'The Sandman'-schrijver is woedend op kritische fans

The Sandman-schrijver boos op fans

Fans van The Sandman waren niet allemaal blij met de cast van de serie van Netflix.

Jim Pedd, 3 juni 2021 om 08:30

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Vorige week kondigde Netflix de laatste twaalf castleden aan voor de aankomende verfilming van de The Sandman-comics. Daar kwam toen redelijk wat kritiek op.
Schrijver en bedenker Neil Gaiman heeft een duidelijke reactie op de voorspelbare kritiek. Fans vonden het namelijk niets en waren behoorlijk kritisch toen bleek dat actrice Kirby Howell-Baptiste de rol van de Dood speelt. Commentaar richtte zich vooral op het feit dat zij een zwarte actrice is. En dan is er het commentaar op non-binair acteur Mason Alexander Park, die gecast werd als Desire.

Flink wat commentaar
In de comics wordt Desire omschreven als "een opvallend mooie, androgyne figuur die geen duidelijk geslacht heeft, en zowel mannelijk, vrouwelijk als allebei kan zijn, wat de situatie ook maar vraagt."

De Dood wordt neergezet als een wit figuur, maar het personage kan verschillende vormen aannemen afhankelijk van de situatie.

Gaiman vindt het commentaar maar niets. "Het boeit mij enorm. Ik heb de afgelopen dertig jaar flink gevochten tegen slechte verfilmingen van The Sandman. Het interesseert mij niets dat mensen die Sandman niet begrepen hebben klagen over een non-binaire Desire of dat de Dood niet wit genoeg is. Kijk de serie en maak dan je keuze."


Lees meer over: The Sandman, Netflix, Neil Gaiman, Kirby Howell Baptiste, Mason Alexander Park

Populair nieuws