'Peaky Blinders' stopt met het zesde seizoen, maar dat is niet het einde?

'Peaky Blinders' stopt met het zesde seizoen

De hitserie van de BBC doet het echt enorm goed, maar stopt na het zesde seizoen.

Jim Pedd, 18 januari 2021 om 18:25

De serie Peaky Blinders stopt na het aankomende zesde seizoen. Dat laat de BBC zojuist weten.
Bedenker Steven Knight gaf vandaag een statement vrij waarin hij het nieuws bevestigt. Het aankomende seizoen wordt volgens hem een echte knaller, maar ook meteen het allerlaatste.

Er staat veel op het spel
"Peaky is terug en met een knaller. Na de opgelegde productievertraging door het coronavirus, treffen we de familie straks in groot gevaar. Er staat meer op het spel dan ooit tevore. We geloven dat dit ons beste seizoen tot nu toe wordt en dat onze buitengewone fans ervan gaan houden. Hoewel de televisieserie tot een einde komt, gaat het verhaal door," aldus Knight.

Hij zei niet in welke vorm de serie door zal gaan. Maar ook uitvoerend producent Caryn Mandabach bevestigt het. "Steve's scripts zijn ongelofelijk en vormen het einde van een episch verhaal, dat het publiek al sinds 2013 boeit. Maar de wereld van de Peaky Blinders blijft absoluut voortbestaan."

Wellicht dat er bijvoorbeeld gewerkt wordt aan een spin-off of een andere vorm van media om het verhaal door te vertellen. Centraal staat Thomas Shelby en zijn misdaadsyndicaat dat begin twintigste eeuw alles doet om macht te vergaren.

Lees ook: Adolf Hitler in 'Peaky Blinders' seizoen 6?

Lees ook: 'Peaky Blinders' seizoen 6: Dit moet je weten

Lees meer over: Peaky Blinders, Netflix, BBC, Thomas Shelby, Steven Knight

Informatie over de serie: Peaky Blinders

Populair nieuws