search
'Avatar: The Last Airbender' van Netflix gaat hierop mikken
Series / Nieuws

'Avatar: The Last Airbender' van Netflix gaat hierop mikken

De serie van Netflix moet heel authentiek worden en zo voldoen aan verwachtingen van fans.

Het heeft even geduurd, maar Netflix heeft dan eindelijk details onthuld over zijn Avatar: The Last Airbender-serie. We weten wie de hoofdrollen spelen en wie de maker is. Zo is nu dus zeker dat Albert Kim het project leidt als schrijver en showrunner.

Netflix bevestigde dat Gordon Cormier gecast is als Aang. Actrice Kiawentiio zal Katara tot leven brengen, Ian Ousley is gecast als Sokka en Dallas Liu rondt de hoofdcast af als Prince Zuko. En Kim laat nu weten dat authenticiteit centraal staat in de serie.

Heel authentiek maken
Albert Kim vertelde dat zijn dochter hem fan maakte van Avatar: The Last Airbender. Hij vond de serie heerlijk complex en was enorm verrast toen Netflix hem met de live-action serie benaderde.

"Spoel vijftien jaar vooruit en Netflix bood mij de kans aan een live-action remake van Avatar te maken. Mijn eerste gedachte was: 'Waarom? Wat is er dat ik kan doen of zeggen met het verhaal dat niet in het origineel zit?'" begon hij. "Als het niet kapot is, heb je ook niets om te repareren."

Maar naarmate Kim er meer over nadacht, realiseerde hij zich waarom de serie er moet komen. Een "live-action versie kan een nieuwe mijlpaal vormen in representatie en dit een hele generatie fans laten zien. Dit was een kans om Aziatische en inheemse personages als echte mensen te laten zien."

En dus wil hij de serie zo authentiek mogelijk maken, "zowel voor de camera, als erachter. En daarom hebben wij een team verzameld dat echter is dan alles wat je ooit eerder gezien hebt, een groep getalenteerde en passievolle kunstenaars die rond de klok werken om deze rijke en mooie wereld tot leven te brengen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen