search

Ons nieuws van zaterdag 12 maart 2022

Nieuw op Prime Video: Het tweede seizoen van sciencefictionserie 'Upload'
Series / Nieuws

Nieuw op Prime Video: Het tweede seizoen van sciencefictionserie 'Upload'

Het nieuwe seizoen van de komische sciencefictionserie is vanaf vandaag te streamen...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ben jij ook één van de vele fans die reeds enige tijd aan het wachten zijn op de komst van het tweede seizoen van de komische sciencefictionserie Upload? Dan is er nu goed nieuws! Dat tweede seizoen is namelijk vanaf nu te streamen op Prime Video!

De serie Upload speelt zich af in de nabije toekomst. In deze tijd is de technologie uiteraard heel wat meer ontwikkeld dan op vandaag het geval is. Eén van de innovaties die het levenslicht heeft gezien maakt het mogelijk voor mensen om zichzelf te uploaden naar een hiernamaals. Welk hiernamaals? Dat mogen ze helemaal zelf kiezen!

De hoofdrolspeler in de reeks is Nathan Brown. Hij is een app-ontwikkelaar die na een ongeval met de auto snel moet bepalen wat zijn lot wordt. In het tweede seizoen zal Nathan opnieuw met een ingewikkeld dilemma worden geconfronteerd.

7 afleveringen
Het tweede seizoen van Upload bestaat uit zeven gloednieuwe afleveringen. Amazon zelf heeft laten weten dat het nieuwe seizoen vol zit met niet alleen nieuwe concepten, maar ook met heel wat humor en... satire!

De cast bestaat uit namen zoals bijvoorbeeld Robbie Amell, Andy Allo evenals Allegra Edwards, Zainab Johnson en Kevin Bigley. Ook Andrea Rosen heeft een plaatsje in de cast.

Voor beide seizoenen geldt dat ze te bekijken zijn op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie NPO Start-serie 'Deceit'
Recensie

Recensie NPO Start-serie 'Deceit'

Een Britse moordzaak uit 1992 leidde tot een unieke en spannende undercoveroperatie. Deze dramatisering is dat allesbehalve.

Regisseur: Niall MacCormick | Cast: Niamh Algar (Sadie Byrne), Eddie Marsan (Paul Britton), Sion Daniel Young (Colin Stagg), Harry Treadaway (Keith Pedder), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 47 minuten | Jaar: 2021

"Wilt u melk in uw thee?" vraagt de forensisch deskundige aan politierechercheur Sadie Byrne. "En wilt u dan eerst de melk of eerst de thee?" luidt zijn vervolgvraag bij hun kennismakingsgesprek. "Wilt u dat ik de melk voor u door de thee roer?" Als zij bevestigend antwoordt, mompelt de expert: "Hmmm, interessant."

Deze interessantdoenerige conversatie is illustratief voor de op ware feiten gestoelde vierdelige Britse serie Deceit. Byrne moet van de deskundige een profiel zien te verkrijgen van de moordenaar van Rachel Nickell. Deze jonge vrouw werd in het bijzijn van haar zoontje op brute wijze vermoord in een park in Londen en daarna verkracht.

De zaak maakt begrijpelijkerwijs veel los in de Britse samenleving en maandenlang tast de politie in het duister. Dan valt de verdenking op de zonderlinge Colin Stagg. Zijn persoonlijkheid vinkt alle hokjes aan. Er moet alleen nog even een bekentenis worden losgepeuterd. Een klassiek geval van tunnelvisie is geboren. Byrne besluit contact te leggen met Stagg, waarbij ze inhaakt op een reactie die de man stuurde naar aanleiding van een contactadvertentie.

Het resulteert in wanhopige pogingen om de zielenroerselen van Stagg naar boven te krijgen, waarbij de pers de rechercheurs in de nek hijgt. Compleet met een forensisch expert, het aannemen van een alias door Byrne en donkere seksuele fantasieën doet deze Channel 4-serie on-Brits aan. Hier komt bij dat de jonge rechercheur niet alleen hongerig is naar erkenning voor haar undercoverwerk, maar ook emotioneel worstelt met zichzelf en haar nieuwe verdachte.

Met de feiten wordt, met name ingegeven door juridische complicaties, een loopje genomen. Er is niet alleen overdadig gedramatiseerd, maar ook zijn personages en omstandigheden verzonnen en aangepast. Het heeft geleid tot een schematisch plot vol absurde elementen en pathetische ontwikkelingen.

Hoofdrolspeelster Niamh Algar probeert er nog het beste van te maken. Ze speelt een vrouw die overloopt van de tegenstrijdigheden. De ene keer lijkt ze bikkelhard en gaat ze vastberaden op haar doel af, om een moment later weer stijf van de drank aan alles en iedereen te twijfelen. Het lijkt wellicht in lijn met de rechercheur waarop ze is gebaseerd, die begin dertig door alle stress haar badge aan de wilgen hing, maar een solide personage is het niet.

Doordat de strategie om Stagg bij de kladden te vatten tot in den treure door de rechercheurs wordt voorbesproken en deze vervolgens op weinig tegenslag stuit, wordt een verhaal zonder verrassingen verteld. Dat de verdachte klakkeloos lijkt te vallen voor de doorzichtige tactiek van Byrne is een wonder. Het is dat dit waargebeurd is, want de geloofwaardigheid komt zwaar onder druk te staan.

Deceit is vooral ongelooflijk degelijk en kleurt ondanks de brute misdaad als uitgangspunt en de morbide fantasieën die worden uitgewisseld keurig binnen de lijntjes. Het is een prima serie om te bekijken na een zware werkweek, maar zoals de teksten aan het einde die de ware betrokkenen portretteren suggereren had de echte Rachel Nickell beter verdiend.

★★☆☆☆

Deceit is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Knotsgekke eerste trailer 'The Boys' seizoen 3
Series / Nieuws

Knotsgekke eerste trailer 'The Boys' seizoen 3

Het derde seizoen van The Boys start op 3 juni op Prime Video!

Prime Video heeft de eerste trailer vrijgegeven voor het derde seizoen van The Boys, de bikkelharde superheldenserie gebaseerd op de comics van Garth Ennis en Darick Robertson. Check de beelden hieronder!

The Boys speelt zich af in een universum waar superkrachtige personen door het grote publiek als helden worden erkend en werken voor het machtige bedrijf Vought International dat hen in de markt zet en er geld mee verdient.

Buiten hun heroïsche persona's zijn de meesten arrogant en corrupt. De serie richt zich voornamelijk op twee groepen: de Seven, het belangrijkste superheldenteam van Vought, en de gelijknamige Boys, burgerwachten die Vought en zijn corrupte superhelden ten val willen brengen.

De serie heeft een cast bestaande uit Karl Urban, Jack Quaid, Laz Alonso, Tomer Capon en Karen Fukuhara als de burgerwachten. Antony Starr, Erin Moriarty, Dominique McElligott, Chace Crawford, Jessie T. Usher en Nathan Mitchell zijn in het eerste seizoen de "Seven".

Trailer voor seizoen 3 van The Boys
In deze teaser trailer hoor je de nieuwste single van Imagine Dragons: Bones. Seizoen 3 is 3 juni beschikbaar op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave beelden tonen duistere 'Moon Knight'
Series / Video/clip/featurette

Gave beelden tonen duistere 'Moon Knight'

De volgende Marvel-serie komt er eind deze maand alweer aan.

In november en december werd de serie Hawkeye op Disney+ gezet en sindsdien is het voor de fans wachten op een nieuw avontuur. Dit wordt de duistere serie Moon Knight dat weer een heel ander deel van het Marvel Cinematic Universe gaat laten zien.

In Moon Knight een compleet nieuw personage. Marc Spector, een huurling die lijdt aan een dissociatieve identiteitsstoornis, wordt betrokken bij een dodelijk mysterie waarbij Egyptische goden betrokken zijn. Ondertussen heeft hij te dealen met zijn meerdere identiteiten, zoals Steven Grant.

Spector wordt gespeeld door Oscar Isaac, die je kent uit onder meer de Star Wars-vervolgfilms. Een belangrijk ander personage wordt ingevuld door Ethan Hawke. Hij is Arthur Harrow, een religieuze fanatiekeling en sekteleider die verbonden is met de god Ammit en Moon Knight ziet als een obstakel "de wereld te genezen".

Video: Introducing Moon Knight
Hieronder zie je nu de special look 'Introducing Moon Knight' met beelden uit de zesdelige serie en interviews. Vanaf 30 maart zet Disney+ de afleveringen van de Marvel-serie online.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu al trailer voor 'Young Rock' seizoen 2
Series / Trailer

Nu al trailer voor 'Young Rock' seizoen 2

Het gaat snel. De serie over Dwayne "The Rock" Johnson start al bijna met seizoen twee.

Verleden jaar februari debuteerde de serie Young Rock op de zender NBC en nu is het alweer tijd voor het nieuwe seizoen. Hieronder zie je de trailer voor seizoen twee.

De sitcom speelt zich af tijdens een raamverhaal waarin Johnson zich kandidaat stelt voor de presidentsverkiezingen van 2032 in de Verenigde Staten. Elke aflevering omvat Johnson die deelneemt aan een interview of ander gesprek dat leidt naar een flashback naar een van de drie perioden van Johnson's leven.

We zien Johnson als een tienjarige in Hawaï, als middelbare scholier in Pennsylvania en als student en footballer aan de Universiteit van Miami. Af en toe zijn er afleveringen waarin alle drie de perioden worden getoond.

Seizoen 2 start aankomende woensdag
Hieronder zie je de trailer voor seizoen twee, die op de Twitter-pagina van Johnson verscheen. Overigens verscheen afgelopen december de speciale aflevering "A Christmas Peril", die gezien wordt als de aftrap van seizoen twee.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weer een bekende schurk in 'The Flash'!?
Series / Nieuws

Weer een bekende schurk in 'The Flash'!?

The Flash krijgt het nog moeilijk in zijn mogelijk laatste seizoen op The CW.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Rick Cosnett's Eddie Thawne had geen grote rol in de midseason première van The Flash seizoen 8. Maar het gevallen personage keert terug voor meer afleveringen.

Na een vrij lange periode zonder afleveringen, is The Flash eindelijk terug. De serie liet onder meer een avontuur van Bart en Nora West-Allen, a.k.a. Impulse en XS, zien. Zij bezochten het jaar 2013 en die verhaallijn diende als manier om Detective Thawne terug te brengen.

The Flash seizoen 8
Hoewel dit oorspronkelijk gepland stond als een 'flashback'-terugkeer en meer niet, blijkt dat het Arrowverse grotere plannen heeft voor Cosnett. De voormalig vaste aanwezige is in minimaal drie afleveringen te zien.

Hoe hij terugkeert en in welke nieuwe aflevering is niet bekend. Maar Cosnett speelt naar verluidt meerdere verschillende personages van The Flash.

Showrunner Eric Wallace vertelde: "Ik zal alleen dit zeggen: Nee, we blijven niet in het verleden. Maar ja: Eddie is terug. Ik vraag mij af hoe? [Lacht] Dat is een verhaal. Nee. Nee, dit is een heel, heel ander verhaal. Opnieuw. Geen spoilers hier, maar laat ik zeggen dat Eddie's terugkeer na 806 anders is dan je verwacht."

The Flash zie je op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Guy Ritchie's 'The Gentlemen' wordt een serie
Series / Nieuws

Guy Ritchie's 'The Gentlemen' wordt een serie

Ritchie zal zelf de eerste twee afleveringen van de serie voor zijn rekening nemen als regisseur.

Netflix staat op het punt om het groene licht te geven voor een serie gebaseerd op Guy Ritchie's succesvolle zwartgallige misdaadfilm The Gentlemen.

De filmversie werd oorspronkelijk gepitcht als een serie voordat het een film werd. In de film zagen we kleurrijke acteerprestaties, waaronder Hugh Grant als een gladde journalist, Colin Farrell als een vechtcoach in een trainingspak en Charlie Hunnam als een harde jongen.

Een onverwacht succes
Naast de genoemde acteurs zagen we in The Gentlemen ook acteurs als Matthew McConaughey, Henry Golding, Jeremy Strock, Eddie Marsan en Michelle Dockery. De film kostte 22 miljoen dollar, maar was goed voor een wereldwijde opbrengst van 115 miljoen dollar.

Ritchie schreef mee aan het script van de pilot-aflevering, zal fungeren als uitvoerend producent én zal de eerste twee afleveringen regisseren. Het is een productie van Miramax TV.

Dit is overigens de eerste keer in lange tijd dat Ritchie bij een tv-serie is betrokken. Hij had namelijk niks te maken met Crackle's serie gebaseerd op zijn film Snatch.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Forse kritiek op Disney+ wegens toevoegen Netflix-series
Series / Nieuws

Forse kritiek op Disney+ wegens toevoegen Netflix-series

Disney zou te bloederige series hebben toegevoegd aan het aanbod van zijn streamingdienst, stellen overijverige ouders.

Marvel-fans zijn blij dat hun franchise weer iets completer is geworden. De series rond Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist zijn allemaal toegevoegd aan Disney+. Maar niet iedereen is daar even blij mee.

De overijverige leden van de Parents Television Council (PTC) uiten hun zorgen over het besluit van Disney om deze series die duidelijk voor volwassenen zijn toe te voegen aan het aanbod van Disney+. Volgens hen is dit het einde van het Disney-merk.

Niet familievriendelijk
"Gedurende meer dan 98 jaar is het Walt Disney Company synoniem met het woord familievriendelijk. Ik kan mij geen andere corporatie in de Amerikaanse geschiedenis heugen die meer gebouwd heeft over de rug en de portemonnee van ouders en families," aldus voorzitter Tim Winter in een statement.

"Het platform Disney+ heeft zichzelf logischerwijs in de markt gezet als een familievriendelijke streamingdienst en ouders hebben hun vertrouwen geplaatst in Disney om precies dat te leveren."

Winter: "Het past helemaal niet bij het merk Disney+ om TV-MA en R-rated programma's toe te voegen aan het platform, alleen maar om de omzet uit abonnementen te verhogen. Dus wat krijgen we nog meer? Live stripteases in Fantasyland in Disney World?"

Disney heeft zelf nog niet gereageerd op de kritiek. Vanaf 16 maart zijn de eerder genoemde series op Disney+ te zien.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' seizoen 8 kan het einde zijn
Series / Nieuws

'The Flash' seizoen 8 kan het einde zijn

Het Arrowverse lijkt ondertussen toch een beetje op zijn retour te zijn en dat blijkt ook nu wel.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Flash keerde afgelopen woensdag terug van een maandenlange pauze. De serie lanceert daarmee een nieuw verhaal voor de langlopende The CW-serie, die inmiddels alweer een kleine tien jaar draait.

Maar gevreesd wordt dat The Flash richting het einde gaat. De serie heeft nog geen negende seizoen gekregen, wat geldt voor de meeste series in de Arrowverse-franchise. Wel wordt gesproken over een mogelijk negende seizoen, waar acteur Grant Gustin dan voor zou terugkeren.

Toch het einde?
Tegelijk valt op dat volgens showrunner Eric Wallace de finale van het achtste seizoen het einde zou kunnen vormen voor de serie.

"We schrijven momenteel de finale van het seizoen. En ik kan je zeggen dat tegen het einde van seizoen 8 alles netjes afgerond is, zodat we fris en schoon kunnen beginnen, mochten we de kans hebben een negende seizoen te maken", aldus Wallace.

Hij vertelt dat hij al een paar jaar weet wat het einde moet zijn van The Flash. "We komen nu tot het einde van een plan voor drie jaar dat ik had voor de serie, met seizoenen 6, 7 en 8. Maar het echte einde, nou ja, ik moet er twee schrijven, omdat ik niet weet wat de toekomst brengt. Ik weet waar ik op hoop, namelijk dat er een negende seizoen komt. Maar ik moet ervoor zorgen dat de verhaallijnen afgerond zijn, afhankelijk van waar het heen gaat. Maar dan moet ik ook een teaser opnamen die nog een jaar op kan zetten. Dus dat is wel een uitdaging.'

The Flash zie je op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'The Walking Dead'-serie vindt het universum opnieuw uit
Series / Nieuws

Nieuwe 'The Walking Dead'-serie vindt het universum opnieuw uit

The Walking Dead komt met een serie over Negan en Maggie die alles gaat veranderen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De The Walking Dead spin-off Isle of the Dead gaat de franchise compleet opnieuw uitvinden. Daar hint acteur Jeffrey Dean Morgan op.

In Isle of the Dead reizen Morgans Negan en Lauren Cohans Maggie Rhee samen door een post-apocalyptisch Manhattan. We krijgen daarmee een "niet eerder geziene en gestoorde wereld binnen het TWD-universum te zien" volgens uitvoerend producent Scott Gimple. Die wordt geleid door showrunner Eli Jorné voor AMC Studios, dat de franchise groen licht gaf voor deze uitbreiding in 2023.

Isle of the Dead
"Lauren en ik zijn echt enorm opgewonden," vertelde Morgan over de serie. "Het verhaal is echt geweldig. We gaan de wereld van The Walking Dead zoals je die nu kent opnieuw uitvinden. Ik kan niet wachten tot jullie meegaan naar het Isle of the Dead met ons."

Gimple bedacht eerder de serie The Walking Dead: World Beyond, die al locaties in New York State verkende. De Isle of the Dead-serie verkent voor het eerst Manhattan zoals dat er nu bij ligt, helemaal overlopen door de zombies.

Dat Maggie en Negan samenwerken is bijzonder. De twee hebben een nogal groot vijandschap dat nu voorbij lijkt te zijn. Immers werkten ze al samen om Alexandria te redden. Maar recent zagen we hoe Negan uit zichzelf besloot naar een andere plek te gaan en zo de wraak van de weduwe niet over zich heen te laten komen.

Isle of the Dead is volgend jaar te zien.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better Call Saul' neemt een duistere wending in seizoen 6
Series / Nieuws

'Better Call Saul' neemt een duistere wending in seizoen 6

De serie Better Call Saul klinkt heerlijk duister in deze synopsis voor het laatste seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Bob Odenkirk keert nog eenmaal terug als Saul Goodman voor het laatste seizoen van de televisieserie Better Call Saul. Deze week kwam AMC met de eerste trailer voor het zesde en laatste seizoen van de Breaking Bad-prequel.

Better Call Saul keert op 18 april terug op AMC met de eerste twee afleveringen van het zesde seizoen. De serie kreeg nu ook een synopsis.

Better Call Saul seizoen 6
Sinds het begin is Better Call Saul een behoorlijk opvallende serie. We hebben zowel een prequelverhaal, dat zich voor de gebeurtenissen van Breaking Bad afspeelt en we hebben een verhaal dat zich daarna afspeelt.

Dit seizoen concentreert zich natuurlijk net als de rest met name op dat eerste deel: de prequel, die vertelt hoe Jimmy McGill van een schaduwachtige en sullige advocaat verwerd tot misdadiger Saul Goodman.

Dit laatste seizoen van Better Call Saul rondt de gecompliceerde reis en transformatie van zijn gecompromitteerde held Jimmy McGill in de misdaadadvocaat Saul Goodman af. Van het kartel tot de rechtbank, van Albuquerque tot Omaha, seizoen 6 volgt Jimmy, Saul en Gene en de complexe relatie van Jimmy met Kim, die middenin haar eigen existentiële crisis zit. Ondertussen raken Mike, Gus, Nacho en Lalo verzeild in een kat-en-muis spel met levens in het geding.

Better Call Saul zie je nu op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ kwam met 8 nieuwe series deze week
Series / Featured

Disney+ kwam met 8 nieuwe series deze week

Check hier het complete lijstje met alle nieuwe toevoegingen aan het aanbod van Disney+.

Disney+ heeft een hele rits nieuwe series toegevoegd. Het zijn acht toevoegingen en dan met name televisieseries met nieuwe afleveringen, zoals we inmiddels wel gewend zijn van de streamingdienst. Check hieronder het lijstje.

Air Crash Investigation (seizoen 9): Deze serie onderzoekt vliegtuigongelukken om te ontdekken hoe en waarom ze zijn gebeurd.

Mixed-ish (S02E09): Alicia koopt een dure handtas.

Our Kind of People (S01E04): Angela bereidt zich voor op de grote opening van Eve's Crown.

Pam & Tommy (S01E08): Een brutale jonge internetondernemer komt in beeld en verandert alles.

Queens (S01E09): Lauren krijgt te maken met een te fanatieke fan.

Snowdrop (S01E09 en S01E10): Yeong-ro vertrouwt Soon-ho's bedoelingen niet en wil ontsnappen met Lee Gang-mu. | Na bevel van Lee Gang-mu gaat Jang Han-na op zoek naar het geheim achter de gijzelingscrisis.

The Proud Family: Louder and Prouder (S01E04): Penny en Oscar krijgen ruzie als er een nieuw gezin in de buurt komt wonen.

The Walking Dead (S11E11): Eugene zoekt Stephanie nadat ze vermist raakt.

This Is Us (Seizoen 1-6): In deze verfrissend eerlijke, provocerende serie wordt een groep unieke mensen gevolgd wiens paden en levensverhalen elkaar op vreemde manieren kruisen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom de 'Obi-Wan Kenobi'-schrijver ontslagen werd
Series / Nieuws

Waarom de 'Obi-Wan Kenobi'-schrijver ontslagen werd

En waarom fans van Star Wars zich daar heus geen zorgen over hoeven te maken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans wachten al lange tijd op meer Obi-Wan Kenobi-avonturen. De Jedi was voor het laatst te zien in 2005 in de film Star Wars: Revenge of the Sith.

De serie rond Kenobi werd aangekondigd en kreeg toen Hossein Amini als hoofdschrijvers. Maar een paar maanden voor de productiestart werd hij vervangen door Joby Harold. Dat baarde fans nogal zorgen, want waarom gebeurde dat?

Geen zorgen maken
In een uitgebreid interview met Entertainment Weekly gaat Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy nu daar op in. Zij vertelde dat Hossein Amini inderdaad oorspronkelijk een film had geschreven en gevraagd is om er een serie van te maken.

Maar de stijl van de oorspronkelijke plannen bleken niet gemakkelijk te vertalen naar een serie.

"We wilden uiteindelijk een hoopgevend verhaal vertellen," deelde Kennedy. "En dat is moeilijk als je begint met een personage dat verkeert in de staat waar Obi-Wan in verkeert na Revenge of the Sith. Dat is een behoorlijk duistere tijd. Je kunt niet met de toverstok zwaaien en dan elke schrijver een verhaal laten maken dat reflecteert wat je wil voelen."

En dus is in goed overleg besloten iemand anders in te huren voor Obi-Wan Kenobi. De show is in mei te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cast 'National Treasure' van Disney+ eindelijk onthuld
Series / Foto's

Cast 'National Treasure' van Disney+ eindelijk onthuld

Disney+ werkt druk aan een serie rond National Treasure van Nicolas Cage. Dit is de cast.

De cast van de National Treasure-serie van Disney+ is onthuld. Tijdens de The Walt Disney Company's jaarlijkse webcast voor aandeelhouders kregen we een eerste foto te zien, die nu ook officieel online gezet is.

De serie is een spin-off van de films met Nicolas Cage, maar moet het zonder zijn aanwezigheid doen. We zien een heel nieuwe generatie van puzzels oplossende schattenjagers: Jess Morales (Total Eclipse's Lisette Alexis), Tasha (Flatbush Misdemeanorss Zuri Reed), Ethan (Lady Birds Jordan Rodrigues) en Oren (City on a Hills Antonio Cipriano). Samen gaan de vier vrienden op een avontuur om de waarheid te achterhalen over hun verleden en een Pan-Amerikaanse schat te redden.

National Treasure-serie
Jess is de hoofdpersoon van National Treasure. Zij wordt omschreven als een DREAMer, die op zoek is naar antwoorden over haar familie en haar oorsprong.

Dankzij haar talent voor het ontrafelen van raadsels en oplossen van puzzels, ontdekt ze vanalles over haar eigen verborgen verleden, evenals de waarheid over haar ouders en verbinding met een lang geleden verloren geraakte schat.

Samen met haar vrienden moet Jess de stijlvolle zakenvrouw en avonturier Billie (Catherine Zeta-Jones), een badass miljardair en expert op de zwarte markt, het hoofd bieden.

Wanneer de National Treasure-serie te zien zal zijn is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Forse tegenslag voor nieuwe 'The Boys'-serie
Series / Nieuws

Forse tegenslag voor nieuwe 'The Boys'-serie

Een aantal van de castleden van de The Boys-serie zijn opgestapt, maar waarom dan?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De aankomende The Boys spin-off van Prime Video heeft twee van zijn oorspronkelijke castleden verloren. Dat horen we vandaag via Prime Video.

Het gaat om Aimee Carrero en Shane Paul McGhie, die vertrokken zijn bij de momenteel nog titelloze serie. De show draait om een universiteit voor jongvolwassen superhelden, die met elkaar concurreren om contracten bij de grootste en tofste steden.

The Boys spin-off
De verwachting is dat beide rollen opnieuw gecast gaan worden. De bedoeling schijnt nog altijd te zijn dat McGhie een rol krijgt in een van de series van de franchise, maar dat nog gekeken wordt waar en welke.

Er zijn verder meerdere redenen die aangevoerd worden voor het vertrek van Carrero en McGhie. Ze zouden vooral moeite hebben gehad met het lange proces om de The Boys-serie gemaakt te krijgen.

Het duurt al meer dan een jaar tot de The Boys-serie in productie gaat, wat moeilijk is als je alsmaar zit te wachten op de productiestart zodat je ook echt werk hebt. Verder schijnen de twee showrunners, Michele Fazekas en Tara Butters, hun personages fors veranderd te hebben.

De spin-off van The Boys wordt neergezet als een R-rated serie die de levens van hormonale, competitieve Supes verkent, die hun fysieke, seksuele en morele grenzen op de proef stellen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi'-serie toch geen miniserie
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi'-serie toch geen miniserie

De Star Wars-serie met Ewan McGregor in de hoofdrol schijnt een tweede seizoen te kunnen krijgen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Obi-Wan Kenobi-serie is bedacht als een miniserie voor Disney+. Maar Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy sluit niet uit dat er een tweede seizoen van de serie komt.

De serie is in mei te zien op streamingdienst Disney+. Ooit waren er plannen om een film te maken over Obi-Wan Kenobi, maar nadat de film Solo: A Star Wars Story flopte, besloot Disney er een serie van te maken.

Obi-Wan Kenobi seizoen 2!?
De serie Obi-Wan Kenobi duikt in het verhaal van de beroemde Jedi, tien jaar nadat hij in zelfopgelegd ballingschap op woestijnplaneet Tatooine ging. Daar waakt hij nu over Luke Skywalker.

Maar waar de serie bedacht is als een miniserie met zes afleveringen, leren we via Entertainment Weekly dat gedacht wordt aan een tweede seizoen. Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy vertelt in een interview dat Lucasfilm denkt over een tweede reeks.

"Daar is zeker over gesproken. Vooral omdat iedereen bij elkaar kwam en oprecht een geweldige tijd had," begon Kennedy.

"Ewan had het fantastisch, wat ook geldt voor Hayden. Dus vanuit dat perspectief zou iedereen willen zien dat het ook hierna doorgaat. Maar we moeten ook denken over de vraag waarom we dat zouden doen. Als we besluiten meer te doen met Obi-Wan, moeten we antwoord kunnen geven op de vraag 'waarom'."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' brengt fanfavoriet personage terug
Series / Nieuws

'The Mandalorian' brengt fanfavoriet personage terug

Hij werd doodgewaand, maar The Mandalorian weet nu al een manier om IG-11 terug te brengen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het lijkt erop dat IG-11 een 'Palpatine' uithaalt voor The Mandalorian seizoen 3. De voormalig premiejagende robot, ingesproken door Taika Waititi, werd een geliefd personage met een onverwachte maar welkome 'redemption arc'.

In The Mandalorian werd IG-11 opnieuw geprogrammeerd door Kuiil, en besloot hij zich te wijden aan het beschermen van Grogu en zijn vader. Hij leek zichzelf uiteindelijk op te offeren, en werd een onverwachte held in het verhaal van Din Djarin.

The Mandalorian seizoen 3
Sinds het offer van IG-11 is hij fanfavoriet en hoopten mensen al op een terugkeer. Nou, dat lijkt er zomaar eens in te zitten.

Making Star Wars beweert op basis van anonieme bronnen - en doorgaans is deze fansite goed geïnformeerd - dat het gepantserde lichaam van IG-11 zal dienen als een 'mech' pak voor Grogu, waarbij hij erin zit en assistentie kan krijgen van de robot.

Of het de 'oude' bekende IG-11 is, of een andere IG is niet bekend, maar de crew zou naar het pak refereren als IG-11.

Met dit gerucht lijkt het erop dat er meer op het spel staat in dit nieuwe seizoen van de serie. The Mandalorian seizoen 1 en 2 zie je nu op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.