Maker gecancelde Netflix-serie is echt boos

Maker gecancelde Netflix-serie is echt boos

First Kill krijgt geen tweede seizoen en dat ligt volgens de maker aan Netflix.

Jim Pedd, 6 augustus 2022 09:19

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Eerder deze week besloot Netflix al om een punt te zetten achter de serie First Kill. Dat gebeurde al na 1 seizoen.
De serie First Kill speelt zich af in een wereld van monsters en monsterjagers. We volgen een tienervampier die verliefd wordt op een even oude vampierjager. Netflix trok niet genoeg kijkers naar First Kill en besloot er daarom mee te stoppen. Volgens de showrunner heeft dat vooral te maken met de marketingstrategie van het bedrijf.

First Kill-cancellen
Showrunner Felicia D. Henderson stelde dat Netflix enkel op één aspect van First Kill in is gegaan bij het in de markt zetten van de serie, namelijk dat het een lesbische vampierserie is en verder niets. Terwijl First Kill volgens Henderson veel meer kanten had.

"Ik tekende heel enthousiast voor deze serie, omdat deze echt iets voor iedereen had. Sterke vrouwelijke hoofdpersonen, bovennatuurlijke intrige, een epische, Shakespeare-achtige strijd tussen families en een prominente zwarte familie, iets waar zwarte kijkers echt naar snakken."

"Het artwork voor de eerste marketinguitingen was geweldig. Ik verwachtte dat daarin slechts het begin lag en de rest net zo zou kijken naar de meeslepende en ook belangrijke elementen van de serie: monsters versus monsterjagers, de strijd tussen twee machtige matriarchen enzovoorts. Maar dat kwam er niet."
Bron: ComicBook

Lees meer over: First Kill, Netflix, gecancelled

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws