search

Ons nieuws van zondag 5 september 2021

Prime Video voegt wel heel veel nieuwe series toe deze week
Series / Streaming-diensten

Prime Video voegt wel heel veel nieuwe series toe deze week

Het was een behoorlijk prima week op streamingdienst Prime Video. Check hier al het nieuws.

Het was een bijzonder drukke week op Prime Video, met heel wat nieuwe series. We zetten ze allemaal voor je op een rij, beginnende met de series die nieuwe afleveringen kregen.

Star Trek: Lower Decks (S02E04): De USS Cerritos wordt naar een planeet gestuurd om de onopgehelderde waarneming van een gevaarlijke mugato te onderzoeken.

Nine Perfect Strangers (S01E05): Op Zoe's verjaardag worden oude wonden opengereten, ook al groeit de groep naar elkaar toe.

Stumptown (1 seizoen): Een veteraan met een ingewikkeld liefdesleven.

Grown-ish (1 seizoen): Zoey Johnson start haar studie. Tijdens een avondcollege ontmoet ze een onwaarschijnlijke groep studenten die de komende jaren haar beste vrienden zullen worden.

Castle (8 seizoenen): Misdaadauteur Richard Castle werkt samen met de politie van New York om een moordenaar te vinden die z'n ideeën heeft opgedaan in Castle's boeken.

The Game of Keys (1 seizoen): Een ogenschijnlijk gewone ontmoeting tussen Adriana en Sergio - voormalig vrienden van de middelbare school - leidt tot een game of keys, waarin vier koppels nieuwe seksuele en emotionele combinaties maken in een gevaarlijk spel vol lust.

Doctor Who (seizoen 1-10): Volg meerdere Doctors in deze BBC-hitserie, op intergalactische avonturen.

The Bold Type (5 seizoenen): The Bold Type gaat over de medewerkers van het vrouwenblad Scarlet en hun grootse en meeslepende levens. De nieuwe generatie Scarlet-vrouwen steunt elkaar terwijl ze te midden van intimiderende leiders hun eigen stem proberen te vinden. Samen verkennen ze seksualiteit, identiteit, liefde en fashion.

Most Dangerous Game (1 seizoen): Wat als ik je vertelde dat Jean-Claude Van Damme - ja, DIE Jean Claude Van Damme, eigenlijk een geheim agent was? Dat zijn hele filmcarrière een façade was voor zijn missie? Zou je me geloven? Nee? Dan heb je het mis, want daar gaat dit programma over.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Daryl de laatste overblijver in 'The Walking Dead'?
Series / Nieuws

Is Daryl de laatste overblijver in 'The Walking Dead'?

Er zou nog maar 1 man overblijven in The Walking Dead en dat is Daryl?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Daryl Dixon is een van de meest populaire personages die specifiek bedacht zijn voor de serie The Walking Dead. En sinds acteur Andrew Lincoln in seizoen 9 vertrok, is Norman Reedus een van de gezichten van de franchise geworden.

Hoewel iedereen in gevaar is in de serie, vinden fans dat Daryl off-limits is voor Walkers en schokkende plottwists. Hij redt het altijd levend. En sinds Beth Greene in seizoen 4 tegen Daryl zei dat hij "de laatst overgebleven man" gaat worden, denken fans dat het een voorspelling was.

Altijd overleven
Actrice Emily Kinney stelt nu dat ze nog altijd achter de woorden van haar personage staat.

"Jazeker. Ik weet niet of hij de enige laatste man is die overblijft, maar denk zeker dat hij een van de laatst overgebleven mannen zal zijn," zei Kinney tijdens de aflevering van Talking Dead.

Kinney werd nerveus toen ze de zin destijds uitsprak. "Norman vroeg toen aan Angela [Kang, showrunner]: 'Wat betekent die zin?' Is het een verwijzing naar mijn naderende dood?' En hij vroeg of dat betekende dat hij de volgende aflevering dood zou gaan. Maar ik denk dat hij overleeft tot het einde."

Daar lijkt het wel op, aangezien Daryl straks een eigen serie krijgt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nee, de schurk van 'Moon Knight' is niet wie je denkt
Series / Nieuws

Nee, de schurk van 'Moon Knight' is niet wie je denkt

Mensen dachten te weten wie de schurk van Moon Knight is, maar ze vergissen zich.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel Studios werkt druk aan een nieuwe Disney+-serie, Moon Knight getiteld. De opnames daarvan duren nu al zo'n vier maanden. Tot dusverre zagen we enkel gelekte foto's die de hoofdpersoon in kostuum lieten zien.

Die hoofdpersoon wordt gespeeld door Oscar Isaac en tegenover hem staat Ethan Hawke. De acteur - die viermaal voor een Academy Award genomineerd werd - geeft nu al weken interviews over zijn debuut, zonder duidelijke details te geven. En zo ook nu weer.

Onbekend personage
Hawke denkt dat de serie een groot succes wordt, omdat deze geen grote bagage heeft zoals bijvoorbeeld Batman, Spider-Man en Superman dat wel hebben.

"Nou, het is... ik heb zo'n 10.000 NDA's moeten tekenen en ze maken het altijd moeilijk als ik ook maar iets zeg. Ze zijn er heel geheimzinnig over en houden ervan om een boel opwinding op te bouwen," begon Hawke.

"Maar ik begrijp waarom mensen ervan houden om voor hen te werken. Ze zijn extreem actief, heel vriendelijk en zijn heel goed in het opbouwen van werelden. Als je wil spelen, willen ze je dat ook echt laten doen."

De acteur vertelde verder dat hij niet iemand speelt die je uit de comics kent.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vliegende Homelander op nieuwe foto's van 'The Boys'
Series / Foto's

Vliegende Homelander op nieuwe foto's van 'The Boys'

De serie The Boys ziet er behoorlijk tof uit met het aankomende derde seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Homelander vliegt recht de actie in op nieuwe setfoto's van het derde seizoen van The Boys. De serie van Amazon Prime Video debuteerde in 2019 en is erg succesvol.

De eerste twee seizoenen werden zo goed ontvangen en bleken zo populair, dat Amazon The Boys snel een derde seizoen gunde. Bovendien kondigde men plannen aan voor een spin-off die draait om een universiteit waar Supes van Vought het tegen elkaar opnemen voor de beste contracten in steden in de Verenigde Staten.

Derde seizoen
Fans kijken enorm uit naar het derde seizoen. De serie focust zich nog altijd op Hughie Campbell, Billy Butcher, Starlight en Homelander, maar introduceert ook nieuwe Supes, waaronder Soldier Boy en Crimson Countess.

Buiten informatie over de castleden en heel wat teases rond de Herogasm-verhaallijn uit de comics, is vrijwel niets bekend over het aankomende derde seizoen.

De opnames van dat seizoen zijn ook nog in volle gang in Toronto, in Canada. The Daily Mail deelde recent een paar foto's vanaf de set. Die focussen zich op Homelander en zijn aanwezigheid bij een protest.


Bekijk hier de setfoto's van Homelander.



We zien acteur Anthony Starr in het Homelander-kostuum, helemaal vast aan wat draden waarmee gesimuleerd kan worden dat hij vliegt. Homelander wordt door supporters omringd, met borden waar onder meer Keep America Safe en American Safety First op staat.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO komt met opvallende 'Dead Boy Detectives'-serie
Series / Nieuws

HBO komt met opvallende 'Dead Boy Detectives'-serie

De serie Dead Boy Detectives komt naar HBO en dat is interessant!

HBO Max heeft besloten en pilot te laten maken van Dead Boy Detectives. Dat is een bovennatuurlijke comic van Neil Gaiman.

De DC Comics-personages waar met de titel naar verwezen wordt heten Charles Rowland en Edwin Paine. Zij zijn de twee geesten van dode kinderen. Ze besluiten om niet vredig naar het hiernamaals te gaan en blijven rondhangen op de Aarde om de vreemdste bovennatuurlijke misdrijven van de wereld te verkennen.

Dead Boy Detectives
De twee personages debuteerden in The Sandman #25 in 1991.

Volgens Variety wordt gezocht naar een pilotregisseur, die een aflevering van ongeveer een uur mag maken voor de streamingdienst. Een regisseur is nog niet gevonden, maar de opnames moeten in november al van start.

Verder is wel bekend dat Steve Yockey de pilot schrijft en als uitvoerend producent aan het project verbonden is. Jeremy Carver, Greg Berlanti, Sarah Schechter en David Madden zijn ook verbonden aan het project als uitvoerend producenten.

Overigens zijn de Dead Boy Detectives ook te zien in het derde seizoen van Doom Patrol. Sebastian Croft speelt Rowland en Ty Tennant speelt de rol van Paine. Of ze ook in de standalone serie spelen is niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Straks explodeert het 'The Walking Dead'-universum
Series / Nieuws

Straks explodeert het 'The Walking Dead'-universum

De The Walking Dead-franchise gaat straks nog veel meer groeien dan nu al het geval is.

De wereld van The Walking Dead gaat flink uitbreiden. In het tweede seizoen van The Walking Dead: World Beyond keert Jadis terug, als een van de soldaten van de Civic Republic Military, een organisatie die zichzelf is gaan zien als de laatste hoop van de mensheid.

Het tweede seizoen rondt het verhaal van de Endlings af. Iris, Hope, Elton en Silas ontdekken nieuwe bedreigingen, nieuwe Walkers en nieuwe gemeenschappen.

De wereld uitbreiden
Volgens een officiële synopsis wordt de wereld flink groot, met name doordat men oude bekenden uit andere series toevoegt.

Terwijl de groep het opneemt tegen de CRM, vechten ze voor controle over hun eigen lot. Bovendien verschuiven doelen, vormen zich banden en vallen die uit elkaar en verliezen ze hun onschuld. Maar ook moeten de vrienden proberen Dr. Leo Bennett op de een of andere manier zien te redden; hij is de enige man die de wereld zou kunnen redden van de zombieplaag.

Precies dat biedt dan ook belangrijke aanknopingspunten voor de franchise. "Deze serie laat ons nieuwe uithoeken van de wereld en de verschillende mensen die erin wonen zien," aldus bedenker Scott Gimple. "Dit seizoen zal je drie heel verschillende werelden zien, die ook heel duidelijk verschillende personages omvatten."

Kortom: de franchise gaat hiermee flink uitbreiden!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oef! Forse klap voor 'Law & Order: SVU'
Series / Nieuws

Oef! Forse klap voor 'Law & Order: SVU'

De serie Law & Order: SVU verliest ineens twee van zijn belangrijkste castleden.

Een vrij schokkend nieuwtje voor fans van Law & Order. Het aankomende 23ste seizoen van de serie Law & Order: SVU moet het zonder twee van zijn belangrijkste personages doen.

Deadline meldt dat Jamie Gray Hyder en Demore Barnes de serie gaan verlaten. De exit van hun personages vindt plaats in de eerste aflevering van het 23ste seizoen van de serie, die op donderdag 23 september uitgezonden wordt.

Exit maken
Hyder speelt in de serie de rol van Officer Kat Tamin, het nieuwste lid van het SVU-team van Captain Olivia Benson. Barnes is verder te zien als Deputy Chief Christian Garland.

Waarom ze vertrekken is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat we niet al te lang hoeven wachten om te zien waarom ze vertrekken als het op het verhaal aankomt.

Zowel Hyder als Barnes werden relatief recent geïntroduceerd in de serie, want ze kwamen allebei in het 21ste seizoen aan boord. In eerste instantie waren ze gaststerren en in seizoen 22 werden ze series regulars. Hun vertrek komt dus als een donderslag bij heldere hemel.

Twee seizoenen is voor deze franchise erg kort. Al is het ook niet de kortste stint die iemand heeft gehad in de franchise.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' heeft nu al goed nieuws
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' heeft nu al goed nieuws

De opnames van seizoen 2 zijn af en nu al begint men met seizoen 3!

Volgend jaar keert Star Trek: Picard terug met zijn tweede seizoen. Desalniettemin kan men bijna beginnen met de opnames van de derde reeks afleveringen die ook al besteld is door streamingdienst Paramount+.

Dat nieuws krijgen we via een van de crewleden van de serie, Digital Imaging Technician Ryan Kunkleman. Hij onthulde dat het werk aan het tweede seizoen zo'n beetje rond is en dat men bijna kan beginnen met werken aan seizoen 3.

Derde seizoen maken
Kunkleman vond het een geweldige rit om aan het tweede seizoen te werken. "Het is zo'n buitengewone ervaring. De twaalfjarige Ryan zou helemaal gek worden als hij wist dat hij dit zou mogen doen. Ik hou zo erg van de crew en ga degenen missen die moesten vertrekken voor seizoen 3."

Hoewel het derde seizoen niet formeel besteld zou zijn, is bekend dat de studio de producenten toestemming gaf meteen aan de slag te gaan met het derde seizoen.

Dat seizoen 2 en 3 back-to-back opgenomen zouden worden, hoorden we later pas van acteur John de Lancie die te zien is als Q. "Q keert terug", vertelde hij. Vervolgens onthulde hij dat "we seizoen twee en drie tegelijk opnemen nu."

Begin volgend jaar moet het tweede seizoen van de serie van start gaan met elke week een nieuwe aflevering.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Y: The Last Man' heeft nu al een einde in zicht
Series / Nieuws

'Y: The Last Man' heeft nu al een einde in zicht

De serie Y: The Last Man was jaren in de maak en komt er in september dan eindelijk.

Eliza Clark, de showrunner van de aankomende televisieverfilming van de comic Y: The Last Man, weet nu al hoeveel seizoenen de serie zou moeten duren. En dat is eigenlijk helemaal niet zo gek lang.

De comic van Brian K. Vaughan en Pia Guerra volgt Yorick Brown. Hij is de enige overlevende van een mysterieuze ziekte waardoor elk zoogdier op Aarde met een Y-chromosoom om het leven komt. Althans, hij overleeft samen met zijn aapje Ampersand.

Vijf of zes seizoenen
Tijdens een interview vertelde Clark dat ze denkt dat de zo'n "vijf of zes seizoenen" nodig zal hebben om de 60 issues tellende comics goed te verfilmen. Maar vijf seizoenen is waar ze ongeveer op zou mikken.

"Zonder iets weg te willen geven, is de comic een geweldige template om mee te werken. Maar de serie zal zo zijn eigen twists hebben. Over het algemeen denk ik dat televisie op z'n sterkst is als je ongeveer vijf seizoenen hebt," aldus de showrunner.

Het eerste seizoen begint met de grote ramp en de weken daarna in de Verenigde Staten. Die nasleep ziet er behoorlijk interessant uit, en volgens Clark zal na het eerste seizoen breder gekeken worden. Ook komen er meer sprongen in de tijd en wordt het meer een genreserie naarmate de boel vordert.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.