'Loki'-maker legt grootste verwarring uit

'Loki'-maker legt grootste verwarring uit

De maker van Loki legt uit hoe het met het multiversum in de serie zit.

Jim Pedd, 1 augustus 2021 om 10:41

Loki is alweer een tijdje voorbij en dus is het een mooi moment voor hoofdschrijver Michael Waldron om eens wat verwarring die nog bestaat over de serie op te lossen. Want hoe werkt dat multiversum nou eigenlijk?
De serie kreeg in totaal zes afleveringen van Disney+ en zal volgend jaar ergens z'n tweede seizoen al krijgen. We volgen in eerste instantie een variant van Loki die aan de slag gaat voor de Time Variance Authority om een kwaadaardige variant van hemzelf op te sporen. Al snel blijkt er meer aan de hand en aan het einde opent zich het multiversum.

Hoe werkt dat dan?
Maar na de finale van de serie waren nog heel wat vragen open blijven staan over het multiversum. Schrijver Michael Waldron lost een deel daarvan op in een interview.

Hem werd gevraagd hoe het zit met de alternatieve tijdlijnen. Hoe komen er zoveel?

"Onze filosofie was dat tijd altijd gebeurt. Dus er zijn oneindig veel varianten van de tijd die tegelijk gaande zijn. Dus jij en ik voeren nu een gesprek. Er is een variant waarin wij dit gesprek tien seconden geleden hadden, en eentje waarin we dat tien seconden in de toekomst hebben," begon uit zijn uitleg.

"Over het algemeen zijn die drie varianten - je zou het letterlijk alternatieve universa kunnen noemen - allemaal hetzelfde. Maar er zijn kleine veranderingen elke keer weer. Dus in ons gesprek begin ik vijf van de tien keer met 'hallo'. Maar vier van de tien keer zeg ik 'hoi, leuk om je te leren kennen' en een keer zeg ik: 'Hey man, fuck you, ik wil dit interview niet doen'."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Loki, Tom Hiddleston, Disney Plus, Marvel Studios, Michael Waldron

Populair nieuws