'The Walking Dead' gaat enorm van de comics afwijken met zijn laatste seizoen

The Walking Dead gaat enorm van de comics afwijken

De serie The Walking Dead staat al steeds meer op zichzelf en nu al helemaal.

Jim Pedd, 9 augustus 2021 om 07:57

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het elfde en laatste seizoen van The Walking Dead staat op het punt om te beginnen. Deze maand begint het eerste van drie delen van het seizoen, met acht afleveringen.
De serie introduceert de Commonwealth en is daarmee gebaseerd op de laatste drie volumes van de comics: New World Order, The Rotten Core en Rest In Peace. Maar we krijgen ook een verhaallijn te zien die niet in de comics zit.

De Reapers
Dat is de bedreiging van de Reapers, de nieuwste groep gestoorde moordenaars. Die nemen het op tegen onze overlevenden. De Reapers hebben geen wortels in de comics, en zijn volledig voor de serie bedacht.

Producent Denise Huth laat weten dat dit een bewuste keuze was en dat iedereen er enorm blij mee is. "Een van de mooie dingen aan 't feit dat je iets verfilmt, is dat de comics er altijd zullen zijn," begon ze.

"Dat verhaal bestaat altijd zoals Robert [Kirkman] het schreef. Maar als je een televisieserie maakt, die al zo lang bezig is, dan zit je niet meer met het idee: 'Okay, we hebben dit en we moeten dit doen'. We weten welke momenten de fans echt graag wilden zien. Het geeft ons iets meer kans om te ademen en verhaallijnen te introduceren die niet in de comics zitten. En dat vonden we heel opwindend."
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Angela Kang, Robert Kirkman

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws