search
Nieuwe 'Star Wars'-serie maakt wel heel erg indruk
Series / Nieuws

Nieuwe 'Star Wars'-serie maakt wel heel erg indruk

Star Wars Andor gaat wel heel bijzonder draaien als we het zo horen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is een lijst met schrijvers voor de nieuwe Disney+ serie Star Wars: Andor vrijgegeven. Daarop vind je een paar wel heel indrukwekkende namen!

Star Wars: Andor is aangekondigd als een prequel op Rogue One, waarin we hoofdpersoon Cassian Andor volgen in zijn reis van dief naar revolutionair die voor de Rebellen strijdt tegen het Keizerrijk. De rol van Cassian wordt weer gespeeld door Diego Luna, samen met Fiona Shaw, Stellan SkarsgÄrd, en Forest Whittaker, die weer Saw Gerrera is.

Star Wars: Andor
De serie Star Wars: Andor werd in 2017 aangekondigd door Bob Iger en wordt door heel wat belangrijke mensen gemaakt.

Tony Gilroy, die hielp Rogue One te schrijven, en de uitgebreide reshoots leidde, was al sinds het begin verbonden aan het project als regisseur. Maar door de COVID-pandemie ging dat feestje niet door (hij kon niet naar het Verenigd Koninkrijk reizen) en Toby Haynes nam het over.

Gilory is wel producent en showrunner voor een serie die oorspronkelijk 5 seizoenen zou krijgen, maar nu na 2 seizoenen en 24 afleveringen eindigt.

De Writers Guild of America onthulde dat Gilroy drie afleveringen heeft geschreven (nrs 1 t/m 6). Zijn broer Dan Gilroy, die recent Nightcrawler en Kong: Skull Island schreef, verzorgde aflevering 5 en 6. En Stephen Schiff, die je kent van The Americans, verzorgde nummer 7.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen