Waarom is Boba Fett zo bizar populair?

Waarom is Boba Fett zo bizar populair?

Dave Filoni vertelt over de serie The Book of Boba Fett.

Jim Pedd, 19 december 2021 om 09:15

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Boba Fett is de afgelopen jaren behoorlijk populair gebleken. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de aankomende release van de serie The Book of Boba Fett op Disney+.
In een interview legt schrijver en regisseur Dave Filoni uit waarom hij denkt dat het personage zo populair is gebleven in de popcultuur. Het personage werd bedacht door George Lucas, in samenwerking met art director Joe Johnston en illustrator Ralph McQuarrie. Boba Fett debuteerde in 1980 en werkte toen nog voor Jabba the Hutt.

The Book of Boba Fett
Het personage leek om het leven te komen in de film Return of the Jedi in 1983, maar bleek zijn aanvaring met de Sarlacc Pit overleefd te hebben. Sindsdien verschool Boba Fett zich op Tatooine.

In The Mandalorian was hij weer te zien en aan het einde van die serie werd een spin-off aangekondigd: The Book of Boba Fett. Dat terwijl het personage slechts zes minuten te zien was in de eerste films.

"ik denk dat het design van het kostuum, vooral de helm, iconisch is. De details, van de deuk in de kroon van de helm, de emblemen, de krassen, de mantel en de rest vertelden een breder verhaal, van het avontuur dat het personage meegemaakt had. Ik denk dat het altijd leuk is om je voor te stellen waar het heen zal gaan. En dat mogen we nu laten zien."

De serie The Book of Boba Fett is vanaf 29 december op Disney+ te zien.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Dave Filoni, The Book of Boba Fett, Boba Fett, Star Wars

Populair nieuws