search
'Lord of the Rings'-fans woedend over de serie
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-fans woedend over de serie

The Lord of the Rings: The Rings of Power polariseert enorm, blijkt nu weer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De wereld van J.R.R. Tolkiens Midden-Aarde verandert straks voorgoed met The Lord of the Rings: The Rings of Power. Er komen namelijk vrouwelijke Orks voor in de serie.

Sinds de eerste trailer van The Lord of the Rings: The Rings of Power zijn debuut beleefde op het internet, is het een soort wervelstorm aan emoties geweest voor kijkers. Lang niet iedereen is echt blij met de serie.

Een vrouwelijke Ork
Extra opvallend is dat er straks een vrouwelijke Ork in The Lord of the Rings: The Rings of Power zit. "Er zitten wat vrouwelijke Orks in waar ik echt blij van werd," deelde uitvoerend producent Lindsey Weber bijvoorbeeld.

"Er is ook een specifieke Ork, die heel, heel lang en sterk is, en een heerlijk gevecht heeft met een van de elfen, waarvan ik vermoed of hoop dat het een fanfavoriet gevecht gaat zijn."

Alleen die opmerking over een vrouwelijke Ork landde niet heel goed bij bepaalde fans. Die zijn nu al bang dat The Lord of the Rings: The Rings of Power het canon gaat verpesten. Dat terwijl Tolkien in 1963 schreef: "Er moeten haast Ork-vrouwen geweest zijn. Maar in verhalen zien we Orks zelden als iets anders dan soldaten in de legers van kwaadaardige heersers en leren we natuurlijk niets over hun levens."

Dat is straks in The Lord of the Rings: The Rings of Power wel anders.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen