Forse kritiek op Disney+ wegens toevoegen Netflix-series

Forse kritiek op Disney+ wegens Netflix-series

Disney zou te bloederige series hebben toegevoegd aan het aanbod van zijn streamingdienst, stellen overijverige ouders.

Jim Pedd, 12 maart 2022 13:45

Marvel-fans zijn blij dat hun franchise weer iets completer is geworden. De series rond Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist zijn allemaal toegevoegd aan Disney+. Maar niet iedereen is daar even blij mee.
De overijverige leden van de Parents Television Council (PTC) uiten hun zorgen over het besluit van Disney om deze series die duidelijk voor volwassenen zijn toe te voegen aan het aanbod van Disney+. Volgens hen is dit het einde van het Disney-merk.

Niet familievriendelijk
"Gedurende meer dan 98 jaar is het Walt Disney Company synoniem met het woord familievriendelijk. Ik kan mij geen andere corporatie in de Amerikaanse geschiedenis heugen die meer gebouwd heeft over de rug en de portemonnee van ouders en families," aldus voorzitter Tim Winter in een statement.

"Het platform Disney+ heeft zichzelf logischerwijs in de markt gezet als een familievriendelijke streamingdienst en ouders hebben hun vertrouwen geplaatst in Disney om precies dat te leveren."

Winter: "Het past helemaal niet bij het merk Disney+ om TV-MA en R-rated programma's toe te voegen aan het platform, alleen maar om de omzet uit abonnementen te verhogen. Dus wat krijgen we nog meer? Live stripteases in Fantasyland in Disney World?"

Disney heeft zelf nog niet gereageerd op de kritiek. Vanaf 16 maart zijn de eerder genoemde series op Disney+ te zien.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Disney Plus, Disney, Netflix, marvel, The Defenders, Daredevil

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws