search

Ons nieuws van vrijdag 1 april 2022

Eerste indruk 'Moon Knight'
Series / Featured

Eerste indruk 'Moon Knight'

De eerste aflevering van de zesde Marvel-serie van Disney+ is gehuld in verwarring.

Regie: Mohamed Diab | Cast: Oscar Isaac (Steven/Marc Spector/Moon Knight), Ethan Hawke (Arthur Arrow), May Calamawy (Layla El-Faouly), e.a. | Speelduur: 47 minuten | Jaar: 2022

Het cinematische universum van stripboer Marvel is sinds de eerste film in 2008 verscheen alsmaar uitgedijd. We zitten inmiddels in de vierde van de door Marvel aangeduide fasen. Sinds moederbedrijf Disney haar eigen streamingplatform heeft, zijn daar ook diverse series bijgekomen. Het ogenschijnlijk complexe Moon Knight markeert hiervan de zesde.

Op basis van de eerste aflevering die afgelopen woensdag op Disney+ verscheen kun je vooral concluderen dat er nog veel onduidelijk is en het nog alle kanten op kan gaan. Ook is nog niet helemaal helder hoe het verhaal van souvenirwinkelmedewerker Steven die lijdt aan een bijzondere vorm van een meervoudigpersoonlijkheidssyndroom precies in andere films en series past. Als dat het al doet.

De debuutaflevering komt al net zo verwarrend over als Steven zich moet voelen. Een overdreven Brits articulerende Oscar Isaac leren we kennen als een man met rituelen. Hij strooit zand rond zijn bed en beplakt de deuren van zijn appartement met blauwe tape. Dan blijkt hij in hartje Londen te wonen en zien we hem op weg naar zijn werk zijn omgeving vriendelijk groeten.

Stevens dagelijkse leven en routine lijken een en al verwarring. Hij mist een date met een collega omdat hij opeens twee dagen kwijt is. Deze heeft hij kennelijk doorgebracht in een niet nader aangeduid Alpenland waar hij door mannen met geweren op de hielen wordt gezeten en kennismaakt met een door Ethan Hawke vertolkte mysterieuze tegenstander. En dan is er nog een link met de Egyptische goden die niet alleen zijn vertegenwoordigd in het museum waar Steven werkt, maar hem ook van bijzondere krachten (welke?) lijken te voorzien en hem op de hielen zitten.

Opener The Goldfish Problem flitst werkelijk alle kanten op en kan hierdoor bij sommigen de ergernis oproepen dat hij juist nergens heengaat. Onterecht, want de makers lijken heel doelbewust nog niet te veel prijs te willen geven. Dit is een miniserie die gaandeweg concreter en duidelijker moet worden in de trant van WandaVision.

Zoals gezegd: welke kant de serie precies opgaat is lastig te duiden, vooral als je helemaal niets weet van de strips waarop Moon Knight is gebaseerd. Wel bekruipt het gevoel dat dit niet een superheld betreft met een uitgesproken superkracht zoals bijzonder ontwikkelde zintuigen, maar eerder de esoterische en psychologische vaardigheden van Doctor Strange. Al dit bewust aangelegde mysterie nodigt in ieder geval uit tot verder kijken. Hopelijk went dan ook het accent van Isaac.

Moon Knight is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De geweldige actieserie 'L.A.'s Finest' met Jessica Alba
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De geweldige actieserie 'L.A.'s Finest' met Jessica Alba

Ondertussen is helaas wel bekend dat er geen derde seizoen meer komt...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Actrice Jessica Alba hebben we uiteraard al in tal van verschillende films zien spelen. Ze schittert echter ook in de actieserie L.A.'s Finest. De twee seizoenen van deze serie zijn vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix!

L.A.'s Finest is niet zomaar de eerste, de beste serie, in tegendeel. Eigenlijk is de reeks een spin-off van de razend populaire Bad Boys films. In de reeks maken we kennis met Sydney Burnett en Nancy McKenna. Beide dames krijgen af te rekenen met de nodige problemen in hun leven, maar kunnen als partners wel steeds op elkaar rekenen. Al snel ontstaat een mooie vriendschap die beide agenten naar een hoger niveau lijkt te tillen.

Samen gaan Burnett en McKenna achter de gevaarlijkste criminelen aan in Los Angeles. Het resultaat is een vermakelijke serie die veel actie combineert met de nodige hilarische momenten.

2 seizoenen
Op streamingdienst Netflix zijn vanaf nu de eerste twee seizoenen van de reeks te bekijken. Even leek het er naar uit te zien dat er nog een extra seizoen zou verschijnen, maar die komt er uiteindelijk niet. Ondanks het feit dat de serie best vermakelijk is bleef ze toch altijd net wat onder de verwachtingen presteren. Dat geldt niet alleen voor de kijkcijfers, maar ook voor de recensies die erover zijn verschenen.

In ieder geval, wil je graag een leuke actieserie kijken met een aardig vleugje hilariteit? Dan is het bekijken van de reeks L.A.'s Finest op Netflix zeker de moeite waard.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' verbreekt 'Game of Thrones'-traditie
Series / Nieuws

'House of the Dragon' verbreekt 'Game of Thrones'-traditie

House of the Dragon gooit het over een andere boeg op HBO.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De releasedatum van House of the Dragon is bevestigd. De spin-off wijkt nu al van een Game of Thrones-traditie af.

House of the Dragon wordt ontwikkeld door Ryan Condal, in samenwerking met schrijver George R.R. Martin, die het boek Fire & Blood schreef, dat als basis voor de serie dient. We volgen de gloriejaren van de familie Targaryen, die heerst over de Seven Kingdoms en betrokken raakt bij een burgeroorlog die de familie en Westeros zal verschueren. Op 21 augustus 2022 gaat House of the Dragon van start.

House of the Dragon
Game of Thrones had een heel andere traditie. De serie ging in april 2011 van start op HBO en vrijwel elk seizoen daarna debuteerde rond dezelfde tijd. De meeste seizoenen begonnen in april, met seizoen 3 als uitzondering dat op 31 maart 2013 gelanceerd werd.

Pas bij seizoen 7 veranderde HBO de traditie, door het zevende seizoen in de maand juli te lanceren. Seizoen 8 ging weer terug naar april als releasemaand.

Nu blijkt de serie House of the Dragon het weer over een andere boeg te gooien. Gek is dat niet, als je kijkt naar de enorme tijd die men nodig heeft voor de post-productie.

House of the Dragon zal mede door deze releasedatum niet meer makkelijk mee kunnen doen met de Emmy Awards, maar daar zal HBO wel iets voor verzinnen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt 'Riverdale' ineens tot een einde!?
Series / Nieuws

Komt 'Riverdale' ineens tot een einde!?

Riverdale zou goed tot een einde kunnen komen, vindt de cast.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Riverdale-ster Cole Sprouse zegt dat de cast en klaar voor is dat de hitserie van televisiezender The CW tot een einde komt. De serie wordt gemaakt door Roberto Aguirre-Sacasa en is een verfilming van de Archie Comics.

Riverdale volgt de levens van personages als Archie Andrew, Betty Cooper en Veronica Lodge. In het heden van het stadje Riverdale proberen ze de duistere krachten die in de schaduwen verkeren te verslaan.

Riverdale
Sprouse heeft de rol van verteller Jughead Jones in de Riverdale-serie en verzorgt dit al sinds 2017 toen de serie debuteerde. In eerste instantie zagen we hoe een groepje vrienden de moord op een klasgenoot probeerde op te lossen.

In de jaren daarna verwerd het verhaal van Riverdale tot iets vrij bizars. Zo zien we een musical-aflevering, is er een invasie van buitenaardse wezens en komt er een zevende seizoen met een nog onbekend verhaal.

In een groter profiel op GQ, stelt Sprouse dat de terugkerende castleden van Riverdale klaar zijn voor het einde. Ze willen het allemaal mooi afronden en zijn er dan klaar voor om afscheid te nemen. Hoe dan ook is hij eeuwig dankbaar voor zijn tijd in de serie.

Riverdale is nu bezig met zijn zesde seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde behoorlijk wat series nieuw toe: Dit zijn ze
Series / Featured

Netflix voegde behoorlijk wat series nieuw toe: Dit zijn ze

Netflix heeft er een mooie en lekker drukke week van gemaakt.

Netflix heeft er ee mooie en behoorlijk drukke week van gemaakt. We zetten alle nieuwe toevoegingen op een rij.

The Flash (S08E08): Als een getuige een meta aanwijst als moordenares, lijkt de zaak duidelijk. Maar Barry heeft zo zijn twijfels. Ifis biedt Allegra een gênante kans.

Riverdale (S06E07): Jughead worstelt met een nieuwe realiteit. De Blossoms bloeien open. Veronica belandt in een moeilijke situatie. Betty trekt dodelijke, ongewenste aandacht.

Transformers: BotBots (1 seizoen): Als de lichten in het winkelcentrum uitgaan, begint het feest pas voor de BotBots! Deze vrolijke alledaagse voorwerpen veranderen na sluitingstijd in robots.

Mighty Express (6 seizoenen): Maak een ritje met de Mighty Express, een team van treinen en hun kindervriendjes die problemen op het spoor overwinnen door snel na te denken en samen te werken!

Snowpiercer (3 seizoenen): De aarde is bevroren. De laatste overlevende mensen wonen in een lange trein die de wereld rondcirkelt en zoeken balans "‹"‹te midden van de spanningen aan boord.

Thirty-Nine (1 seizoen): Drie beste vriendinnen steunen elkaar door dik en dun. Samen ervaren ze leven, liefde en gemis aan de vooravond van hun veertigste verjaardag.

L.A.'s Finest (2 seizoenen): In deze spin-off van 'Bad Boys' nemen twee agenten het op tegen de gevaarlijkste criminelen van de stad terwijl ze hun complexe verleden achter zich proberen te laten.

Business Proposal: Ha-ri gaat vermomd als haar vriendin naar een blind date in de hoop hem af te schrikken. Haar plan loopt mis wanneer hij haar CEO blijkt te zijn en hij een aanzoek doet.

Therme Romae Novae: Een trotse badhuizenarchitect uit het oude Rome duikt willekeurig op in hedendaags Japan waar hij zich laat inspireren door de vele badinnovaties die hij aantreft.

Super PupZ (seizoen 1): Vier pups met superkrachten werken samen om hun nieuwe vrienden en een harig buitenaards kameraadje te helpen in dit knuffelige, kosmische avontuur.

Get Organized with The Home Edit (seizoen 2): Woningorganisatie-experts Clea en Joanna helpen celebs en alledaagse klanten met het selecteren, indelen en opbergen van hun troep en zo verbluffende ruimtes te maken.

Trivia Quest: Geschiedenis, kunst, wetenschap, popcultuur en meer. Test je kennis op verschillende niveaus in deze interactieve triviaserie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megahit 'Bridgerton' brengt deze castleden terug voor seizoen 3
Series / Nieuws

Megahit 'Bridgerton' brengt deze castleden terug voor seizoen 3

Bridgerton is al bezig met het maken van zijn derde seizoen voor op Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Twee van de nieuwe castleden van Bridgerton blijven voorlopig hangen. Afgelopen woensdag is bekend gemaakt dat Jonathan Bailey en Simone Ashley blijven in het komende derde seizoen van de televisieserie van Netflix.

Ashley bevestigde het nieuws tijdens een diner dat door Netflix verzorgd werd om de Zuid-Aziatische cultuur te vieren. Zij onthulde dat haar personage en dat van Bailey (Kathani 'Kate' Sharma en Anthony Bridgerton) "pas net begonnen zijn" met hun liefdesverhaal.

Bridgerton seizoen 3
"We keren terug! Kate en Anthony zijn pas net begonnen," onthulde Ashley.

"We hebben de buitengewone Jess Brownell die de leiding krijgt als showrunner van seizoen 3. In seizoen 2 was er een boel push en pull tussen Kate en Anthony, waren er complicaties met de familie en vinden ze elkaar tegen het eind. Ik denk dat alles pas net begonnen is. En ik zou heel graag willen zien hoe Kate nog iets losser wordt in seizoen 3 en hoe ze samen in die cirkel van liefde kunnen zwemmen. Ik denk dat ze het allebei verdienen."

Bridgerton is een verfilming van de boekenreeks van Julia Quinn en volgt onderling verbonden personages die in een fictieve versie van het Regency-era Engeland leven. Elk boek volgt een andere set personages en de Netflix-verfilming volgt een soortgelijk format.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Moon Knight' wordt bij aflevering 4 helemaal gestoord
Series / Nieuws

'Moon Knight' wordt bij aflevering 4 helemaal gestoord

Moon Knight moet nog even op gang komen, maar bij aflevering 4 gaan alle remmen los.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel Studios maakt van aflevering 4 de gamechanger van zijn series op Disney+. De serie WandaVision lichtte het 'gordijn' op en liet zien wat er buiten de wereld van Wanda's Westview gebeurde. En Loki sloeg helemaal los.

Ook andere series sloegen een nieuwe richting in bij aflevering 4. Zo zagen we John Walker in The Falcon and the Winter Soldier doorslaan met een bebloed schild van Captain America, Hawkeye wist Yelena Belova te introduceren en met Moon Knight gaat het net zo lopen.

Aflevering 4 wordt gestoord
Regisseur Justin Benson vertelde tijdens een interview dat de vierde aflevering van Moon Knight straks alles op zijn kop zet.

"Nou ja, het was een beetje alsof ze ons de kamer in namen en zeiden: 'Mannen, we moeten jullie iets vertellen'. En ze openden een koffer en daarin zat Excalibur," aldus Benson.

"We pikten het zwaard op, en veranderden dat in een script. Het was echt, oprecht, een buitengewone schat en echt een cadeau dat we dit mochten doen. We waren zelfs jaloers op onszelf dat we dit mochten doen."

De serie Moon Knight ging woensdag van start op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'Slow Horses'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Slow Horses'

Deze buitenbeentjes zijn misschien niet de beste speciale agenten, maar wel de meest vermakelijke.

Regie: James Hawes | Cast: Jack Lowden (River Cartwright), Gary Oldman (Jackson Lamb), Kristin Scott Thomas (Diana Taverner), Olivia Cooke (Sic Baker), Dustin Demri-Burns (Min Harper), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 42-55 minuten | Jaar: 2022

Apple TV+ is flink wat grote namen aan het binnenhengelen om kijkers te trekken. Na Anne Hathaway, Jared Leto en Tom Hanks is nu Gary Oldman aan de beurt. In de serie Slow Horses mag hij op herhaling voor zijn rol als Jim Gordon uit Christopher Nolans Batman-films, maar dan wel met de variatie dat dit personage alle ijver is verloren. Als Jackson Lamb speelt hij een ietwat dikke, zuipende en chagrijnige lapzwans die de leiding heeft over een groep uit de gratie gevallen speciale agenten.

De passende titel refereert naar de agenten waar je geen race mee wint. Zij zijn vanwege hun blamages en fouten terechtgekomen in Slough House, waar ze onder leiding staan van Lamb. De focus ligt op River Cartwright die onderdeel wordt van deze groep buitenbeentjes omdat hij bij zijn laatste trainingsoefening een grote fout beging. Hij moet voor Lamb een ogenschijnlijk nutteloos project uitvoeren, maar het blijkt al snel dat er veel meer achter deze geestdodende klus zit dan aanvankelijk gedacht.

Het verhaal is enorm goed opgezet en weet de spanning per aflevering te verhogen, omdat er steeds meer op het spel komt te staan. Gelukkig doen de grappige momenten geen afbreuk hieraan, omdat ze zo goed getimed zijn. Er zijn meerdere plottwists die oprecht als een verrassing komen en de momenten van pure intrige doen denken aan de betere scènes van Game of Thrones. Het psychologische spel dat wordt vertoond is heerlijk om te aanschouwen.

Wat meteen opvalt is dat de productiewaarde enorm hoog is. Dat kosten noch moeite zijn gespaard is aan alles af te zien. De grimmige sfeer en het sombere karakter weten de benarde situatie goed vorm te geven, maar toch voelt de serie enorm levendig aan. Dit komt door de humor die door de serie verweven zit, maar ook het tempo en de interessante personages.

Slow Horses kent een enorm spannende openingsscène die de kijker meteen wakker schudt. Ondanks wat de naam doet vermoeden blijft het tempo gedurende de hele serie hoog. Hierdoor is er geen moment te vinden waarop de gedachten afdwalen. Van opvulling is geen sprake en het is dan ook een goede keuze geweest om het verhaal in slechts zes afleveringen te vertellen. Hier kunnen andere series nog wat van leren: kwaliteit boven kwantiteit.

Daarnaast is het acteerwerk enorm goed en zijn er geen mindere personages te vinden. Werkelijk iedereen is interessant en goed uitgediept. Apple TV+ heeft ervoor gekozen de marketing voor een groot deel te gooien op "Dit is de nieuwe serie met Gary Oldman!" en dat blijkt niet onterecht. Hij laat hier zien dat het befaamde kleine gouden beeldje niet zonder reden bij hem thuis staat. Hij zet een gelaagd personage neer dat de serie van een groot deel van de humor voorziet.

De kijkervaring culmineert in een finale waarin alles bevredigend samenkomt. Seizoensfinales kunnen een heikel puntje zijn, maar Slow Horses komt goed op zijn pootjes terecht. Er zijn ook nog genoeg open lijntjes om deze trage paarden een tweede race te laten doen. Er worden zelfs in de laatste minuten nog plottwists geïntroduceerd die zorgen voor een cliffhanger die precies doet wat hij moet doen: de kijker naar meer laten snakken.

Gelukkig is het tweede seizoen al opgenomen, dus we zijn nog niet van deze minkukels af. Elk personage verdient het om terug te keren en zijn verhaal verder te vertellen. "Working with you has been the lowest point in a disappointing career," zo luidt de speech van Lamb wat later in de serie. Nou Gary, in het geval van Slow Horses is niets minder waar!

★★★★☆

Slow Horses is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender'
Series / Foto's

Eerste foto's Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender'

De opnames van Avatar: The Last Airbender zijn in volle gang op dit moment.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix bevindt zich midden in de opnames van hun nieuwe Avatar: The Last Airbender-serie. Het is een live-action verfilming van de gelijknamige televisieserie van Nickelodeon, en eentje waar veel druk op staat.

Vandaag lekten foto's van de filmset uit. Die laten iets van een grote locatie van de Vuurnatie zien. Welke locatie dat precies is, is onduidelijk, maar aan de stijl van de set te zien is het iets dat hoort bij de natie. Het laat ook zien hoe groot de opnames zijn en bevestigt misschien wel het verhaal van eind vorige maand toen we hoorden dat Avatar: The Last Airbender een budget van meer dan 15 miljoen dollar per aflevering heeft.

Avatar: The Last Airbender-foto's
De foto's werden op Reddit geplaatst. Ze laten geen castleden van Avatar: The Last Airbender zien, maar wel de set zelf:

Check de foto's hier op Reddit.


Avatar: The Last Airbender heeft hoofdrollen voor Gordon Cormier als Aang the Avatar, Kiawentiio Tarbell als Katara, Ian Ousley als Sokka, Dallas Liu als Zuko, Paul Sun-Hyung Lee als Iroh, Elizabeth Yu als Azula, Daniel Dae Kim als Fire Lord Ozai, Maria Zhang als Suki, Ken Leung als Commander Zhao, Lim Kay Siu als Gyatso, Yvonne Chapman als Avatar Kyoshi, Tamlyn Tomita als Yukari en Casey Camp-Horinek als Gran Gran.

Netflix heeft nog niet onthuld wanneer Avatar: The Last Airbender te zien zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' is na 11 jaar dan echt helemaal klaar
Series / Nieuws

'The Walking Dead' is na 11 jaar dan echt helemaal klaar

De opnames van het elfde seizoen van The Walking Dead zijn afgerond.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead is klaar met de opnames van zijn allerlaatste aflevering. Na 177 afleveringen, twaalf jaar en elf seizoenen, is het gedaan.

De opnames van het elfde en laatste seizoen van The Walking Dead werden op 30 maart officieel afgerond. Vanaf de filmset plaatste showrunner Angela Kang een video, waarbij ze in het bericht liet weten helemaal klaar te zijn nu.

The Walking Dead-einde
In 2020 kondigde televisiezender AMC aan dat de vlaggenschipserie van het Walking Dead Universe tot een einde zou komen met een extra lang elfde seizoen. Dat zou in 2021 en 2022 uitgezonden worden.

Inmiddels is men bezig met het uitzenden van het tweede deel, en komt er nog één deel met acht afleveringen. Na dertien maanden aan opnames is het nu eindelijk echt gedaan.

"De laatste opnamedag van The Walking Dead", schrijft Kang op Instagram bij de video vanaf de set in Georgia. "Dank aan iedereen die ons het beste gewenst heeft en dank aan iedereen die aan de serie meegewerkt heeft. Het was een buitengewone rit."

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon': Dit zijn alle personages
Series / Featured

'House of the Dragon': Dit zijn alle personages

House of the Dragon onthulde zijn cast en de personages die zij spelen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
House of the Dragon is eind augustus dan eindelijk te zien. De serie is gebaseerd op het boek Fire & Blood van franchisebedenker George R.R. Martin en draait om de burgeroorlog die woedde binnen de familie Targaryen.

HBO onthulde niet alleen de releasedatum en enkele foto's van House of the Dragon. Ook zijn de belangrijkste castleden aangekondigd, evenals de rollen die zij spelen. We zetten ze voor je op een rij.

Alle castleden
Paddy Considine als King Viserys Targaryen, gekozen door de Lords van Westeros om de Old King, Jaehaerys Targaryen, op te volgen in de Great Council bij Harrenhal. Viserys is een warme, vriendelijke en goedaardige man, en wil alleen zijn grootvaders nalatenschap eren. Maar goede mannen zijn niet altijd goede koningen.

Matt Smith als Prince Daemon Targaryen, de jongere broer van King Viserys en erfgenaam van de troon. Daemon is een ongeëvenaarde krijger en drakenrijder en heeft het ware bloed van de draak. Maar er wordt gezegd dat elke keer als er een Targaryen geboren wordt de goden een muntje opgooien…

Olivia Cooke als Alicent Hightower, de dochter van Otto Hightower, Hand of the King, en de meest bekoorlijke vrouw in de Seven Kingdoms. Ze groeide op in de Red Keep, dicht bij de koning en zijn vertrouwelingen. Ze heeft een hoffelijke elegantie en een scherp politiek inzicht.

Emma D'Arcy als Princess Rhaenyra Targaryen, het eerste kind van de koning, ze is van puur Valyriaans bloed en een drakenrijder. Veel zouden zeggen dat Rhaenyra alles heeft… maar ze is niet geboren als een man.

Steve Toussaint als Lord Corlys Velaryon, "The Sea Snake.". Heer van House Velaryon, een Valyriaanse bloedlijn zo oud als House Targaryen. Als The Sea Snake is hij de meest beroemde zeevarende avonturier in de geschiedenis van Westeros. Lord Corlys maakte van zijn huis een machtige zetel die nog rijker is dan dat van de Lannisters met de grootste marine ter wereld.

Eve Best als Princess Rhaenys Targaryen, een drakenrijder en echtgenote van Lord Corlys Velaryon, The Queen Who Never Was, werd gepasseerd als troonopvolger tijdens de Great Council omdat het rijk haar neef, Viserys, de voorkeur gaf, omdat hij een man was.

Fabien Frankel als Ser Criston Cole, van Dornerse afkomst, zoon van de rentmeester van Lord of Blackhaven. Cole heeft geen aanspraak op land of titels; alles wat hij op zijn naam heeft staan is zijn eer en zijn bovennatuurlijke vaardigheid met een zwaard.

Sonoya Mizuno als Mysaria, zij die met niets naar Westeros kwam, en vaker verkocht werd dan ze zich kan herinneren. Ze had kunnen verwelken... maar in plaats daarvan werd ze de meest vertrouwde - en meest onwaarschijnlijke - bondgenoot van prins Daemon Targaryen, de erfgenaam van de troon.

Rhys Ifans als Otto Hightower. Ser Otto, Hand of the King, dient loyaal en trouw zowel zijn koning als zijn rijk. Zoals hij het ziet, is de grootste bedreiging voor het rijk de broer van de koning, Daemon, en zijn positie als erfgenaam van de troon.

Milly Alcock als jonge Princess Rhaenyra Targaryen, het eerste kind van de koning, ze is van puur Valyriaans bloed en een drakenrijder. Veel zouden zeggen dat Rhaenyra alles heeft… maar ze is niet geboren als een man.

Bethany Antonia als Baela Targaryen, de oudste dochter van Laena Velaryon en rijder van de jonge draak Moondancer.

Phoebe Campbell als Rhaena Targaryen, tweede dochter van Lady Laena en zus van Baela.

Emily Carey als jonge Alicent Hightower de dochter van Otto Hightower, Hand of the King, en de meest bekoorlijke vrouw in de Seven Kingdoms. Ze groeide op in de Red Keep, dicht bij de koning en zijn vertrouwelingen. Ze heeft een hoffelijke elegantie en een scherp politiek inzicht.

Harry Collett als Jacaerys Velaryon, oudste zoon van Rhaenyra Targaryen.

Ryan Corr als Ser Harwin 'Breakbones' Strong. Het wordt gezegd dat 'Breakbones' Harwin de sterkste man is in de Seven Kingdoms. Ser Harwin is de oudste zoon van Master of Laws Lyonel Strong en erfgenaam van Harrenhal.

Tom Glynn-Carney als Aegon Targaryen, eerste zoon van King Viserys.

Jefferson Hall als Tyland Lannister, een sluwe politicus, tweelingbroer van Lord Jason Lannister.

Jefferson Hall als heer Jason Lannister, Lord of Casterly Rock en tweelingbroer van Ser Tyland Lannister.

David Horovitch als Grootmaester Mellos, stem van de rede en vertrouwde adviseur van King Viserys.

Wil Johnson als Ser Vaemond Velaryon, jongere broer van Coryls Velaryon en commandant bij de marine van Velaryon.

John Macmillan als Ser Laenor Velaryon, zoon van Corlys Velaryon en Rhaenys Targaryen.

Graham McTavish als Ser Harrold Westerling, heeft de Kingsguard gediend sinds de dagen van Koning Jaehaerys. Hij is het toonbeeld van ridderlijkheid en eer.

Ewan Mitchell als Aemond Targaryen, tweede zoon van Viserys, neef van Daemon, en half-broer van Rhaenyra.

Theo Nate als Ser Laenor Velaryon, zoon van Corlys Velaryon en Rhaenys Targaryen.

Matthew Needham als Larys Strong, jongere zoon van Master of Laws Lyonel Strong, naar het hof gebracht door zijn vader.

Bill Paterson als Lord Lyman Beesbury, Lord of Honeyholt en Master of Coin bij de small council van King Viserys.

Phia Saban als Helaena Targaryen, tweede dochter van Viserys, zus van Aegon en Aemond, half-zus van Rhaenyra.

Gavin Spokes als Lord Lyonel Strong, Master of Laws van King Viserys en Lord of Harrenhal.

Savannah Steyn als Lady Laena Velayron, dochter van Corlys Velaryon en Rhaenys Targaryen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geweldige trailer 'Pacific Rim: The Black'
Series / Trailer

Geweldige trailer 'Pacific Rim: The Black'

Na het tweede seizoen van Pacific Rim The Black stopt Netflix met de animatieserie.

Recent werd duidelijk dat Netflix na het tweede seizoen van Pacific Rim The Black stopt met de animatieserie. En dat is uiteraard jammer voor de fans. Gelukkig moet dat tweede seizoen nog verschijnen. Hieronder de volledige trailer.

De onderstaande trailer doet niet veel om je te herinneren aan wat er gebeurde in het eerste seizoen van Pacific Rim: The Black op te frissen. Wel laat de trailer genoeg zien om je geïnteresseerd te maken voor wat er dit seizoen zal gebeuren.

Hybride mens/Kaiju en cultus van Kaiju-aanbidders
Zo zie je de hybride mens/Kaiju die centraal staat in het verhaal van dit seizoen. Het hybride figuur mag een interessante toevoeging genoemd worden. Broer en zus Taylor en Hayley zijn op de vlucht voor een cultus van Kaiju-aanbidders die de jongen zien als hun messias.

Pacific Rim: The Black seizoen 2 gaat op 19 april 2022 in première op Netflix. Uiteraard vind je het eerste seizoen nog gewoon op de streamingdienst.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ geeft nieuwe 'Star Wars'-serie grootse aftrap
Series / Nieuws

Disney+ geeft nieuwe 'Star Wars'-serie grootse aftrap

Obi-Wan Kenobi ook een klein beetje vertraagd, maar er is ook goed nieuws.

Er is een nieuwe teaser voor Obi-Wan Kenobi uitgebracht waarin ster Ewan McGregor een belangrijke aankondiging doet met betrekking tot de aankomende Disney+-serie.

De premièredatum van Obi-Wan Kenobi is namelijk uitgesteld. Maar het valt mee aangezien het slechts met een paar dagen is. De Star Wars-fans zullen het waarschijnlijk niet erg vinden om iets langer te wachten op de terugkeer van de legendarische Jedi wanneer ze het andere deel van deze update horen.

Dubbele aftrap op 27 mei
Hoofdrolspeler Ewan McGregor kondigt in onderstaande beelden aan dat de show nu op vrijdag 27 mei op Disney+ zal starten met een dubbele aflevering. De beelden in onderstaande promo zijn overigens niet nieuw.

Obi-Wan Kenobi is de derde Star Wars-serie van Lucasfilm en Disney+ en volgt op The Mandalorian en The Book of Boba Fett. Later dit jaar moet de nieuwe serie Andor debuteren en aan het einde van het jaar lijkt het derde seizoen van The Mandalorian te starten.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige beelden voor 'Elite' seizoen 5
Series / Trailer

Heftige beelden voor 'Elite' seizoen 5

De Netflix-serie keert binnenkort terug en we hebben nu de nieuwe trailer.

Netflix heeft de officiële trailer voor seizoen vijf van Elite uitgebracht. Het populaire Spaanse tienerdrama, met in de hoofdrollen Itzan Escamilla, Omar Ayuso, Claudia Salas, Manu Rios en meer, keert binnenkort terug.

De video, die je hieronder kunt bekijken, begint met een wild feest waar de hoofdpersonen uiteraard aanwezig zijn terwijl ze alle regels van de samenleving proberen te vergeten. Bij Las Encinas betekent het nieuwe semester nieuwe liefdesdriehoeken, nieuwe studenten, nieuwe regels - en een nieuwe mysterieuze misdaad.

De Spaanse hitserie Elite: trailer seizoen 5
Elite gaat over Las Encinas, de meest exclusieve school van het land. De elite stuurt hun kinderen naar de school om te studeren. De serie is gemaakt door Carlos Montero (The Mess You Leave Behind) en Jaime Vaca (Cable Girls).

De nieuwe afleveringen zijn beschikbaar voor streaming op Netflix vanaf vrijdag 8 april. Uiteraard kun je de eerdere vier seizoenen van Elite gewoon op Netflix bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Bridgerton'-prequelserie
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Bridgerton'-prequelserie

De prequel gaat over het personage Queen Charlotte en nu is de cast bekend.

De prequel-serie van de succesvolle Netflix-serie Bridgerton, die momenteel bij Netflix in de maak is, heeft zijn volledige cast gevonden. Dit wordt bekend via Variety.

De titelloze show, die werd aangekondigd in mei 2021, draait om de opkomst van koningin Charlotte. Het vertelt het verhaal van hoe het huwelijk van de jonge koningin met koning George zowel een geweldig liefdesverhaal werd als een maatschappelijke verschuiving veroorzaakte, waardoor de wereld werd gecreëerd die is geërfd door de personages in Bridgerton.

Cast voor prequel bekend
De 21 jarige India Amarteifio (foto) speelt de jonge koningin Charlotte in de serie, terwijl Corey Mylchreest de jonge koning George speelt.

Daarnaast zal Queen Charlotte-actrice Golda Rosheuvel ook in de serie verschijnen, samen met haar mede-Bridgerton-sterren Adjoa Andoh (Lady Agatha Danbury) en Ruth Gemmell (Lady Violet Bridgerton). Arsema Thomas is de jonge Lady Danbury.

Shonda Rhimes schrijft en produceert de prequel-serie via Shondaland en zal ook dienen als showrunner.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.