'The Last of Us'-bedenker krijgt grote rol bij de serie van HBO

Neil Druckmann mag ook afleveringen van The Last of Us gaan regisseren.

Jim Pedd, 19 september 2021 10:31

Sinds de ontwikkeling van HBO-serie The Last of Us begonnen is, heeft de schrijver en regisseur van de game waar deze op gebaseerd is - Neil Druckmann - grote betrokkenheid bij het project.
Druckmann is een van de uitvoerend producenten en schrijvers van het project. Bovendien werkt hij eraan samen met Craig Mazin. Nu blijkt dat Druckmann ook een tijd achter de camera's van de serie heeft gestaan en een aflevering heeft mogen regisseren.

Een van de regisseurs
Uit een document van de Directors Guild of Canada blijkt dat Druckmann een van de regisseurs is. Hoeveel afleveringen hij maakt is niet zeker.

Wel zien we zijn naam naast die van Craig Mazin, Peter Hoar, Kentemir Balagov en Jasmila Zbanic staan. Zij zijn andere regisseurs die helpen de tien afleveringen van het eerste seizoen gemaakt te krijgen. Sinds juli dit jaar zijn die bezig en ze duren tot juni 2022.

Druckmann heeft dus een soort promotie gemaakt, want hij regisseerde niet eerder een aflevering van een serie. Wel maakte hij de cut scenes van de serie van HBO. Dat gebeurde via motion capture, dus hij had wel al enige ervaring met het maken van series.

Het is nog niet bekend wanneer The Last of Us te zien is op HBO.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The last of Us, HBO, Neil Druckmann, Craig Mazin

Populair nieuws