'Grey's Anatomy' brengt oude bekende terug voor seizoen 18

De moeder van Meredith Grey is te zien in seizoen 18 van Grey's Anatomy!

Jim Pedd, 13 augustus 2021 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Actrice Kate Burton, die de rol van Meredith's moeder Ellis Grey speelt in Grey's Anatomy, zit opvallend genoeg in het achttiende seizoen van de serie.
Het medisch drama werd door Shonda Rhimes bedacht en ging in 2005 van start op televisiezender ABC. Het was een mid-season vervanger en werd een heuse televisiesensatie. Zeventien seizoenen zijn we inmiddels onderweg en er komt op z'n minst nog een achttiende reeks.

Moeder van Meredith
Aan het hart van Grey's Anatomy staat Dr. Meredith Grey, een rol van actrice Ellen Pompeo. Haar relatie met haar moeder was extreem gecompliceerd. Dr. Ellis Grey was namelijk een legendarische en prijswinnende chirurg die zich meer thuis voelde aan de operatietafel dan thuis met haar dochter.

Uiteindelijk werd Meredith ook een arts, al werd dat pad in eerste instantie overschaduwd door het immense nalatenschap van haar moeder. In het derde seizoen stond de Alzheimer van Ellis centraal, al kwam ze in het derde seizoen om het leven.

Desondanks brengt de serie Dr. Ellis Grey terug. Deadline meldt dat het personage meerdere keren te zien zal zijn. En snel ook, want al in de première van het achttiende seizoen is ze weer te zien.

Sinds het derde seizoen heeft Ellis Meredith meermaals bezocht in dromen en bijna-doodervaringen. Het verbaasde kijkers dat zij Meredith niet bezocht tijdens haar coronadromen in het zeventiende seizoen, toen ze wel haar geliefde Derek en zus Lexie zag.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Greys Anatomy, Kate Burton, ABC, Ellen Pompeo

Informatie over de serie: Grey's Anatomy

Populair nieuws