search
Waar komen al die zombies in 'The Walking Dead' nou eigenlijk vandaan?
Series / Nieuws

Waar komen al die zombies in 'The Walking Dead' nou eigenlijk vandaan?

Robert Kirkman, bedenker van de franchise, geeft het antwoord dan eindelijk.

Robert Kirkman, bedenker van de Walking Dead-franchise, heeft onthuld waar het zombievirus nou eigenlijk vandaan komt. Hij had er vijftien jaar voor nodig om de comics helemaal af te maken, maar gaf daarin nooit een antwoord op de vraag, waar die zombies nou eigenlijk vandaan komen.

Maar nu komt daar verandering in. Op Twitter werd Kirkman gevraagd wat ertoe geleid had dat de zombies kwamen. Een "ruimtevirus", luidde het bijzonder korte, maar krachtige antwoord. Dat past wel bij de franchise, want Kirkman liet zich inspireren door de film Night of the Living Dead van George A. Romero voor de serie. En daarin was het ruimtestraling die ertoe leidde dat een zombieuitbraak de Aarde teisterde.

Lees ook: 'The Walking Dead' levert toch weer enorm veel kijkers in

Niet canon
Tegelijk is het wel van belang ons te realiseren dat Kirkman hooguit een grap maakte en niet serieus is. Hij was in het verleden heel stellig: hij wil geen volledig achtergrondverhaal vertellen en niet onthullen waar de zombies vandaan komen. Dat zou ook niet helpen bij de verhalen en de personages die hij wilde laten zien.

Lees ook: Hoe ging het met de bizarre naaktscène in 'The Walking Dead'?

Om die reden zijn er wel aan aantal simpele regels vastgesteld voor wanneer iemand een zombie wordt (gewoon doodgaan of gebeten worden) en weten we niet meer dan dat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen