Nieuwe Netflix-serie breekt alle records

Nieuwe Netflix-serie breekt alle records

Bridgerton laat zien dat het de meest populaire serie op Netflix is en voorlopig blijft.

Jim Pedd, 31 maart 2022 09:47

Het eerste seizoen van Bridgerton bleek een internationaal fenomeen voor Netflix toen het gelanceerd werd in december 2020. Er was grote benieuwdheid over de vraag of een tweede seizoen die populariteit zou kunnen matchen.
Afgelopen vrijdag werd dat tweede seizoen van Bridgerton gelanceerd. En nu al blijkt het de records van de streamingdienst gebroken te hebben.

Bridgerton-records
The Hollywood Reporter meldt dat de serie Bridgerton in zijn eerste drie dagen al 193 miljoen uur bekeken is door abonnees. Dat is het grootste openingsweekend van een engelstalige Netflix Original.

Het acht afleveringen tellende seizoen kwam ook in 92 van de 93 landen die van toepassing zijn (waar Netflix ranglijsten publiceert) in de top tien in zijn eerste dagen. Japan is het land waar dat niet zo is.

De serie kwam bijna helemaal bovenaan; La Casa de Papel heeft met het laatste deel en vijfde seizoen het record in handen met 201,9 miljoen uren in het eerste weekend.

Dat Bridgerton zo goed scoort is weer een groot succes voor Shonda Rhimes, die wederom een succes in handen heeft en voorlopig door mag gaan (er zijn al twee aanvullende seizoenen besteld en ze mag ook een spin-off over Queen Charlotte maken).
Bron: THR

Lees meer over: Bridgerton, Netflix, kijkcijfers, Squid game

Populair nieuws