search

Ons nieuws van maandag 9 maart 2020

Disney+ maakt 'Beauty and the Beast'-serie!
Series / Nieuws

Disney+ maakt 'Beauty and the Beast'-serie!

De serie heeft twee personages uit de film uit 2017 als hoofdpersonen!

Disney+ brengt acteurs Luke Evans en Josh Gad terug naar de wereld van Beauty and the Beast. Het duo speelde in 2017 in de live-action film van Disney de rollen van Gaston en LeFou en zal dat nogmaals doen voor een miniserie op Disney+.

Het project, dat nog geen titel heeft, wordt gemaakt door Eddy Kitsis en Adam Horowitz. Volgens The Hollywood Reporter wordt de serie een zesdelige musical, waarbij componist Alan Menken verantwoordelijk is gemaakt voor de muziek. Bronnen van het vakblad melden dat het project zich in een vroeg stadium van ontwikkeling bevindt.

Uitbreiding van het universum
De serie zou zich ver voor de gebeurtenissen in de film afspelen en moet de wereld van Beauty and the Beast uitbreiden. Geen van de andere sterren van de film heeft getekend voor de prequel-serie, al schijnt het wel te kunnen dat Emma Watson en Dan Stevens uiteindelijk in een cameo te zien zijn.

Eerder werkten Kitsis en Horowitz voor Disney aan The Muppets Live Another Day, een achtdelige miniserie, die uiteindelijk gecancelled werd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld' begint opnieuw met derde seizoen
Series / Nieuws

'Westworld' begint opnieuw met derde seizoen

De serie heeft eigenlijk een soft-reboot gekregen van televisiezender HBO.

Het derde seizoen van Westworld is bijna te zien. Fans zijn natuurlijk erg benieuwd hoe het verder gaat met hun favoriete hosts, Dolores en Bernard. Zij zijn eindelijk vertrokken uit de parken en gaan nu de wijde wereld in. Voor actrice Tessa Thompson, die de rol van Charlotte Hale speelt, voelt het als een reboot.

"Op een vreemde manier voelt het alsof we weer de première van de serie meemaken, omdat we nu voor het eerst de echte wereld in zijn gegaan en de serie de vraag blijft stellen wat het betekent om mens te zijn. Het vraagt in dit geval een boel nieuwe dingen. We hebben ook heel wat nieuwelingen in de cast, dus het voelt echt als een nieuwe start," vertelde Thompson. "Het is een serie die niet alleen het publiek verrast, maar ook de mensen die het geluk hebben eraan mee te mogen werken."

Buiten de parken
In de serie zagen we tot nu toe drie parken voorbij komen: Westworld, The Raj en Shogun World. Straks krijgen we ook War World te zien (die zagen we in de trailer namelijk) en gaan we er van uit dat er nog twee nieuwe parken bij komen. Dat weten we dankzij de website die HBO ooit maakte voor de serie.

Het acht afleveringen tellende derde seizoen gaat 15 maart van start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar komen al die zombies in 'The Walking Dead' nou eigenlijk vandaan?
Series / Nieuws

Waar komen al die zombies in 'The Walking Dead' nou eigenlijk vandaan?

Robert Kirkman, bedenker van de franchise, geeft het antwoord dan eindelijk.

Robert Kirkman, bedenker van de Walking Dead-franchise, heeft onthuld waar het zombievirus nou eigenlijk vandaan komt. Hij had er vijftien jaar voor nodig om de comics helemaal af te maken, maar gaf daarin nooit een antwoord op de vraag, waar die zombies nou eigenlijk vandaan komen.

Maar nu komt daar verandering in. Op Twitter werd Kirkman gevraagd wat ertoe geleid had dat de zombies kwamen. Een "ruimtevirus", luidde het bijzonder korte, maar krachtige antwoord. Dat past wel bij de franchise, want Kirkman liet zich inspireren door de film Night of the Living Dead van George A. Romero voor de serie. En daarin was het ruimtestraling die ertoe leidde dat een zombieuitbraak de Aarde teisterde.

Lees ook: 'The Walking Dead' levert toch weer enorm veel kijkers in

Niet canon
Tegelijk is het wel van belang ons te realiseren dat Kirkman hooguit een grap maakte en niet serieus is. Hij was in het verleden heel stellig: hij wil geen volledig achtergrondverhaal vertellen en niet onthullen waar de zombies vandaan komen. Dat zou ook niet helpen bij de verhalen en de personages die hij wilde laten zien.

Lees ook: Hoe ging het met de bizarre naaktscène in 'The Walking Dead'?

Om die reden zijn er wel aan aantal simpele regels vastgesteld voor wanneer iemand een zombie wordt (gewoon doodgaan of gebeten worden) en weten we niet meer dan dat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 kneitergoede series die nu gewoon op Netflix staan
Series / Featured

3 kneitergoede series die nu gewoon op Netflix staan

Deze series op Netflix wil je niet missen! Het zijn dikke vette aanraders.

Op Netflix staan series van Netflix zelf, maar ook heel veel andere series uit de States of andere landen. Hieronder tref je drie kneitergoede series die je gewoon op Netflix kunt vinden!

Lucifer (4 seizoenen)
Deze duivelse serie verscheen in 2016 op de zender Fox en draaide daar drie seizoenen voordat de zender de serie cancelde. Netflix pikte de serie met acteur Tom Ellis als Lucifer Morningstar op en het lijkt erop dat we voorlopig nog niet van hem af zijn.

In Lucifer verveelt Lucifer zich stierlijk als de heerser van de hel en daarom verhuist hij naar Los Angeles, de City of Angels. Wanneer recht voor zijn neus een bloedmooie popster wordt vermoord, helpt Lucifer LAPD-detective Chloe Decker bij het oplossen van de misdaad.The Crown (3 seizoenen)
Deze serie debuteerde in 2016 en kreeg al twee vervolgen. De historische serie over het Britse koningshuis, met in het begin de regeerperiode van koningin Elizabeth II (Claire Foy), is een prijzige. Het eerste seizoen kostte Netflix 110 miljoen dollar om te maken. Er moeten vijf seizoenen verschijnen.

Het eerste seizoen van The Crown begint ongeveer op het moment dat Elizabeth op jonge leeftijd koningin wordt. Het land verkeert in zwaar weer, doordat de Tweede Wereldoorlog pas sinds een paar jaar is afgelopen. Elizabeth is pas 25 jaar en met de beperkte ervaring moet ze nu het land sturen. En dan is er ook nog premier Winston Churchill.Orange is the New Black (7 seizoenen)
Dit is één van de eerste originele series van Netflix. De serie werd verleden jaar met het zevende seizoen afgerond en bood rollen aan namen als Taylor Schilling (Piper Chapman), Laura Prepon (Alex Vause) en Michael Harney (Sam Healy).

Het eerste seizoen van Orange is the New Black moet de jonge vrouw Piper Chapman de gevangenis in. Piper zal 15 maanden moeten uitzitten in een vrouwengevangenis die wordt bevolkt door uiteenlopende types als Russische gevangenen, een activistische non en een omgebouwde brandweerman.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een grote 'Game of Thrones'-naam voor 'The Witcher'?
Series / Nieuws

Nog een grote 'Game of Thrones'-naam voor 'The Witcher'?

Na Kristofer Hivju mogelijk een tweede grote naam uit Game of Thrones in het tweede seizoen van The Witcher.

Even geleden werd duidelijk dat de cast voor het tweede seizoen van The Witcher is uitgebreid met heel wat nieuwe namen. Onder die namen bevindt zich Kristofer Hivju uit Game of Thrones en nu lijkt het erop dat er nog een grote naam uit die HBO-serie zich gaat voegen bij de Netflix-successerie.

Volgens de website Redanian Intelligence sluit Game of Thrones-actrice Natalie Dormer zich mogelijk aan bij Henry Cavill en zijn collega's.

Natalie Dormer in The Witcher?
De actrice is volgens de website samen met een The Witcher-acteur gespot dichtbij de set van de Netflix-serie die al miljoenen kijkers wist te boeien. De opnames zijn recent gestart. Het is uiteraard nog onbekend voor welke rol ze zou aansluiten.

Lees ook: Vesemir is gevonden voor 'The Witcher'!

Dormer speelde in Game of Thrones het personage Margaery Tyrell en zal ook te zien zijn in Penny Dreadful: City of Angels die in april verschijnt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Belangrijk personage gaat finale 'Star Trek: Picard' niet overleven?
Series / Nieuws

Belangrijk personage gaat finale 'Star Trek: Picard' niet overleven?

De vraag is natuurlijk wat er straks gaat gebeuren in de Star Trek-serie rond Jean-Luc Picard.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Picard heeft nog maar drie afleveringen te gaan en dan is het eerste seizoen alweer voorbij. De serie is tot nu toe behoorlijk duister en het begint er steeds meer op te lijken dat de finale van dit seizoen een groot sterfgeval zal laten zien.

De tiende aflevering draagt de titel Et in Arcadia Ego, en is net als zoveel andere Trek-titels een verwijzing naar de klassiekers. De Latijnse zin is overigens ook de titel van een beroemd schilderij van de kunstenaar Givannia Francesco Barbieri.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' onthult lot Deanna en Riker

Dood en tragedie
De zin laat zich letterlijk vertalen als Ik was ook Arcadia. Waarbij de ik verwijst naar de Dood en Arcadia gebruikt wordt om te verwijzen naar een paradijs of een utopische samenleving. Het schilderij en de titel zijn bovenal een verwijzing naar het feit dat ook een paradijs niet immuun is voor dood en tragedie.

Lees ook: Waarom 'Star Trek: Picard' zo duister en gewelddadig is

De kans lijkt daarmee groot dat de serie straks een groot tragedie zal laten zien. Wat dat wordt is natuurlijk alleen maar gissen, maar interessant is het natuurlijk wel!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.