoogtijdagen van het hotel te produceren.

Hotel Adlon vertelt het verhaal van de familie die het hotel oprichtte. De patriarch van de familie, Lorenz Adlon, overziet de realisatie van zijn droomproject, waarbij hij wordt gesteund door Keizer Wilhelm II. Maar nadat laatstgenoemde aan het eind van de Eerste Wereldoorlog moet vluchten, raakt het hotel in financiële moeilijkheden. Tijdens de swingende jaren twintig wordt het hotel immens populair, maar de opkomst van de nazi's luidt een duister tijdperk in...

De familiesaga wordt redelijk goed beoordeeld. Zo scoort deze op de IMDb een 7,2 op basis van 354 stemmen. Naast de reguliere kijkers, reageren ook critici positief op de serie. In Duitsland werden vooral afleveringen twee en drie geprezen, de eerste zou de minste zijn. Dat is ergens ook wel waar: zodra het opzetten van het hotel voorbij is en de duistere tijden aanbreken voor de familie, wordt de serie een stuk interessanter om naar te kijken.



Blu-ray: Hotel Adlon | Duur: 370 min. / 3 afleveringen | Release: augustus 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Duits DTS-HD 5.1 | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 8-715664-112045 | Met dank aan: DFW

Het recensie-exemplaar van Hotel Adlon is een standaard Blu-ray uitgave. Er zit een clipcase om de Blu-ray hoes. Op de voorkant een foto met de acht hoofdrolspelers van de serie (waarvan er gek genoeg slechts zes bij naam genoemd worden) en op de achterkant de standaard informatie over de uitgave.

Maak je de hoes open, tref je twee schijven aan. Deze bevatten de drie afleveringen van de miniserie, die samen 370 minuten duren. Extra's zijn helaas niet meegeleverd bij deze uitgave, op één ding na: de eerste vijfenveertig minuten van de serie Der Turm, waarvan we de Blu-ray uitgave eerder recenseerden.

De beeld- en geluidskwaliteit van de serie zijn verder mooi. De sfeer van de Duitse highlife van de jaren twintig en dertig spat van het scherm af. Al met al kunnen we concluderen dat de uitgave prima is, die niet boven de rest uitsteekt, maar er ook absoluut niet voor onder doet, precies zoals we gewend zijn van dit soort uitgaves.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen