Waarom moest 'Stranger Things' seizoen 4 opgesplitst worden?

Waarom moest 'Stranger Things' 4 opgesplitst?

Stranger Things brengt zijn vierde seizoen in 2 epische delen uit, maar waarom?

Jim Pedd, 27 mei 2022 14:48

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Er zijn bijna drie jaar verstreken sinds het vorige seizoen van Stranger Things verscheen. Gelukkig is het lange, lange wachten voorbij en verscheen vandaag het gigantische eerste deel van het vierde seizoen van Stranger Things.
Netflix lanceerde zeven afleveringen, elk meer dan een uur in lengte. En het komende tweede deel is net zo lang, met een finale van maar liefst 2,5 uur. Makers Matt en Ross Duffers vertelden tijdens een interview waarom Stranger Things in twee delen uitgebracht wordt.

Stranger Things seizoen 4
Tijdens een interview met Variety onthulden Matt en Ross Duffer dat het idee om het seizoen opgesplitst uit te brengen afkomstig was van Netflix-baas Ted Sarandos.

"Toen we de afleveringen in begonnen te leveren, kreeg iedereen het gevoel dat het seizoen te groot was om in 1 ruk uitgebracht te worden," aldus de Duffer-broers.

"Met bijna dertien uur aan speelduur, voelde het meer alsof we twee seizoenen maakten. Vroeg in het proces stelde Ted Sarandos voor om het in twee delen uit te brengen. Daardoor konden we het seizoen uitbrengen, passend bij het bingemodel van Netflix, in plaats van over te schakelen op een wekelijks releasemodel."

Stranger Things seizoen 4, deel 1, zie je nu op Netflix. Deel 2 verschijnt in juli.
Bron: Variety

Lees meer over: Stranger Things, Netflix, Shawn Levy

Populair nieuws