Netflix-serie 'The Crown' ligt zwaar onder vuur in Engeland

Nog meer kritiek op 'The Crown' van Netflix

Netflix scoort nog meer kritiek met het vierde seizoen van hitserie The Crown.

Jim Pedd, 30 november 2020 om 16:55

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Netflix-serie The Crown is een fictieve weergave van de geschiedenis van het Britse koningshuis. Maar Britse ministers vrezen er een beetje voor dat sommige fans dat feit vergeten. Het vierde seizoen van de Netflix-serie zorgt voor enige controverse in Engeland.
Het vierde seizoen draait met name om het zware huwelijk van Princess Diana en Prince Charles en hoe die laatste constant vreemd ging met Camilla. Mede daardoor krijgen de royals behoorlijk wat kritiek te verduren, en nu blijkt dat de Britse minister van cultuur, Oliver Dowden, vreest dat mensen niet doorhebben dat het fictie is.

Lees ook: Camilla en Charles krijgen online veel kritiek sinds 'The Crown'

Een waarschuwing
"Het is een prachtig gemaakte serie, en net als bij andere TV-producties, moet Netflix heel duidelijk zijn aan het begin, om ervoor te zorgen dat iedereen weet dat het precies dat is. Ik vrees dat, zonder die waarschuwing, er een generatie kijkers is die deze gebeurtenissen niet meegemaakt heeft en zich niet realiseert dat het fictie is," aldus Dowden.

Lees ook: 'The Crown' krijgt ook kritiek van weduwe

The Crown gaat intussen door richting de opnames van zijn vijfde seizoen. Daarin zal onder meer de dood van Diana getoond worden.

Bron: Daily Mail

Lees meer over: The Crown, Netflix, Princess Diana, kritiek

Populair nieuws