Einde 'Arrow' ook einde 'Arrowverse'? [Blu-ray]

Het achtste seizoen van Arrow is nu ook op Blu-ray te krijg.

Bram de Groot, 27-01-2021 10:05

Sinds kort is het achtste seizoen van Arrow verkrijgbaar op Blu-ray. Het is gelijk ook het laatste seizoen van de superheldenserie die een reeks van series lanceerde, beter bekend als het Arrowverse. Maar zorgt het einde van Arrow ook voor de ondergang van de complete reeks?
In 2012 startte het eerste seizoen waarin acteur Stephen Amell debuteerde als Oliver Queen. De serie bleek een succes en al snel volgden de series The Flash (2014) en Legends of Tomorrow (2016) en niet veel later werd het in 2015 als soloserie opgestarte Supergirl toegevoegd. Dit gebeurde ook met Black Lightning uit 2018.

Toekomst in handen van Superman & Lois
In 2019 verscheen Batwoman en dit jaar debuteert Superman & Lois. Maar het uitgebreide Arrowverse gaat snel afscheid nemen van de nieuwe seizoenen Supergirl en Black Lightning en de kijkcijfers van Batwoman zouden dramatisch zijn.

De toekomst lijkt in handen te liggen van Superman & Lois, helemaal als de cijfers voor The Flash verder blijven inkakken.Blu-ray: Arrow - seizoen 8

Serie: Arrow - Seizoen 8 | Aantal discs 2 x Blu-ray | Afleveringen: 10 x ca. 40-43 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888255926 | Release: januari 2021 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

Eerder deze maand verscheen Arrow op Blu-ay in een mooie uitgave, zoals die er vaker zijn voor seizoenen in de DC-reeks. Het achtste seizoen bestaat echter uit maar tien afleveringen en dat maak de uitgave erg compact.

Dit is ook te merken aan de extra's. Deze zijn namelijk beperkt, met het overigens zeer uitgebreide Arrow: Hittings the Bullseye van bijna drie kwartier. Hierin wordt er teruggekeken met cast & crew naar de complete serie.

Daarnaast is er The Best of DC TV's Comic Con Panels San Diego 2019, een samenvatting van Comic-Con in San Diego en dan uiteraard voor de Panels rond de series in het Arrowverse. Op de twee schijven vind je ook enkele verwijderde scènes terug.


In seizoen 8 van Arrow zien w dat na de komst van The Monitor Oliver Queen zijn huis, zijn familie en zijn team verliet om zijn meest uitdagende strijd tot nu toe aan te gaan, wetende dat de kosten zijn leven zouden kunnen zijn.

Maar deze keer is het niet alleen zijn stad die hij wil beschermen, het is het hele multiversum. Olivers zoektocht zal hem op een reis sturen waarin hij wordt gedwongen om de ultieme vraag onder ogen te zien: wat zijn de werkelijke kosten om een held te zijn?

Lees ook: Komt Green Lantern dan eindelijk naar het Arrowverse van The CW?

Lees ook: Luidt het einde van 'Arrow' ook het einde van het Arrowverse in? [Blu-ray]

Lees meer over: Arrow, The Flash, Arrow, Supergirl, Legends of Tomorrow, 2020

Populair nieuws

Laatste serienieuws

HBO Max komt deze week met 6 nieuwe afleveringen

HBO Max komt deze week met 6 nieuwe afleveringen

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in