Waarom is het nieuwe seizoen van 'Outlander' zo kort?

Waarom Outlander zo kort is

Het zesde seizoen van Outlander is een stuk korter dan je misschien zou verwachten.

Jim Pedd, 8 juni 2021 om 19:56

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Outlander-fans kunnen blij zijn in de wetenschap dat de serie gewoon door gaat. De opnames van het zesde seizoen zijn al begonnen en volgend jaar moet het te zien zijn.
Helaas is het seizoen wel erg kort, met slechts acht afleveringen. Daarmee gaat de serie van Ronald D. Moore zijn kortste seizoen tot nu toe tegemoet. Showrunner Matthew B. Roberts legt gelukkig uit waarom.

Kort Outlander-seizoen
Tegenover Deadline vertelde Roberts dat het creatieve team zeker wilde zijn dat de verhalen van Sam Heughan's en Caitríona Balfe's personage door gaan en dat dit zo snel mogelijk kon zijn. De beschikbaarheid van de acteurs maakte dat het niet zo snel door kon gaan. Maar er komt een gigantisch zevende seizoen.

"We zijn enorm enthousiast dat we nu in de editingkamer aan de slag kunnen en fans weer een stap dichter bij de familie op Fraser's Ridge staan. De opnames in 2021 stelden ons voor een ongelofelijke set uitdagingen die het besluit teweeg bracht om fans zo snel mogelijk een levendig en dynamisch seizoen voor te schotelen," aldus Roberts.

Met de belofte dat: "we daarna een uitgebreid zevende seizoen op zullen nemen, met 16 afleveringen. Dat doen we als het leven weer terug naar normaal keert."
Bron: Deadline

Lees meer over: Outlander, Ronald D Moore, Matthew B Roberts, Sam Heughan, Caitriona Balfe

Informatie over de serie: Outlander

Populair nieuws