'House of the Dragon' verbreekt 'Game of Thrones'-traditie

'House of the Dragon' verbreekt traditie

House of the Dragon gooit het over een andere boeg op HBO.

Jim Pedd, 1 april 2022 19:16

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De releasedatum van House of the Dragon is bevestigd. De spin-off wijkt nu al van een Game of Thrones-traditie af.
House of the Dragon wordt ontwikkeld door Ryan Condal, in samenwerking met schrijver George R.R. Martin, die het boek Fire & Blood schreef, dat als basis voor de serie dient. We volgen de gloriejaren van de familie Targaryen, die heerst over de Seven Kingdoms en betrokken raakt bij een burgeroorlog die de familie en Westeros zal verschueren. Op 21 augustus 2022 gaat House of the Dragon van start.

House of the Dragon
Game of Thrones had een heel andere traditie. De serie ging in april 2011 van start op HBO en vrijwel elk seizoen daarna debuteerde rond dezelfde tijd. De meeste seizoenen begonnen in april, met seizoen 3 als uitzondering dat op 31 maart 2013 gelanceerd werd.

Pas bij seizoen 7 veranderde HBO de traditie, door het zevende seizoen in de maand juli te lanceren. Seizoen 8 ging weer terug naar april als releasemaand.

Nu blijkt de serie House of the Dragon het weer over een andere boeg te gooien. Gek is dat niet, als je kijkt naar de enorme tijd die men nodig heeft voor de post-productie.

House of the Dragon zal mede door deze releasedatum niet meer makkelijk mee kunnen doen met de Emmy Awards, maar daar zal HBO wel iets voor verzinnen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of the Dragon, HBO, HBO Max, George RR Martin, Game of Thrones

Populair nieuws