search

Ons nieuws van zaterdag 6 augustus 2022

Sylvester Stallone als intimiderende gangster in eerste clip 'Tulsa King'
Series / Video/clip/featurette

Sylvester Stallone als intimiderende gangster in eerste clip 'Tulsa King'

De filmlegende speelt voor de eerste keer de hoofdrol in een tv-serie.

Maffiabaas Sylvester Stallone is behoorlijk intimiderend in een intense nieuwe clip van misdaadserie Tulsa King. Stallone kennen we natuurlijk als filmlegende, maar hij zal dit najaar voor het eerst de hoofdrol spelen in een grote tv-serie.

Tulsa King is een Paramount+-serie die werd bedacht door Taylor Sheridan (Yellowstone, Sicario). Stallone wordt omringd door acteurs als Max Casella, Domenick Lombardozzi, Vincent Piazza, Martin Starr, Garrett Hedlund en Dana Delany.

In een recente teaser-trailer zagen we Stallone voor het eerst als maffioso Dwight 'The General' Manfredi. Maar nu is er dus ook een eerste clip waarin we zien hoe het personage tot uitbarsting kan komen.

Check hieronder de beelden van Tulsa King):

Bekijk op instagram


In Tulsa King zien we hoe maffiabaas Manfredi vrijkomt na 25 jaar in de bak te hebben gezeten, maar direct naar de afgelegen stad Tulsa in Oklahoma wordt gestuurd om een nieuw crimineel netwerk op te zetten.

Tulsa King is vanaf 13 november 2022 te streamen via Paramount+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max voegt maar liefst 18 (!) nieuwe series toe
Series / Featured

HBO Max voegt maar liefst 18 (!) nieuwe series toe

Het was wederom lekker druk met nieuwe content op HBO Max.

11 nieuwe afleveringen en dan ook nog eens 7 series met complete seizoenen. Dit is weer een prima week op HBO Max, met in totaal 18 nieuwe toevoegingen. We zetten ze voor je op een rij!

Pennyworth (seizoen 1 en 2): De serie PENNYWORTH volgt Alfred Pennyworth, een jonge, voormalige Britse soldaat van de SAS die een beveiligingsbedrijf opricht in het Londen van de jaren zestig. Hij werkt daarbij samen met Thomas Wayne, een jonge miljardair die later de vader van Bruce Wayne zal worden.

Fortitude (seizoen 1-3): Los van de incidentele aanvallen van ijsberen is Fortitude een rustig stadje. Maar het wordt verstoord door een gewelddadige misdaad en wat aanvankelijk een eenvoudig, maar verontrustend moordonderzoek lijkt, onthult iets veel gruwelijkers.

The Crime of the Century (seizoen 1): Deze tweedelige documentaire is een felle aanklacht tegen Big Pharma en de politieke systemen en overheidsreguleringen die overproductie, roekeloze distributie en misbruik van synthetische opiaten mogelijk maken.

Industry (seizoen 2): In deze aangrijpende en provocerende HBO-dramaserie volgen we een ambitieuze groep twintigers die vechten om een vaste baan bij Pierpoint & Co, een van de meest vooraanstaande beleggingsbanken in Londen.

The Alzheimer's Project (seizoen 1): Een kijkje in de baanbrekende ontdekkingen van de beste wetenschappers en de gevolgen van deze slopende en dodelijke ziekte voor mensen met alzheimer en hun familie.

Top of the Lake (seizoen 2): Een crimeserie waarin een 12-jarig zwanger meisje verdwijnt. Robin Griffin, de rechercheur die de zaak onderzoekt, gaat tot het uiterste om de zaak op te lossen.

The Client List (seizoen 1 en 2): Geld trekt, plezier verkoopt en discretie is alles. Dat zijn Riley's nieuwe levenslessen nadat haar man haar heeft verlaten. Als ze werk krijgt bij een spa, belandt ze in geheel onverwachte en compromitterende posities.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Steven Universe (S02E05)
OK K.O.! Jij wordt een held (S02E25)
Edge of the Earth (S01E04)
Pretty Little Liars: Original Sin (S01E04 en S01E05)
Westworld (S04E06)
The Anarchist (S01E04)
Roswell, New Mexico (S04E08)
Last Week Tonight with John Oliver (S09E18)
Tuca & Bertie (S03E05)
Rap Sh!t (S01E04) Primal (S02E04)
Monster Beach (S01E15)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel nieuws op Disney+: deze series kan je nu nieuw streamen
Series / Featured

Veel nieuws op Disney+: deze series kan je nu nieuw streamen

Disney+ maakt er elke week weer een feestje van met veel nieuwe content.

Vier nieuwe series met complete seizoenen en vijf series met nieuwe afleveringen. Een score van 9 is op Disney+ helemaal niet slecht en laat dat nou net zijn waar we op uit zijn gekomen deze week. We zetten hieronder alle negen toevoegingen voor je op een rij.

Twin (seizoen 1): Dubbelgangerproblemen zorgen voor een heerlijk, sappig drama in deze typisch Noorse zwarte misdaadkomedie met o.a. Kristofer Hivju in een geweldige dubbelrol.

High School Musical: The Musical: The Series (seizoen 3): Dertien jaar nadat High School Musical op East High was opgenomen, komt de dramaklas met een gedurfde productie van High School Musical: de musical. Een gloednieuwe groep kinderen gaat voor de rollen van Gabriella, Troy, Ryan, Sharpay of één van de anderen. En er is volop scholierendrama op het podium en achter de schermen.

Dertigers (seizoen 1): Dertigers toont het leven van een hechte vriendengroep van zes dertigers in Antwerpen. Ieder van hen worstelt met de uitdagingen die hun leeftijd en gezinssituatie met zich meebrengen.

Code Black (seizoen 1-3): Deze ziekenhuisserie speelt zich af op de drukste SEH van de VS.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Only Murders in the Building (S02E07)
El Galán. La TV cambió, él no (S01E09)
Solar Opposites (S03E06)
Big Sky (S02E17)
9-1-1: Lone Star (S03E18)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max gaat juist veel meer uitgeven aan series
Series / Nieuws

HBO Max gaat juist veel meer uitgeven aan series

HBO Max zou minder uit gaan geven aan nieuwe content, dat blijkt niet te kloppen.

Warner Bros. Discovery wil volgens de geruchten flink snijden in zijn uitgaven. Het gerucht was daardoor dat HBO Max ook minder nieuwe series en andere content zou gaan maken. Maar dat klopt niet.

"Kwaliteit is wat telt." Dat zegt CEO David Zaslav tijdens een interview met Deadline. "Kwaliteit is wat Casey [Bloys, Chief Content Officer van HBO] en zijn team leveren. Het is het beste team in de industrie. Daar zetten we dus meer dan ooit in. Allemaal hebben ze een contract en dit jaar gaan we hen drastisch meer budget geven. Volgend jaar gaan we ook weer veel meer uitgeven, net als dit jaar."

HBO Max-plannen
Uiteindelijk moet HBO Max samengevoegd worden met Discovery+. Het is nog niet bekend welk van die streamingdiensten leidend wordt als merknaam, maar dat zijn dingen waar we volgende zomer vermoedelijk meer over gaan horen.

Wel merken we nu al dat HBO Max wat veranderingen doormaakt. Zo brengt men de film Batgirl niet meer uit, ook al was deze grotendeels al af.

HBO Max wist in de drukke streamingmarkt de afgelopen tijd al flink te groeien en een van de grootste streamingdiensten van dit moment te worden.

Natuurlijk moet men wel nog Disney+ en Netflix voor zich dulden, maar duidelijk is dat men daar verandering in wil brengen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er zit teveel seks in 'House of the Dragon'?
Series / Nieuws

Er zit teveel seks in 'House of the Dragon'?

Acteur Matt Smith stelde heel wat vragen over House of the Dragon.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
House of the Dragon-acteur matt Smith onthulde recent dat hij vragen stelde over de seks die je te zien krijgt in HBO-serie House of the Dragon.

Smith had er moeite mee dat er veel gesimuleerde seks in de serie House of the Dragon zat. Dat bekende hij tijdens een interview met Rolling Stone.

Te veel seks in House of the Dragon?
"Je vraagt je op een zeker moment af, 'hebben we nog meer seks nodig?'," aldus Smith. "Zij zeiden: 'ja, dat hebben we nodig'. Ik denk dat je jezelf afvraagt op zo'n moment; 'waar ben je mee bezig? Vang je de geest van de boeken, of ben je dat aan het verbreden en reflecteren de verhalen nu meer de tijd waarin we leven?' Ik denk dat het ons werk is om de boeken daadwerkelijk te vertegenwoordigen, zoals ze geschreven zijn."

De Engelse acteur gaat daarmee enigszins in tegen opmerkingen van co-showrunner Miguel Sapochnik dat House of the Dragon seks en geweld anders aanpakt dan de originele serie.

Sapochnik zei wel dat House of the Dragon de hoeveelheid seks en geweld wat terug schroeft, maar "er ook niet voor terugschrikt". "Je kan het geweld niet negeren dat vrouwen te verwerken kregen door mannen in die tijd."

House of the Dragon is deze maand nog te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker gecancelde Netflix-serie is echt boos
Series / Nieuws

Maker gecancelde Netflix-serie is echt boos

First Kill krijgt geen tweede seizoen en dat ligt volgens de maker aan Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder deze week besloot Netflix al om een punt te zetten achter de serie First Kill. Dat gebeurde al na 1 seizoen.

De serie First Kill speelt zich af in een wereld van monsters en monsterjagers. We volgen een tienervampier die verliefd wordt op een even oude vampierjager. Netflix trok niet genoeg kijkers naar First Kill en besloot er daarom mee te stoppen. Volgens de showrunner heeft dat vooral te maken met de marketingstrategie van het bedrijf.

First Kill-cancellen
Showrunner Felicia D. Henderson stelde dat Netflix enkel op één aspect van First Kill in is gegaan bij het in de markt zetten van de serie, namelijk dat het een lesbische vampierserie is en verder niets. Terwijl First Kill volgens Henderson veel meer kanten had.

"Ik tekende heel enthousiast voor deze serie, omdat deze echt iets voor iedereen had. Sterke vrouwelijke hoofdpersonen, bovennatuurlijke intrige, een epische, Shakespeare-achtige strijd tussen families en een prominente zwarte familie, iets waar zwarte kijkers echt naar snakken."

"Het artwork voor de eerste marketinguitingen was geweldig. Ik verwachtte dat daarin slechts het begin lag en de rest net zo zou kijken naar de meeslepende en ook belangrijke elementen van de serie: monsters versus monsterjagers, de strijd tussen twee machtige matriarchen enzovoorts. Maar dat kwam er niet."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weer meer '24' op komst!?
Series / Nieuws

Weer meer '24' op komst!?

Jack Bauer is misschien nog altijd niet klaar en keert wellicht terug.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het publiek is niet als enige op zoek naar een mogelijke 24-revival. Producent Jon Cassar vertelde een hele tijd geleden ook al dat hij een revival interessant zou vinden.

24 is gemaakt door Joel Surnow en Robert Cochran. In de serie volgen we Jack Bauer die als agent werkt voor de Counter Terrorist Unit. Hij komt tegenover allerlei terroristische bedreigingen te staan. De serie was memorabel omdat deze zich over een periode van 24 uur afspeelt, elke aflevering is weer in realtime en vertelt verschillende situaties.

24-revival
Acteur Kiefer Sutherland speelde de rol van Jack. Hij was acht seizoenen lang te zien in 24, en keerde later terug voor een kortere revival.

Intussen wordt blijkbaar weer gekeken naar de mogelijkheid om 24 terug te brengen voor nog meer afleveringen. Dat nadat een plan om het uitgangspunt van de franchise te gebruiken voor verhalen over advocatuur in plaats van terroristische aanslagen die voorkomen moeten worden.

"Ze hebben het er al jaren over en het is moeilijk. Hoe vaak kan je terug keren voor nog een verhaal? Ze hebben het vaak geprobeerd, dat weet ik zeker, want ik heb scenario's gezien voor verschillende versies," aldus Cassar.

"Het zou kunnen gebeuren. Het zou geweldig zijn als het mogelijk is."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' had op deze manier goed kunnen eindigen
Series / Nieuws

'Game of Thrones' had op deze manier goed kunnen eindigen

Game of Thrones eindigde nogal met grote kritiek, maar kon het makkelijk oplossen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De climax van de verhaallijn van de Night King in Game of Thrones werd niet heel goed ontvangen. Fans vonden het eigenlijk te makkelijk gaan.

Seizoenenlang werd de Night King neergezet als een gigantische vijand die bijna niet te verslaan zou zijn. Hij werd lang neergezet als meer een kracht van de natuur dan echt een personage.

Game of Thrones-einde
Als de schrijvers van Game of Thrones meer hun best hadden gedaan om van de Night King meer een mens te maken, een wat beter gerealiseerd en allicht zelfs emotioneel personage, dan was het personage misschien wel interessanter als grote eindbaas.

De basis daarvan werd zelfs al gelegd door de schrijvers in meerdere seizoenen, het enige dat nog hoefde te gebeuren was dat men die grondvesten zou verkennen.

Het achtergrondverhaal van de Night King werd al geteased in de aflevering The Door van seizoen 6. In een visioen van Bran leren we dat de Night King in het begin een gewone man was, die door de Children of the Forest getransformeerd werd in een gruwelijke White Walker.

Dat oorsprongsverhaal had kunnen dienen als basis voor een verhaal waarin hij het op Bran voorzien zou hebben. Immers zit hij, zonder duidelijke uitleg, achter Bran aan. De krachten van Bran Stark zouden wellicht gewoon geholpen kunnen hebben bij zijn pogingen om de wereld te verwoestne.

Als dat duidelijker opgebouwd was..



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.