'Mandalorian'-actrice krijgt ster op de Hollywood Walk of Fame

Naast de Oscar is een ster op de Walk of Fame een van de meest begeerde prestaties voor een Hollywood-acteur.

Zilko Tarici, 20-06-2021 13:08

Ming-Na Wen, die we kennen als Fennec Shand uit The Mandalorian kreeg dit weekend te horen dat ze een ster op de Hollywood Walk of Fame krijgt. De Walk of Fame is te vinden op de trottoirs van Hollywood Boulevard en is bezaait met bronzen sterren van acteurs die lange tijd in de filmindustrie werken.
Wen is zo'n actrice die een lange loopbaan achter de rug heeft. Zo begon ze in soap-serie As The World Turns, maar brak ze door met de Chinees-Amerikaanse film The Joy Luck Club. Deze film werd onlangs geselecteerd om gepreserveerd te worden door de National Film Registry.

Eind jaren '90 vond Wen nog meer bekendheid door de stem te verzorgen van Fa Mulan in de succesvolle animatiefilm Mulan uit 1998 en sequel Mulan II uit 2004.

Een doorgewinterde actrice
Op tv vond Wen succes als Dr. Chen in ER en als hoofdrolspeler van de serie Inconceivable. Sindsdien zagen we haar als Melinda May in Marvel-serie Agents of S.H.I.E.L.D. en natuurlijk als de eerder genoemde Fennec Shand in The Mandalorian. Al deze decennia aan acteerwerk leveren haar nu het ultieme eerbetoon op.

Wen reageerde via haar Twitter-account geschokt op het heuglijke nieuws. Je kunt haar reactie hieronder bekijken. Naast de actrice krijgen dit jaar ook Ewan McGregor, Bob Odenkirk, Michael B. Jordan, Ricky Gervais, Willem Dafoe, Salma Hayek en wijlen Carrie Fisher een ster.

Tweet verwijderd
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Mandalorian, Ming Na Wen, Mulan, Willem Dafoe, Carrie Fisher, Michael B Jordan

Populair nieuws

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie