search
Keren de 'Game of Thrones'-makers terug voor meer?

Keren de 'Game of Thrones'-makers terug voor meer?

David Benioff en D.B. Weiss willen niets meer maken in Westeros, echt niet.

Jim Pedd
De makers van Game of Thrones, David Benioff en D.B. Weiss, hebben er geen interesse in om terug te keren voor een van de vele geplande spin-off series die HBO in de maak heeft.

Benioff en Weiss hadden nog geen ervaring met het maken van een televisieserie toen ze in 2011 de serie Game of Thrones lanceerden. Het werd onder hun leiding een van de grootste series van de wereld, en volgde de strijdende huizen in de fantasiewereld Westeros. In 2019 kwam de serie tot een controversieel einde.

Game of Thrones-franchise
Al sinds het einde van Game of Thrones werkt HBO aan spin-offs die zich in Westeros spelen. Ooit waren er vijf in ontwikkeling en intussen is er slechts één officieel bezig met zijn eerste seizoen (House of the Dragon) en wachten we op 10.000 Ships en Dunk & Egg.

Maar zouden de twee terug willen keren? Nee. In een interview vertelden ze:

"Uiteindelijk hebben we ongeveer 11 jaar in die serie gestoken. Dat was elke dag, dag in dag uit, die serie maken. Het beste decennium van ons leven en dat voelt nog altijd als een droom," aldus de twee tegenover EW.

"We zijn inmiddels op een plek aanbeland dat we weten dat we het einde hebben bereikt van wat logisch voelde voor ons om betrokken te zijn bij die wereld. Het was voor ons tijd om verder te gaan, opgewonden en bang te worden van het opbouwen van iets anders, heel veel andere dingen."

"We hebben meer Game of Thrones-series nooit gezien als iets logisch om bij betrokken te zijn."

Game of Thrones zie je op HBO Max.Aanbevolen artikelen