search
Tv-serie op Dvd: Gomorrah Connection
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Gomorrah Connection

Voer voor de liefhebber van fraaie series over de Italiaanse misdaad!

Regie: Alexis Sweet, Alessandro Angelini | Cast: Stefano Accorsi (Giudice Andrea Esposito), Gianluca Di Gennaro (Beppe D'Angelo), Giuseppe Zeno (Francesco Russo detto O' Malese), e.a. | Jaar: 2013 - heden | Tv-release: 25 januari 2013 (Canale 5) | In Nederland / Belgie op: ?

Niet alleen Hollywood is onder de indruk van de Italiaanse maffia, ook in het thuisland weet de film- en televisiewereld de nodige producties te maken over de opkomst en ondergang van de vele misdaadfamilies. Zo verschenen enkele jaren geleden nog de opvallende speelfilm 'Gomorra', de tv-serie Romanzo Criminale en de mini-serie Il capo dei capi. Nog verder treug was de reeks mini-series La piovra / The Octopus nog erg geliefd. Eén van de recente series is het onbekendere, maar zeker niet onaardige Gomorrah Connection, ook bekend onder de Italiaanse titel 'Il clan dei camorristi'.

De mini-serie werd begin 2013 uitgezonden op de Italiaanse tv-zender Canale 5. De anderhalf uur durende episodes volgen de beruchte Casalesi clan, een onderdeel van de misdaadorganisatie Camorra. Ondanks dat de acht afleveringen verromantiseerd zouden zijn, laat de serie een stevige indruk achter. Het geweld wordt namelijk niet vermeden.

Gomorrah Connection
Tijdens de onderlinge strijd met de rivaliserende clan van Cutolo red de jonge Francesco Russo het leven van Antonio Ruggiero, de rechterhand van de maffiabaas Antonio Vescia. Voor Russo betekent het zijn 'doorbraak' in de wereld van de maffioso. Onderzoeksrechter Andrea Esposito heeft het gemunt op de misdaadfamilies en wil korte metten met ze maken. Al snel krijgt hij de gedreven Russo, a.k.a. O'Malese, achter zich aan. Het gevolg is een keiharde confrontatie tussen justitie en de maffia.

[video_embed]210[/video_embed]

Dvd: Gomorrah Connection | Afleveringen: 8 x ca. 90 minuten | Release: februari 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels 2.0 Dolby Digital | Ondertitels: Nederlands | Aantal discs 4 x Dvd | Extra's: geen | EAN: 8715664109595 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

Het recensie-exemplaar van deze vier disc Dvd-uitgave van Gomorrah Connection is een dikke Dvd-keepcase, uiteraard met ruimte voor de vier schijven met elk twee afleveringen. Om de verzamelbox zit een stevige hoes met een identieke vormgeving. Helaas wordt er noch in of op de keepcase extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen. De verpakking heeft dezelfde vorm als die van de Blu-Ray-uitgave van Hannibal seizoen 1, die we in januari nog reviewden.

De beeldkwaliteit is vrij mat, zelfs voor een Dvd-uitgave. Ondanks dat de serie erg vermakelijk is, wordt duidelijk dat er weinig moeite is genomen om de beste beeldkwaliteit te realiseren. Dit kan uiteraard aan de transfer liggen van Dutch FilmWorks. Ook is opvallend dat de schijf slechts een 2.0 Dolby Digital geluidstrack heeft meegekregen.

Geen extra's
Naar aanleiding van dit soort series is het interessant om een docu te bekijken over de werkelijkheid, maar helaas zijn er geen extra's aan deze uitgave toegevoegd. Voor wie hierover meer wil weten; Wikipedia biedt uitkomst: de Caslesi clan.

Conclusie
Houd je van maffiaseries en schuw je een Italiaanse mini-serie niet? Dan kom je zeker niet bedrogen uit na het kijken van Gomorrah Connection. De serie geeft een fraaie blik op de keiharde oorlog die de afgelopen decennia in Italië woedt/woedde tussen justitie en de meedogenloze misdaadorganisaties. De mini-serie is dan ook een ware aanrader in het genre.

Deze Dvd-uitgave van Dutch FilmWorks is ronduit basic. Dit valt te verklaren, aangezien extra's waarschijnlijk niet of beperkt beschikbaar zijn en het geen 'Hollywood' tv-serie is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen