search

Ons nieuws van zondag 20 juni 2021

Netflix Top 3: Deze series is Nederland keihard aan het bingen
Series / Featured

Netflix Top 3: Deze series is Nederland keihard aan het bingen

Ook vandaag zetten we weer voor je op een rij welke series het bijzonder goed deden op Netflix.

Elke week kijken we naar de series die het meest gekeken werden op Netflix. Vandaag is de top drie voor een groot deel weer omgehusseld, op de nummer 1 na.

Dat we hier in Nederland op z'n tijd wel houden van een goede Franse serie, wisten we al langer. En ook nu blijkt weer dat de serie Lupin het gewoon uiterst goed blijft doen. Deze week staan de maffe en meeslepende avonturen van het personage van Omar Sy namelijk weer bovenaan.

De top drie
Goed, we duiken in de top drie:

1. Lupin (deel 2): De serie Lupin staat voor de tweede week bovenaan de top drie. Een knappe prestatie, want bijna altijd is de nummer 1 weer verstoten door een andere serie. Nu de zoon van Assane ontvoerd is door mannen in dienst van Pellegrini, is de zaak serieuzer dan ooit en staat er ook meer op het spel dan ooit.

2. Élite (seizoen 4): Het derde seizoen van Élite was al bijzonder spannend, met een heerlijk grote cliffhanger. En eindelijk zien we meer van de serie waarin we de vele drama's kunnen bewonderen rond een Spaanse privéschool.

3. Workin' Moms (seizoen 5): De serie Workin' Moms gaat weer door! Het nieuwe seizoen laat weer zien hoe verschillende moeders een balans zoeken tussen de liefde, hun carrière en het ouderschap. En nee, dat gaat nu echt niet makkelijker.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Band of Brothers'-acteur heeft belangrijke rol in 'American Horror Story' seizoen 10
Series / Nieuws

'Band of Brothers'-acteur heeft belangrijke rol in 'American Horror Story' seizoen 10

Een veteraan uit het DC-universum en series als Band of Brothers gaat nu voor horror.

Neal McDonough, een gelauwerde acteur die we kennen uit series als Band of Brothers, Arrow en Legends of Tomorrow, is de nieuwste toevoeging aan de cast van American Horror Story seizoen 10.

Volgens Deadline zal McDonough de rol spelen van een personage genaamd Dwight 'Ike' Eisenhower. Dat lijkt te duiden op de voormalige Amerikaanse president, maar het is blijkbaar een personage met dezelfde naam. Details over McDonough's aandeel worden geheimgehouden.

In Band of Brothers speelde McDonough de rol van Buck, maar door de jaren heen was hij ook in meerdere superhelden-projecten te zien. Zo speelde hij schurk Damien Darhk in Arrow en Legends of Tomorrow, en was hij te zien als Dum Dum Dugan in Marvel-film Captain America: The First Avenger. Hij zal opnieuw te horen zijn als Dugan in Marvel-animatieserie What If...?.

Unicum in de reeks
Double Feature wordt een uniek seizoen in de AHS-reeks. Co-bedenker Ryan Murphy liet namelijk eerder weten dat er twee verhalen worden verteld, die eigenlijk over twee seizoenen zouden worden gespreid.

Naast McDonough zijn er in het nieuwste seizoen ook rollen weggelegd voor o.a. Denis O'Hare, Sarah Paulson, Evan Peters, Kathy Bates, Macaulay Culkin, Billie Lourd, Adina Porter, Lily Rabe, Angelica Ross en Finn Wittrock.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-actrice is erg bang dat ze haar Marvel-rol verklapt
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-actrice is erg bang dat ze haar Marvel-rol verklapt

Emilia Clarke maakt in Secret Invasion haar debuut in het Marvel Cinematic Universe.

Na nog een aantal afleveringen van Loki en de series What If...?, Ms. Marvel en Hawkeye in 2021, krijgen we in 2022 in ieder geval de series Moon Knight, She-Hulk, Secret Invasion en Ironheart te zien. In Secret Invasion maakt Emilia Clarke haar debuut in het Marvel Cinematic Universe.

De serie Secret Invasion heeft een groep Skrulls alle aspecten van het leven op aarde geïnfiltreerd. Het personage dat Clarke zal spelen zal hier ongetwijfeld meer over weten. Nu is de actrice bang dat al voor de start van de serie bekend is wie ze speelt, en dat zij daar zelf schuldig aan is.

Bang de boel te spoilen
"De eerste mensen die ik bij Marvel sprak nadat ik de rol kreeg, was het beveiligingsteam... Ik leef echt in angst dat er iets gaat gebeuren, dat ik iets ga zeggen, waardoor ze van streek zullen raken," zei Clarke tijdens de Happy Sad Confused-podcast.

"Ik speel een personage waar ik erg mee begaan ben," is de reden waarom Clarke zo bang is dat ze de boel zal spoilen.

In Marvels Secret Invasion zijn er ook rollen voor Samuel L. Jackson (Nick Fury), Ben Mendelsohn (Talos), Olivia Colman, Kingsley Ben-Adir, Christopher McDonald en Killian Scott.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Hollywood-ster zei NEE tegen HBO-serie 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Deze Hollywood-ster zei NEE tegen HBO-serie 'The Last of Us'

Gameverfilming moet het zonder de grote acteur Hollywood-ster Matthew McConaughey doen.

HBO werkt op dit moment aan de serie The Last of Us, gebaseerd op de bekende game uit 2013 van Sony Computer Entertainment. De hoofdrollen zijn voor onder meer Pedro Pascal en Bella Ramsey.

Nu blijkt dat een grote ster uit Hollywood geen interesse had in het project. Het is namelijk Matthew McConaughey die "nee" antwoordde op de vraag of hij de hoofdrol wilde spelen in de serie.

Volgens insider DanielRPK zou HBO eerst contact hebben gezocht met McConaughey voordat de rol werd aangeboden aan The Mandalorian-ster Pedro Pascal. Volgens eerdere berichten zou ook Blade-acteur Mahershala Ali zijn benaderd.

The Last of Us
In The Last of Us wordt een vijandige wereld geteisterd door ziektes en ontmoeten Joel en Ellie elkaar onder wanhopige omstandigheden. Ze moeten op elkaar vertrouwen om de onmenselijke reis door wat eens de Verenigde Staten waren te overleven.

De opnames voor de serie moeten nog dit jaar gaan aanvangen en moeten bijna een jaar gaan duren. De kans is groot dat The Last of Us eind 2022 debuteert op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt opnieuw een serie na slechts 1 seizoen
Series / Nieuws

Netflix cancelt opnieuw een serie na slechts 1 seizoen

En weer is er een serie pas na één seizoen gestopt door de streamingdienst.

Netflix komt ieder jaar met vele tientallen nieuwe series naast de verschijning van nieuwe seizoenen van bestaande Netflix Originals. Het gevolg is ook dat er zo af en toe series al vrij snel stoppen, vaak doordat de kijkcijfers niet voldoende zijn.

Er is regelmatig kritiek op Netflix dat series al na twee en soms zelfs één seizoen al stoppen. Toch wordt volgens Netflix 67% van de series vernieuwd na het tweede seizoen. Dit keer is echter de serie Dad Stop Embarrassing Me! het slachtoffer.

Dad Stop Embarrassing Me! keert niet meer terug
De komedieserie Dad Stop Embarrassing Me! met onder meer Jamie Foxx verscheen in april op Netflix met acht afleveringen. Volgens Deadline was ook Foxx betrokken bij het besluit te stoppen met de "multi-cam"-serie.

Foxx werkt de afgelopen jaren veel samen met Netflix. Zo verscheen als de film Project Power en staat de films They Cloned Tyrone en Day Shift gepland voor 2021 of 2022.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers van serie 'The Boys' zijn klaar met deze fan-vraag
Series / Nieuws

Makers van serie 'The Boys' zijn klaar met deze fan-vraag

Doorlopend wordt er door de frans gevraagd wanneer The Boys seizoen 3 verschijnt.

Recent startten de opnames voor het derde seizoen van de succesvolle superheldenserie The Boys van Amazon Prime Video. Het tweede seizoen startte in september 2020 en nu zijn de fans benieuwd wanneer het vervolg verschijnt.

Maar de makers van de serie lijken voorlopig geen gehoor te gaan geven aan de vraag op welke datum seizoen drie gaat aanvangen op de streamingdienst. De aanhoudende vraag van de fans wordt met onderstaande tweet beantwoord.

Pas in 2033 seizoen drie van The Boys...
De makers zijn waarschijnlijk een beetje klaar om nog op de vraag in te gaan en kwam met de volgende boodschap: "Elke keer dat jullie vragen wanneer seizoen 3 uitkomt, vertraagt de releasedatum met een dag. Tot 2033!"

Veel is er nog niet bekend over seizoen drie. Duidelijk is wel dat we de Vought-superheld Soldier Boy van acteur Jensen Ackles (Supernatural) te zien krijgen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mandalorian'-actrice krijgt ster op de Hollywood Walk of Fame
Series / Nieuws

'Mandalorian'-actrice krijgt ster op de Hollywood Walk of Fame

Naast de Oscar is een ster op de Walk of Fame een van de meest begeerde prestaties voor een Hollywood-acteur.

Ming-Na Wen, die we kennen als Fennec Shand uit The Mandalorian kreeg dit weekend te horen dat ze een ster op de Hollywood Walk of Fame krijgt. De Walk of Fame is te vinden op de trottoirs van Hollywood Boulevard en is bezaait met bronzen sterren van acteurs die lange tijd in de filmindustrie werken.

Wen is zo'n actrice die een lange loopbaan achter de rug heeft. Zo begon ze in soap-serie As The World Turns, maar brak ze door met de Chinees-Amerikaanse film The Joy Luck Club. Deze film werd onlangs geselecteerd om gepreserveerd te worden door de National Film Registry.

Eind jaren '90 vond Wen nog meer bekendheid door de stem te verzorgen van Fa Mulan in de succesvolle animatiefilm Mulan uit 1998 en sequel Mulan II uit 2004.

Een doorgewinterde actrice
Op tv vond Wen succes als Dr. Chen in ER en als hoofdrolspeler van de serie Inconceivable. Sindsdien zagen we haar als Melinda May in Marvel-serie Agents of S.H.I.E.L.D. en natuurlijk als de eerder genoemde Fennec Shand in The Mandalorian. Al deze decennia aan acteerwerk leveren haar nu het ultieme eerbetoon op.

Wen reageerde via haar Twitter-account geschokt op het heuglijke nieuws. Je kunt haar reactie hieronder bekijken. Naast de actrice krijgen dit jaar ook Ewan McGregor, Bob Odenkirk, Michael B. Jordan, Ricky Gervais, Willem Dafoe, Salma Hayek en wijlen Carrie Fisher een ster.

Tweet verwijderd



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' gaat je compleet verrassen met de volgende aflevering
Series / Nieuws

'Loki' gaat je compleet verrassen met de volgende aflevering

De serie Loki van Disney+ gaat je zeker versteld doen staan de komende tijd.

In aflevering 3 van Marvel-serie Loki gaan we meer zien van het achtergrondverhaal van Lady Loki. Dat vertelt regisseur Kate Heron in een interview over de laatste vier afleveringen.

De serie begint in 2012 als Loki de Tesseract gebruikt om te ontsnappen aan de Avengers. Hij wordt opgepakt door de Time Variance Authority omdat hij daarmee de tijdlijn verandert, maar al snel besluiten ze zijn hulp in te roepen bij het opjagen van een andere Loki-variant die chaos veroorzaakt over de heel tijdlijn.

Lady Loki
Die variant blijkt niemand minder dan Lady Loki te zijn, gespeeld door Sophia Di Martino. Zij heeft andere krachten door Loki en wil niet Loki genoemd worden.

Over haar gaan we volgens Heron heel wat leren in de komende aflevering van de serie. We weten bijvoorbeeld nog niet wat haar naam is, want de aftiteling noemt haar enkel 'The Variant'.

"Ik zou zeggen dat we daar in de aflevering van komende week in duiken. Ik wil echter niets verklappen voor mensen die komende week inschakelen," aldus Heron.

Dat belooft dus wat!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Disney+ serie is een van de meest ambitieuze projecten tot nu toe
Series / Nieuws

Nieuwe Disney+ serie is een van de meest ambitieuze projecten tot nu toe

Disney+-serie Beauty and the Beast wordt echt gigantisch ambitieus.

Disney bracht ons enige jaren geleden een live-action verfilming van Beauty and the Beast . En nu keren ze terug naar die magische wereld met een prequelserie die duikt in het verhaal van Gaston en LeFou.

Acteurs Luke Evans en Josh Gad kruipen weer in de huid van die twee. In de serie zien we hoe de twee beste vrienden werden en wat ertoe leidde dat een tovenares haar spreuk op de Prince uitsprak. En we zien een nieuwe dame, Tilly. Het wordt volgens Josh Gad een bijzonder ambitieus project.

Zeer ambitieus
"Ik kan je nu vertellen dat dit een van de meest ambitieuze projecten is waar ik ooit deelgenoot van ben geweest," begon Gad een interview.

"Luke en ik zijn zo opgewonden dat we deze personages weer tot leven mogen brengen en dat we dit met een briljant en uniek nieuw talent als Brianna Middleton mogen doen. Zij speelt het ongelofelijke nieuwe personage genaamd Tilly."

Volgens de acteur is de serie zeer ambitieus. "Liesl Tommy, die onze regisseur is, is van plan wat ongelofelijk ambitieuze dingen te doen en dat geldt ook voor onze showrunners, Adam [Horowitz] en Eddie [Kitsis], die echt naar plekken gaan je je absoluut niet verwacht en waar het publiek volgens mij niet klaar voor is."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' hint op de dood van een personage
Series / Nieuws

'The Witcher' hint op de dood van een personage

Een van de personages lijkt het einde van het tweede seizoen van The Witcher niet levend te halen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder deze week kregen we weer wat kleine beelden van het tweede seizoen van The Witcher te zien. Fans bekijken, zoals je vermoedelijk wel verwacht had, zo'n beetje elk frame en speculeren wat dit allemaal te betekenen heeft.

De komende tijd kunnen we heel wat nieuwe onthullingen van The Witcher seizoen 2 verwachten. De serie kijkt in de nieuwe reeks naar het boek Blood of Elves en brengt Geralt en Ciri naar het fort Kaer Morhen, waar de monsterjagers van de School of the Wolf vandaan komen.

Iemand gaat dood
Maar het lijkt erop dat dit nieuwe seizoen een stel dode personages zal omvatten. We zien in de teaser namelijk een aantal shots van Witcher-medaillons, die aan een boom en een plafond hangen.

Precies dat wijst erop dat de vroegere vrienden van ieders favoriete Witcher, Geralt of Rivia, geen positief lot beschoren zijn.

Fans speculeren vooral dat een van de bekende personages dood zal gaan in het nieuwe seizoen. Gespeculeerd wordt dat dit het werk is van Leo Bonhart, de beruchte Witcher-moordenaar en een van de grote antagonisten van de serie die we dit tweede seizoen leren kennen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video laat je nu deze series streamen
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video laat je nu deze series streamen

Er zijn niet al te veel toevoegingen gedaan aan het aanbod van Amazon Prime Video deze week.

Het blijft toch redelijk rustig op de streamingdienst Amazon Prime Video. Deze week debuteerden twee series nieuw aldaar, waarmee we dus weer niet al te veel nieuws te melden hebben.

Ditmaal is er geen serie met een nieuwe aflevering, maar wel een tweetal series met complete seizoenen. We zetten ze voor je op een rij.

Prime Day Show (seizoen 1): De Prime Day Show is een driedelige special met meervoudig bekroonde artiesten Billie Eilish, H.E.R. en Kid Cudi in een meeslepende muzikale ervaring.

Chivas: El Rebaño Sagrado (1 seizoen): Deze vierdelige docuserie beschrijft een onvergetelijk seizoen met Mexico's eigen voetbalclub, de Chivas uit Guadalajara, terwijl ze proberen hun legendarische erfgoed weer uit de as te laten herrijzen na vijf verloren seizoenen.

Overigens verwachten we komende week al de maandpreview. Laten we hopen dat Amazon Prime Video in juli meer nieuwe series toe zal voegen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' krijgt een complete reboot met zijn zevende seizoen
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' krijgt een complete reboot met zijn zevende seizoen

De serie Fear the Walking Dead is echt nooit meer hetzelfde met zijn zevende seizoen.

Fear the Walking Dead heeft echt zijn draai gevonden met het zesde seizoen en zal de lijn die daarin voor het eerst ingezet werd, volgen.

Na een tegenvallend vijfde seizoen, werd het zesde seizoen helemaal anders gemaakt. De serie Fear the Walking Dead werd ineens een anthologie en dat format wordt ook in het zevende seizoen gebruikt.

Opnieuw uitvinden
Showrunners Andrew Chambliss en Ian Goldberg beloven dan ook dat de serie zich weer helemaal opnieuw uit gaat vinden voor het nieuwe seizoen.

"Ik kan je zeggen dat we het heel gaaf vinden dat de serie een nieuw format heeft sinds het zesde seizoen, met verhalen die zich meer en duidelijker richten op de personages. En dat zetten we voort met het zevende seizoen," vertelde Goldberg.

"We gaan de serie voortzetten met die structuur, in dat format. Dat vinden we echt gaaf, want net als in het zesde seizoen zal je veel verschillende verhalen, stijlen en werelden zien binnen de afleveringen en daar zijn we echt blij mee. Ik kijk ernaar uit om dat met je te kunnen delen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert deze 'Jupiter's Legacy'-ster nog ooit terug bij Netflix?
Series / Nieuws

Keert deze 'Jupiter's Legacy'-ster nog ooit terug bij Netflix?

Jupiter's Legacy zou The Utopian misschien wel terug kunnen brengen, of toch niet?

Acteur Josh Duhamel speelde de rol van The Utopian in Jupiter's Legacy. Zou hij die nog eens kunnen spelen?

De serie ging op 7 mei van start op Netflix, dat er 200 miljoen dollar in had gestoken. De bedoeling was om er meerdere seizoenen van te maken, maar al na 1 seizoen werd de serie geannuleerd. Dat ondanks dat de serie heel duidelijk een tweede seizoen opzette en eindigde met een cliffhanger.

Meer The Utopian?
Duhamel vertelde dat hij het erg vervelend vindt dat de serie geannuleerd werd. Hij weet niet of hij de rol van The Utopian nog eens kan spelen, maar hoopt wel heel erg dat de losse eindjes van het eerste seizoen nog opgelost worden.

"Weet je, het is gewoon enorm teleurstellend, daar zal ik niet over liegen," begon Duhamel. "We hebben allemaal zo hard gewerkt en ook enorm ons best gedaan om de serie te promoten. Ik denk ook dat hij het goed deed en het nog altijd goed doet. Dus dat we niet vernieuwd werden stelde enorm teleur."

Hij dacht ook niet dat de serie meer dan twee of drie seizoenen zou krijgen "omdat de comics niet zo enorm lang waren. Het tweede seizoen zou echt heel gaaf worden omdat je een modern tragedie zou zien en The Utopian heel wat duistere dingen overkomen."

Dat gaan we dus niet krijgen. Mocht het kunnen, is hij wel voorstander van een "film of iets dergelijks. Ik weet niet of ze het gaan doen, maar alle kostuums liggen klaar. En die waren niet goedkoop, dat kan ik je wel vertellen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix redt mogelijk een serie van de vuilnisbelt
Series / Nieuws

Netflix redt mogelijk een serie van de vuilnisbelt

Manifest is dan wel geannuleerd door NBC, Netflix overweegt hem te kopen.

Netflix heeft de laatste tijd natuurlijk heel wat series geannuleerd na 1 seizoen. Maar ook heeft Netflix een hele rits series gered, waarvan Lucifer wellicht de bekendste is. Mogelijk voegt men binnenkort nog een serie toe aan het rijtje.

Het gaat daarbij om de serie Manifest van NBC. Die duurde drie seizoenen en eindigde zijn derde seizoen met een grote cliffhanger. Maar de serie werd geannuleerd. Gelukkig is 'ie erg populair gebleken op Netflix en dat lijkt aanleiding te kunnen geven tot een revival.

Meer Manifest?
De serie Manifest ging in 2018 van start en draait om de passagiers van Fight 828. Zij zouden dood zijn, maar na vijf jaar keren ze ineens weer terug.

Ondanks de grote schok voor hun rouwende vrienden en familie, is het voor de passagiers alsof er geen moment verstreken is. Extra vreemd: de passagiers beleven visioenen van gebeurtenissen die nog plaats moeten vinden.

Bedenker Jeff Rake had een verhaal van zes seizoenen gepland, maar krijgt die kans niet op NBC. Wel zou men die kans kunnen krijgen op Netflix. Deadline meldt namelijk dat Netflix in gesprek is met Warner Bros. TV over een mogelijke revival en een vierde seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.