search
'Dexter'-revival gaat zich zo onderscheiden van eerdere seizoenen
Series / Nieuws

'Dexter'-revival gaat zich zo onderscheiden van eerdere seizoenen

De serie Dexter gaat het anders doen dan je wellicht verwacht zou hebben.

Dexter: New Blood focust zich veel meer op de familie van Dexter dit seizoen. Gedurende tien afleveringen zien we Michael C. Hall weer als het personage uit de titel.

De reboot brengt allemaal oude bekenden en nieuwe personages naar ons. Clancy Brown speelt bijvoorbeeld de grote slechterik, Kurt Caldwell - de onofficiële burgemeester van Iron Lake in New York, waar Dexter nu woont. Ook is Jamie Chung een misdaad-podcaster waar Dexter zomaar eens problemen mee kan krijgen.

Andere focus
De revival van Dexter zal flink verschillen van de oorspronkelijke serie. En dat niet alleen omdat de serie zich afspeelt in een visueel en geografisch andere locatie. De serie laat zien dat Dexter een ander leven leidt en dat de Dark Passenger er nu uit ziet als Debra.

Uitvoerend producent Scott Reynolds vertelt dat de serie een ander format krijgt. De focus ligt op de familie Morgan, en dus minder op de criminelen waar Dexter elke week en elk seizoen op focust.

"We hebben het format veranderd. Eerst had je de Big Bad en smaller bads. We lieten zien hoe hij acht tot tien slechteriken per seizoen vermoordde. En dat hebben we nu een beetje veranderd en het wat persoonlijker gemaakt. We zijn hier van afgestapt en hebben het persoonlijker gemaakt. Het gaat over Harrison, over het familieleven. Het gaat over een vader die een moordenaar - een seriemoordenaar - is, en het gevolg dat dit heeft voor iedereen om hem heen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen