'Game of Thrones' had op deze manier goed kunnen eindigen

'Game of Thrones' had zo goed kunnen eindigen

Game of Thrones eindigde nogal met grote kritiek, maar kon het makkelijk oplossen.

Jim Pedd, 6 augustus 2022 08:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De climax van de verhaallijn van de Night King in Game of Thrones werd niet heel goed ontvangen. Fans vonden het eigenlijk te makkelijk gaan.
Seizoenenlang werd de Night King neergezet als een gigantische vijand die bijna niet te verslaan zou zijn. Hij werd lang neergezet als meer een kracht van de natuur dan echt een personage.

Game of Thrones-einde
Als de schrijvers van Game of Thrones meer hun best hadden gedaan om van de Night King meer een mens te maken, een wat beter gerealiseerd en allicht zelfs emotioneel personage, dan was het personage misschien wel interessanter als grote eindbaas.

De basis daarvan werd zelfs al gelegd door de schrijvers in meerdere seizoenen, het enige dat nog hoefde te gebeuren was dat men die grondvesten zou verkennen.

Het achtergrondverhaal van de Night King werd al geteased in de aflevering The Door van seizoen 6. In een visioen van Bran leren we dat de Night King in het begin een gewone man was, die door de Children of the Forest getransformeerd werd in een gruwelijke White Walker.

Dat oorsprongsverhaal had kunnen dienen als basis voor een verhaal waarin hij het op Bran voorzien zou hebben. Immers zit hij, zonder duidelijke uitleg, achter Bran aan. De krachten van Bran Stark zouden wellicht gewoon geholpen kunnen hebben bij zijn pogingen om de wereld te verwoestne.

Als dat duidelijker opgebouwd was..
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Night King

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws