search
De acht onthullingen uit de 'Star Trek: Discovery'-finale
Series / Featured

De acht onthullingen uit de 'Star Trek: Discovery'-finale

Star Trek: Discovery rondde deze week zijn derde seizoen af. Dit moet je weten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Waar gaat het heen met de toekomst van Star Trek: Discovery? Het nieuwe seizoen is voorbij, maar de opnames van het vierde seizoen zijn al begonnen.

Star Trek: Discovery heeft in zijn laatste aflevering nog even een paar grote veranderingen doorgevoerd. We zetten het voor je op een rij.

Geen nieuwe Burn: Doordat Su'Kal weggehaald is van de Dilithium-planeet, zal een nieuwe Burn niet meer voorkomen.

Emerald Chain verslagen: In een groot gevecht, namen de Federation, Discovery en de vloot van de planeet Ni'Var het op tegen Osyraa en de Emerald Chain. Die werden verslagen.

Ni'Var in de Federation: Ni'Var voegt zich weer bij de Federation, na enkele honderden jaren afwezigheid. De planeet, waar Vulcans en Romulans wonen, doet weer mee!

Booker en de spore-drive: Booker kan nu ook gebruik maken van de spore-drive, waarmee Stamets niet meer 'nodig' is.

Boze Paul Stamets: Stamets is nog altijd boos op Michael Burnham dat zij ervoor koos de Federation te redden en niet zijn echtgenoot.

Gray terug?: Mogelijk keert Gray, het onzichtbare vriendje van Adira, op een gegeven moment terug; we zagen al een eerste hint dat hij in de serie te zien zou kunnen zijn.

Toekomst voor de Federation: Nu de Federation de Emerald Chain heeft verslagen, is het weer mogelijk om een toonaangevend orgaan in interstellaire politiek te worden. En daar wordt ook aan gewerkt.

Captain Michael Burnham: Niemand minder dan Michael is nu de kapitein van de Discovery, iets waar fans haar al jaren in hadden willen zien.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' TV-trailer laat zien dat er geen hoop meer is

Lees ook: Dit is het meesterplan van de 'Star Trek: Discovery'-schurk
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen