search
'Game of Thrones' bestaat 10 jaar! Deze 7 series komen eraan
Series / Featured

'Game of Thrones' bestaat 10 jaar! Deze 7 series komen eraan

HBO werkt aan maar liefst 7 nieuwe series in de A Song of Ice and Fire-wereld.

Vandaag is het tien jaar geleden dat Game of Thrones van start ging op HBO. Een mooi moment om eens te kijken naar de toekomst van de franchise.

Streamingdienst HBO Max moet in de toekomst het thuis zijn van de franchise. En dus maakt men heel wat nieuwe series; zeven om precies te zijn.

House of the Dragon: Al in oktober 2019 werd een tien afleveringen tellend eerste seizoen van deze serie besteld. De serie moet in 2022 te zien zijn op HBO Max en is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin. We krijgen in de serie de oorlog die gevoerd werd door de voorouders van Daenerys Targaryen te zien, om de troonopvolging. Een strijd tussen Rhaenyra Targaryen en Aegon II, ook wel bekend als de Dance of Dragons.

Dunk & Egg: Deze spin-off wordt gebaseerd op de reeks novellas van Martin, A Knight of the Seven Kingdoms. Centraal staan de avonturen van Ser Duncan the Tall (Dunk) en de jonge Aegon V Targaryen (Egg). De serie speelt zich 90 jaar voor Game of Thrones af.

10.000 Ships: Arya noemde haar direwolf Nymeria, naar de legendarische oorlogskoningin die trouwde met Lord Mors Martell en twee decennia over Dorne heerste. Ze had een gigantische vloot van 10.000 schepen, en haar verhaal speelt zich 1.000 jaar voor A Song of Ice and Fire af.

9 Voyages: Deze serie draait om Lord Corlys Velaryon, die ook in de serie House of the Dragon zit. De serie wordt gemaakt door Bruno Heller. Veel informatie is er niet, maar of de serie er echt komt hangt waarschijnlijk af van de ontvangst van het personage in de moederserie.

Flea Bottom: Deze mogelijke serie geeft de kijker een blik op het alledaagse leven in het armste district van Kings Landing. De kijker kent Flea Bottom al een beetje uit Game of Thrones, en natuurlijk onder meer de held Lord Davos Seaworth die er opgroeide.

Animatieserie: Er zijn geen details bekend over deze serie. Maar het is een uitstekend idee van HBO om de franchise uit te breiden, zonder bakken geld in visuele effecten te hoeven investeren.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen