Crossovers in 'The Walking Dead: World Beyond'

Crossovers in 'The Walking Dead: World Beyond'

De serie gaat groots van start!

Jim Pedd, 9 januari 2020 om 10:19

Dit jaar kan je genieten van drie Walking Dead-series: The Walking Dead, Fear the Walking Dead en The Walking Dead: World Beyond. Nu blijkt dat die laatste serie knallend van start gaat. Het eerste seizoen zal namelijk crossovers omvatten met de twee andere series in het fictieve universum waarin zombies de wereld zo’n beetje helemaal hebben overgenomen.
Dat vertelt showrunner Scott Gimple tijdens een interview met vakblad Entertainment Weekly. ”We gaan grote delen van deze wereld ontdekken die we nog niet gezien hebben,” begon hij het interview. “We hebben al flitsen gezien in de serie, toen bijvoorbeeld helikopters overvlogen en ook met de soldaat die we zagen, Isabelle in Fear. In World Beyond gaat het om een groots verhaal.”

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' gaat het totaal anders aanpakken

Banden met de films
Het eerste seizoen van de serie krijgt mogelijk sterke banen met de films die rond Rick Grimes gemaakt worden. “We zullen meer leren over de groep, de samenleving en welke beschavingen er nog zijn in de wereld. En dat geeft achtergrond aan de wereld waarin we Rick straks zullen aantreffen,” legde Gimple uit. “Maar het verhaal van World Beyond is niet direct verbonden aan de films, behalve in het opzicht dat ze kennis delen van de grotere dingen die gaande zijn in de wereld.”

Lees ook: Het 'Walking Dead'-universum is gigantisch in 2020!

De Rick Grimes-films worden meer opgebouwd dan dat er een connectie is met de overige twee series in de franchise. World Beyond volgt een van de drie grote gemeenschappen van duizenden mensen die zich hebben opgebouwd in de post-apocalyptische wereld.

Bron: EW

Lees meer over: The Walking Dead World Beyond, AMC, The Walking Dead, Fear the Walking Dead, Rick Grimes, Scott Gimple

Populair nieuws