search

Ons nieuws van zondag 1 augustus 2021

Amazon-serie 'Paper Girls' verliest z'n maker
Series / Nieuws

Amazon-serie 'Paper Girls' verliest z'n maker

De serie Paper Girls van Amazon Prime Video verliest z'n showrunner.

Stephany Folsom werkt niet langer mee aan de schrijversruimte voor Paper Girls. Afgelopen zaterdagnacht bleek dat de schrijfster de Amazon-serie verlaten had. De opnames waren al bezig.

Folsom schreef het project samen met Christopher C. Roger, die nu de enige showrunner van het project is en zal zijn. Folsom voegde zich bij de serie nadat ze klaar was met haar werk aan Toy Story 4. Het waren haar scenario's die leidde tot een bestelling van Amazon.

Paper Girls maken
Waarom de showrunner besloten had om niet verder te gaan is niet bekend. Wel horen we dat het vanuit Amazon Studios en Legendary TV kwam om uit elkaar te gaan.

Toen de serie aangekondigd werd. vertelde Folsom nog dat ze enorm blij was met de kans "om dit ongelofelijke avontuur tot leven te brengen". [i]"Dit is een verhaal dat zoveel hart heeft en zoveel unieke kleuren en dimensies. Onze oprechte hoop is niet alleen om het bronmateriaal recht aan te doen, maar ook om Paper Girls iets unieks op televisie te maken.

De serie speelt zich af in 1988 en volgt een stel meisjes dat krantjes moet bezorgen op de ochtend na Halloween. Zij raken betrokken bij een conflict tussen strijdende facties tijdreizigers en raken verzeild op een avontuur waarbij de de wereld moeten redden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Stranger Things'-beelden brengen de cast weer samen
Series / Nieuws

Nieuwe 'Stranger Things'-beelden brengen de cast weer samen

Stranger Things is nog altijd bezig met de opnames van zijn vierde seizoen.

Nieuwe foto's van Stranger Things zijn op het internet verschenen en laten wat van de castleden van het vierde seizoen zien.

De sci-fi serie van de gebroeders Matt en Ross Duffer doet het bijzonder goed op streamingdienst Netflix. Ruwweg volgt de serie een groep jongeren van de middelbare school - samen met hun oudere broers en zussen - en ouders, die in een klein stadje leven en geplaagd worden door een mysterieuze bovennatuurlijke kracht in de jaren tachtig.

Vierde seizoen
Na het grote succes van het eerste seizoen, doet Netflix zijn best om fans zoveel mogelijk van Stranger Things-content te bieden. De tweede en derde reeks kwamen in 2017 en 2019 uit op de streamingdienst. Het vierde seizoen laat echter al lang op zich wachten.

De opnames vinden nog altijd plaats in Litouwen en in Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia. Heel veel materiaal hebben we tot nu toe nog niet gekregen van die reeks.

Gelukkig had het fanaccount Stranger Things News nu nieuwe setfoto's bemachtigd. We zien op de foto's Joe Keery (Steve Harrington), Natalia Dyer (Nancy Byers), Gaten Matarazzo (Dustin Henderson), Maya Hawke (Robin Buckley) en Sadie Sink (Maxine "Max" Mayfield) die in een bosrijk gebied aan de gang zijn.

Check ze hier op Twitter.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegt in augustus tientallen series nieuw toe: check hier welke
Series / Featured

Disney+ voegt in augustus tientallen series nieuw toe: check hier welke

De maand augustus is een behoorlijk drukke en goed gevulde op Disney+.

Vandaag zetten we de 26 series die nieuw te zien zullen zijn op streamingdienst Disney+ voor je op een rij. Het wordt een drukke maand in augustus, dus ga er maar goed voor zitten.

Vanaf 4 augustus
Rel: Deze komedieserie draait om een succesvolle komiek die probeert zijn leven weer op orde te krijgen nadat zijn huwelijk uit elkaar spat.
When Sharks Attack: Met behulp van nieuwsarchieven en doodenge ooggetuigeverslagen, duikt deze serie in aanslagen door haaien.
Agents of SHIELD (seizoen 7): Agent Phil Coulson en z'n team proberen de wereld te redden in dit laatste seizoen van de serie.
Short Circuit (seizoen 2): Een reeks korte films, gemaakt door Walt Disney Animation Studios.

Vanaf 11 augustus
Good Trouble: Callie en Mariana Foster verhuizen naar Los Angeles, waar ze hun leven als young adult gaan beginnen.
A Wilderness of Error: Bekijkt het bewijs in de zaak tegen MacDoland, die veroordeeld werd in 1979 voor de moord op zijn zwangere vrouw en twee dochters.
Air Kisses: Zeven opwindende verhalen die kijken naar boodschappen van vrienden en familie aan patiënten.
Grey's Anatomy (seizoen 17): Meredith Grey krijgt corona in dit zeventiende seizoen. Dat belooft heel wat spannends!
How to Stay At Home: Goofy laat zien hoe we door de pandemie kunnen komen.
Air Crash Investigation (seizoen 11-18): Bekijkt grote vliegtuigcrashes en legt uit hoe die hadden kunnen gebeuren.
What If...?: Deze serie bekijkt alternatieve realiteiten: wat had er kunnen gebeuren?

Vanaf 13 augustus
Bin Laden's Hard Drive: Deze serie kijkt naar de harde schijven van Osama bin Laden en geeft een heel unieke kijk op zijn privéleven.

Vanaf 18 augustus
Life in Pieces: Een komedie die verschillende verhalen van familieleden vanuit wisselende perspectieven vertelt.
Mr. Inbetween: Ray Shoesmith is vader, ex-echtgenoot, vriendje en beste vriend. Moeilijke rollen om te combineren, vooral als je crimineel bent.
Un Homme D'Honneur: Een jonge man geeft toe dat hij een gevaarlijk ongeluk veroorzaakte en wegreed. Maar zijn vader is rechter. En hij komt erachter dat het slachtoffer de zoon van een crimineel is die hij ooit veroordeelde.
Growing Up Animal: Het verhaal van babydiertjes.
Baghdad Central: Na de val van Saddam Hoessein verliest voormalig politierechercheur Muhsin al-Khafaji bijna alles. Hij zoekt daarom naar een van de weinige dingen die er nog zijn in zijn leven: zijn dochter die van hem vervreemd is.
Diary of a Future President (seizoen 2): Een jong Cubaans-Amerikaans meisje zet alles in werking om de Amerikaanse president te worden.

Vanaf 20 augustus
Body of Proof: Megan Hunt hanteert een heel eigen manier om misdrijven op te lossen.
Star Wars: Ewoks: De avonturen van Wicket W. Warrick in zijn jonge jaren, ver voor de Battle of Endor.
Star Wars: Droids: De avonturen van C-3PO en R2-D2 voordat ze in dienst van de Rebel Alliance traden.
Star Wars: Clone Wars: De gebeurtenissen en veldslagen van de laatste grote oorlog van de Galactic Republic worden in beeld gebracht.

Vanaf 25 augustus
Porters: Simon Porter werkt in het ziekenhuis en denkt ooit arts te worden. Maar wordt ruw uit z'n droom wakker geschud.
McCartney 3,2,1: Deze serie kijkt naar het leven van legende Paul McCartney en zijn muziek.
The Walking Dead (seizoen 11): Het laatste seizoen van de zombieserie van AMC gaat op deze datum van start, met elke week een nieuwe aflevering.

Vanaf 31 augustus
Only Murders in the Building: Drie vreemden zijn allemaal geobsedeerd met true crime. Tot ze er bij eentje betrokken raken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video kwam deze week met een briljante toevoeging
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video kwam deze week met een briljante toevoeging

Op streamingdienst Amazon Prime Video kan je 1 nieuwe serie streamen sinds deze week.

Er verscheen maar één nieuwe serie op streamingdienst Amazon Prime Video deze week. Heel bijzonder was de week niet, maar gelukkig was het wel een interessante serie die heel erg de moeite van het kijken waard is.

Het gaat namelijk om een gloednieuwe aflevering van de serie The Grand Tour. Daarmee is er eindelijk voor het eerst in een half jaar een nieuwe aflevering van de serie. De vorig, A Massive Hunt, kwam op 17 december 2020 op Amazon Prime Video te staan.

The Grand Tour: Lochdown
Een synopsis van de nieuwe aflevering is er natuurlijk al:

Door Covid beperkt tot het VK beginnen Jeremy, Richard en James aan een Lockdown Special om te onderzoeken waarom Amerikaanse jaren 70-auto's het nooit hebben gemaakt in Groot-Brittannië. In een Cadillac Coupe de Ville, een Lincoln Continental en een Buick Riviera beleven de drie vele ongelukken en avonturen in het prachtige Schotland voor ze beginnen aan een van hun moeilijkste uitdagingen ooit.

Ook is bekend dat er al gekeken wordt naar nog eens twee mogelijke andere afleveringen: eentje in het Verenigd Koninkrijk (en dan specifiek Engeland) en een ander die in Rusland opgenomen moet worden mits dat mogelijk is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootse terugkeer in allerlaatste afleveringen 'Supergirl'
Series / Nieuws

Grootse terugkeer in allerlaatste afleveringen 'Supergirl'

De DC-serie krijgt heel wat terugkerende gezichten voor het laatste seizoen.

In 2015 startte op de zender CBS de DC-serie Supergirl, in Nederland te volgen op Netflix. Al snel werd deze verplaatst naar The CW om onderdeel uit te gaan maken van het grotere Arrowverse. Dit jaar wordt Supergirl afgerond.

In maart dit jaar startte het zesde én laatste seizoen van Supergirl waarin actrice Melissa Benoist te zien is als Kara Zor-El / Kara Danvers / Supergirl. Nu is duidelijk dat ze in de laatste aflevering bekende gezichten tegen gaat komen.

SPOILERS: Meer verrassende acteurs terug voor seriefinale
Op Twitter is er nu een video - met SPOILERS - verschenen vanaf de set van de laatste afleveringen die vanaf 24 augustus op The CW worden uitgezonden. We zien bekende gezichten. Van Mon-El (Chris Wood) en Winn Schott (Jeremy Jordan) was al duidelijk dat ze zouden terugkeren.

Zo laten de beelden zien dat Mehcad Brooks terugkeert als James Olsen/Guardian. Ook Azie Tesfai versie van het personage zal te zien zijn.

Bekijk op de Tweet van Twitteraar sa sa le le! om de beelden te zien. Let op SPOILERS. Je ziet Supergirl met heel wat andere personages.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 5 beste series op Netflix ooit volgens Rotten Tomatoes
Series / Streaming-diensten

De 5 beste series op Netflix ooit volgens Rotten Tomatoes

Deze vijf series scoren een zeldzame 100% op Rotten Tomatoes en zijn van Netflix.

Vandaag kijken we naar de vijf best ontvangen Netflix-series volgens Rotten Tomatoes. De site verzamelt recensies en zet daarmee goed op een rij welke series goed ontvangen zijn.

Daar maken wij natuurlijk graag gebruik van om vandaag een toffe top vijf op te stellen. We duiken er meteen in!

5. Giri / Haji: Yakuzaoorlog dreigt in Tokio. Familieverplichtingen leiden een agent naar Londen om zijn broer "“ een huurmoordenaar "“ te vinden. Vertrouwen vinden blijkt nog moeilijker.

4. Ugly Delicious: De beste aroma's zonder fratsen. Sterren-chef David Chang neemt zijn vrienden mee op een smaakmakende, cultuuroverschrijdende jacht naar 's werelds lekkerste eten.

3. Dash & Lily: Tegenpolen trekken elkaar aan als de cynische Dash en vrolijke Lily elkaar berichten en uitdagingen sturen via een rood boekje dat ze in New York voor elkaar achterlaten.

2. The Baby Sitters Club: Ann M. Martins geliefde boeken krijgen een moderne update. Deze serie gaat over een groep vriendinnen en hun oppasbureau.

1. Feel Good: Stand-upcomedian Mae Martin gaat de uitdagingen van een nuchter leven aan tijdens een gepassioneerde, verwarrende nieuwe relatie met haar vriendin George.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who'-fans zijn geschokt door vertrek Jodie Whittaker
Series / Nieuws

'Doctor Who'-fans zijn geschokt door vertrek Jodie Whittaker

Fans van BBC-serie Doctor Who weten niet wat ze moeten zonder Jodie Whittaker.

De Britse televisieserie Doctor Who had deze week een schokkende onthulling. Actrice Jodie Whittaker zal namelijk na drie seizoenen stoppen met de serie. Ook showrunner Chris Chibnall stopt ermee.

Dat doen ze niet omdat ze niet meer door willen, maar wel omdat ze helemaal aan het begin, toen ze begonnen met de BBC-serie, besloten hadden samen na drie seizoenen op te stappen. En daar houden ze zich aan.

Geschokte fans
Hoewel er eigenlijk wel een 'goede' traditie gevestigd is voor de serie om zijn cast te vervangen na drie seizoenen en de boel flink op te frissen, komt het nieuws toch als een grote verrassing voor veel fans.

Die laten hun ongenoegen met de onthulling dan ook duidelijk blijken en zijn zo te zien behoorlijk geschrokken.

Op Twitter werden de hashtags #Doctor Who en #JodieWhittaker dan ook even trending. Hieronder doen we een greep uit de vele reacties:



Het is nog niet bekend wie de opvolger zal zijn van Whittaker en Chibnall. Dat horen we vermoedelijk voorlopig ook nog niet, want pas over meer dan een jaar vertrekken ze echt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bob Odenkirk geeft een update over z'n gezondheid
Series / Nieuws

Bob Odenkirk geeft een update over z'n gezondheid

De acteur zakte in elkaar op de set van Better Call Saul en laat nu weten wat er gebeurde.

Voor het eerst sinds hij eerder deze week in elkaar zakte op de filmset van Better Call Saul, heeft acteur Bob Odenkirk een update gegeven over zijn gezondheid.

De acteur bedankt via Twitter zijn fans, vrienden en familie voor de steun de afgelopen week en schreef wat er nou precies aan de hand was.

Een hartaanval
"Hoi, Bob hier. Bedankt. Bedankt aan mijn vrienden en familie die mij omringd hebben deze week. En voor de liefde van iedereen die zijn zorgen voor mij uitte. Het is overweldigend, maar ik voel de liefde en het betekent zo ontzettend veel."

Hij onthulde vervolgens dat hij een hartaanval heeft gehad. "Ik had een kleine hartaanval. Maar het gaat goed zijn dankzij Rosa Estrada en de dokters die wisten hoe ze deze blokkade zonder operatie moesten verhelpen. En AMC en Sony, bedankt voor jullie steun, die is echt next-level. Ik neem even tijd om te herstellen, maar ben snel weer terug."



De acteur was toen hij in elkaar zakte, bezig met de opnames van het zesde en laatste seizoen van Better Call Saul.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki'-maker legt grootste verwarring uit
Series / Nieuws

'Loki'-maker legt grootste verwarring uit

De maker van Loki legt uit hoe het met het multiversum in de serie zit.

Loki is alweer een tijdje voorbij en dus is het een mooi moment voor hoofdschrijver Michael Waldron om eens wat verwarring die nog bestaat over de serie op te lossen. Want hoe werkt dat multiversum nou eigenlijk?

De serie kreeg in totaal zes afleveringen van Disney+ en zal volgend jaar ergens z'n tweede seizoen al krijgen. We volgen in eerste instantie een variant van Loki die aan de slag gaat voor de Time Variance Authority om een kwaadaardige variant van hemzelf op te sporen. Al snel blijkt er meer aan de hand en aan het einde opent zich het multiversum.

Hoe werkt dat dan?
Maar na de finale van de serie waren nog heel wat vragen open blijven staan over het multiversum. Schrijver Michael Waldron lost een deel daarvan op in een interview.

Hem werd gevraagd hoe het zit met de alternatieve tijdlijnen. Hoe komen er zoveel?

"Onze filosofie was dat tijd altijd gebeurt. Dus er zijn oneindig veel varianten van de tijd die tegelijk gaande zijn. Dus jij en ik voeren nu een gesprek. Er is een variant waarin wij dit gesprek tien seconden geleden hadden, en eentje waarin we dat tien seconden in de toekomst hebben," begon uit zijn uitleg.

"Over het algemeen zijn die drie varianten - je zou het letterlijk alternatieve universa kunnen noemen - allemaal hetzelfde. Maar er zijn kleine veranderingen elke keer weer. Dus in ons gesprek begin ik vijf van de tien keer met 'hallo'. Maar vier van de tien keer zeg ik 'hoi, leuk om je te leren kennen' en een keer zeg ik: 'Hey man, fuck you, ik wil dit interview niet doen'."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Love, Victor'-fan? Dan hebben we goed nieuws voor je
Series / Nieuws

'Love, Victor'-fan? Dan hebben we goed nieuws voor je

De serie Love, Victor krijgt een derde seizoen van Hulu, mooi nieuws dus!

Hulu heeft besloten om de serie Love, Victor een derde seizoen te geven. Dee televisieserie was oorspronkelijk geïnspireerd op de film Love, Simon uit 2018, waarin Nick Robinson de hoofdrol heeft.

Na het succes van de film, besloten Hulu en 20th Television een serie te maken met Michael Cimino in de hoofdrol. Verder wordt de serie gemaakt door showrunners Isaac Aptaker en Elizabeth Berger.

Derde seizoen
Het eerste seizoen van de serie keek naar de reis van Victor, die worstelde met familieproblemen in een nieuwe stad en met zijn seksuele voorkeuren. In juni debuteerde het tweede seizoen.

Daarin zien we het verhaal van Victor na zijn coming out, waarbij veel zaken in het leven heel anders lijken te zijn. Hij lijkt relatieproblemen te hebben met Benji en moet dealen met problemen thuis met z'n familie. Een mogelijke nieuwe liefde doet zich voor en dat maakt alles nog moeilijker.

Nu blijkt dat de serie een derde seizoen krijgt. Hoeveel afleveringen het worden is niet bekend. Maar naar alle waarschijnlijkheid komen er tien afleveringen, net als bij het eerste en tweede seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Crown' onthult z'n nieuwe Queen!
Series / Foto's

'The Crown' onthult z'n nieuwe Queen!

Check hier de foto van Imelda Staunton als de nieuwe Queen van The Crown.

Netflix heeft heel verrassend vandaag al de eerste foto van actrice Imelda Staunton in de rol van Queen Elizabeth II in Netflix-serie The Crown vrijgegeven.

Staunton is de laatste actrice die de rol van de koningin speelt en neemt het stokje over van Olivia Colman die de rol in seizoen 3 en 4 speelde. De serie blijft inzoomen op het verhaal van de politieke rivaliteiten en romances die zich afspeelden onder de heerschappij van Queen Elizabeth II.

Vijfde seizoen
Het vijfde seizoen van de serie kijkt onder meer naar de tijd van John Major als premier van het Verenigd Koninkrijk, het uiteenvallen van het huwelijk van Princess Diana en Prince Charles en hun scheiding en zelfs naar de dood van Diana.

Staunton speelt in deze laatste twee seizoenen de rol van de monarch. Ze volgt daarmee direct in de voetsporen van Colman, en in zekere zin ook in die van Claire Foy. Foy speelde de rol in seizoen 1 en 2.

En net als eerder, zijn voor dit nieuwe seizoen zo'n beetje alle castleden vervangen. Het beeld laat Staunton op de set zien als de Queen. Ze vraagt een pruik die doet denken aan de haarstijl van de koningin en heeft een jurk aan die heel erg past bij de koningin. Het is niet bekend wanneer het seizoen te zien zal zijn.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen