search
'Star Trek'-baas Alex Kurtzman gaat nog vele jaren door

'Star Trek'-baas Alex Kurtzman gaat nog vele jaren door

Alex Kurtzman heeft namelijk een gloednieuwe deal getekend om door te gaan met Star Trek.

Jim Pedd
Het ziet ernaar uit dat Star Trek zijn missie van het verkennen van nieuwe werelden voorlopig door kan zetten. En dat met Alex Kurtzman aan het roer.

Kurtzman geeft de afgelopen jaren voor Viacom CBS leiding aan de gigantische revival van de franchise. En zijn deal zal de komende jaren uitgebreid worden.

Nog jaren samenwerken
Vandaag horen we dat Kurtzman akkoord is gegaan met de uitbreiding van zijn ViacomCBS-deal. De producent en zijn Secret Hideout-merk zal nog op z'n minst tot 2026 samenwerken met ViacomCBS. Onder de deal valt ook de afspraak dat er meer uitvoerend producenten aangesteld worden vanuit Secret Hideout.

Dat is niet gek, want met vijf series op dit moment in de maak en nog veel meer op komst, is er genoeg te doen. Zo worden op dit moment twee nieuwe series gereed gemaakt voor lancering: Star Trek: Prodigy en Star Trek: Strange New Worlds.

"Alex's visie en leiderschap van de Star Trek-franchise en zijn vermogen om artistieke en commerciƫle series voor alle platformen te maken, plaatsen hem in een speciale klasse van creatief talent", laat George Cheeks van CBS weten.Aanbevolen artikelen